avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Activitate Eavy

Activitate Eavy

Bună ziua,azi am fost sunata de la nr 0040314006985,spunandu-mi-se ca am o datorie de 50 lei la RCS RDS din 2016 și dacă nu o plătesc în 5 zile,voi fi actionata în instanță,unde taxa de începere a procedurii este de o mie doua sute nu știu cât.Au trecut totuși 7 ani,de ce nu am fost contactata pana acum?Am nevoie de un sfat,va rog sa ma ajutați.(Mi s-a spus ca in 15 min îmi vor trimite un cod pe telefon,cu care sa merg la un Pay Point sa platesc,dar au trecut 2 ore și nu am primit nimic).Mulțumesc anticipat,toate cele bune!
Discuție Partaj
Buna ziua,
De curand am divortat si am convenit cu fostul sot la impartirea bunurilor de comun acord,urmand ca el sa imi plateasca jumatate din contravaloarea unui teren cu o mica constructie locuibila pe el. Apropiindu-se data platii,mi-a trimis mesaj ca nu detine aceasta suma,nici macar o parte si chiar daca i-ar detine nu mi i-ar da, optand pentru partaj.Mentionez ca terenul este achizitionat de noi prin vanzare-cumparare de la mama lui.La construirea casutei am participat fizic numai eu si persoana angajata sa o ridice(si nu a fost usor,pentru o femeie, cu glezna operata, cu tije si suruburi montate)El era in strainatate,sofer pe tir,trimitandu-mi o parte din banii pentru materiale si plata muncitorului,restul achitandu-i eu, cu bani virati in cont de mama mea.
Pe de alta parte,in noiembrie anul trecut a facut un credit la banca,spunand ca are neaparat nevoie de acesti bani ca are multe datorii,dar nu mi-a spus catre cine si m-a implorat sa il ajut sa obtina acesti 50000 lei,Am semnat si astfel am devenit coimprumutat. Toti acesti bani i-a transferat la alta banca specificand ca face asta ca sa nu am eu acces la ei,dar si pe aceia i-a pierdut la jocuri de noroc online.
Va intreb acum: Ce am eu de facut in cazul in care el a inaintat actiunea de partaj prin avocat,spunandu-mi prin mesaj ca el nu are timp sa vina in tara? Mentionez ca in ultimii ani nu am avut servici,neavand posibilitatea sa ma angajez in aceasta localitate departe de oras, in schimb am muncit tot ce se poate munci intr-o gospodarie la tara,cu pamant si animale si am contribuit frecvent si cu bani obtinuti din meseria de maseur precum si proveniti dintr-o mostenire de la bunicii mei.
Ma ajuta in acest moment faptul ca el este un impatimit al jocurior de noroc si isi schimba locul de munca la cateva luni?
Multumesc anticipat,o zi buna!
Buna ziua,
Va rog sa ma sfatuiti in legatura cu urmatorul subiect. Acum cativa ani am cumparat un autoturism de la fiica celui ce urma sa imi devina sot.Am incheiat un contract,cu martori,contract cu care m-am inregistrat pe rol la Primaria din Buzau, masina fiind inregistrata la data tranzactiei la Politia Cluj. Anii au trecut si transcrierea masinii pe numele meu nu a fost finalizata si la Politie,intrucat am fost mai mult plecata din tara.Dar,in toti acesti ani,eu am platit taxele la Primaria din Buzau, chiar daca nu m-am folosit de masina, aceasta fiind tot timpul in posesia tatalui fetei,cu care intre timp m-am casatorit si care o folosea in alta tara. Cand nu am mai putut plati taxele,mi s-a pus proprire pe cont,astfel incat am fost obligata sa fac rost de bani si sa platesc datoriile din urma.Solicitindu-i sotului meu(de care sunt separata in fapt si de care intentionez sa divortez) sa isi plateasca datoriile intrucat primesc instiintari de plata pe numele meu,el (aflandu-se in alta tara)refuza,spunandu-mi sa platesc, caci masina e a mea. Precizez ca acum locuiesc in judetul Cluj si am dorit sa transfer taxele la primaria de care apartin,insa de la Buzau mi s-a spus ca numai dupa achitarea taxelor vor trimite dosarul masinii la Cluj.
In luna ianuarie,cand sotul meu a parasit tara din nou,i-am solicitat sa lase vehiculul la domiciliul meu, intrucat eu sunt cea care platesc taxele,insa a plecat pe furis.Intrebarea mea este :ce pot face?Care sunt caile prin care il pot obliga sa imi restituie masina,intrucat eu nu mai pot face fata cheltuielilor si as dori sa o vand.Mentionez ca mi-a transmis prin mesaje telefonice sa platesc,pentru ca el nu o va face si nici nu il va gasi nimeni in tara in care a plecat.Multumesc anticipat pentru sfat.
Răspuns la discuția Tranzactie autoturism
Multumesc frumos pentru raspuns.
Buna ziua,
Va rog sa ma sfatuiti in legatura cu urmatorul subiect. Aacum cativa ani am cumparat un autoturism de la fiica celui ce urma sa imi devina sot.Am incheiat un contract,cu martori,contract cu care m-am inregistrat pe rol la Primaria din Buzau, masina fiind inregistrata la data tranzactiei la Politia Cluj. Anii au trecut si transcrierea masinii pe numele meu nu a fost finalizata si la Politie,intrucat am fost mai mult plecata din tara.Dar,in toti acesti ani,eu am platit taxele la Primaria din Buzau, chiar daca nu m-am folosit de masina, aceasta fiind tot timpul in posesia tatalui fetei,cu care intre timp m-am casatorit si care o folosea in alta tara. Cand nu am mai putut plati taxele,mi s-a pus proprire pe cont,astfel incat am fost obligata sa fac rost de bani si sa platesc datoriile din urma.Solicitindu-i sotului meu(de care sunt separata in fapt si de care intentionez sa divortez) sa isi plateasca datoriile intrucat primesc instiintari de plata pe numele meu,el (aflandu-se in alta tara)refuza,spunandu-mi sa platesc, caci masina e a mea. Precizez ca acum locuiesc in judetul Cluj si am dorit sa transfer taxele la primaria de care apartin,insa de la Buzau mi s-a spus ca numai dupa achitarea taxelor vor trimite dosarul masinii la cluj.In speranta ca am fost explicita, va intreb: ce pot face din acest moment? Multumesc anticipat pentru raspuns!
Răspuns la discuția PFA tehnician maseur
Multumesc frumos
Buna ziua,sunt tehnician maseur si va rog sa ma sfatuiti care este modalitatea legala cea mai simpla de a-mi desfasura activitatea pe cont propriu sau, eventual, cu contract de colaborare. Multumesc anticipat pentru raspuns o zi buna!
Multumesc foarte mult!
Multumesc frumos pentru raspuns. In cazul in care eu si fostul sot vrem sa renuntam fiecare la partea sa in favoarea fiului nostru, care ar fi calea cea mai simpla ca acesta sa devina proprietarul imobilului?(Se poate fara actiunea de partaj?)
Buna ziua,
Dupa divort nu am facut partajul bunurilor, ramanand bun comun,iar fiul nostru beneficiaza de ele de aproximativ 7 ani. Fiecare sot si-a refacut cate o noua familie. Care va fi situatia acestor bunuri fata de conditia mea actuala(recasatorita)? Va intra partea mea ca bun comun cu noul sot? Multumesc anticipat pentru raspuns, o zi buna!