avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Activitate Tefinio

Activitate Tefinio

Bună ziua! Sunt parte intr-un proces civil. Acțiunea a fost depusă prin octombrie 2022. De atunci și până acum s-a tot declinat competența teritorială de soluționare a cauzei invocată inițial de către pârâtă prin întâmpinare. La a doua înfățișare a fost suspendată din oficiu judecarea cauzei până la soluționarea conflictului de competență. Acum in sfârșit s-a stabilit definitiv acest lucru.
M-ar interesa dacă aceste înfățișări sunt considerate termene de judecată, mai exact dacă se mai pot contesta înscrisuri depuse la dosarul cauzei. Mulțumesc!
Sunt pârât intr-un dosar de atragere a raspunderii patrimoniale pentru intrarea in insolventa.Obiectul dosarului este retragerea de dividende de catre asociati cu putin timp inainte de a intra in insolventa.Eu am fost administrator al debitoarei , însă datorită faptului că nu am fost de acord să dispun plata am fost revocat cu trei săptămâni inainte de plata dividendelor. Cu toate că am depus hotararea AGA prin care am fost revocat si rezolutia de la ORC,reclamanta sustine ca doar depunerea convocatorului AGA si hotararea de repartizare a profitului pe dividende care a avut loc cu doi ani inainte de insolventa pot sa demonstreze dacă eu mai eram sau nu administrator la momentul plății.Eu tâmpenie mai mare nu am auzit în viata mea dar judecatorul sindic a acceptat cererea de probatiune a reclamantei in lipsa mea. Mai mult de atat,reclamanta a facut afirmații mincinoase la adresa mea ceea ce m-a determinat să caut soluții pentru a nu depune respectivele documente. Nu pot să accept să fiu judecat în baza unor minciuni si a unor documente irelevante fiind vorba despre o sumă extrem de mare pentru mine.

GRINSOLV IPURL a scris:

Ar ajuta mai multe detalii, cum ar fi:
- ce obiect are dosarul,
- ce calitate aveti in dosar,
- in ce calitate reprezentati societatea aflata in faliment.

Hotararile AGA nu sunt semnate de catre creditori, prin urmare eu sunt de parere ca nu pot fi considerate inscrisuri comune.

Va astept cu detaliile de mai sus.

Bună ziua. Reprezint o soc. com. aflată în faliment. O hotărâre AGA de repartizare a profitului net pe dividende în cazul unei SRL poate fi considerată document comun creditorilor? Mi se cere să depun acest document intr-un proces și aș invoca art 293 alin.2 CPC deoarece nu doresc să depun respectivul document. Nu am fost niciodată asociat în firmă și nu înțeleg de ce mi se cere să depun acest înscris. Mulțumesc!
Bună! O hotărâre AGA de revocare/numire administrator(in cazul unui SRL cu doi asociați),care a fost depusă la Registrul Comerțului la 18 zile de la data adoptării, este sau nu opozabilă tertilor?
Răspuns la discuția Opozabilitate
Inteleg,dar nu pot să nu mă intreb cum aș fi putut să evit situația asta.După ce s-a adoptat AGA,mi-au urat o zi bună in continuare.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Ca sa va aparati ca lumea ar trebui sa apelati la avocat.
Este destul.de mult de studiat la cazul.dvs.
Nu este vorba numai de lege ci si de interpretarea legii.

Discuție Opozabilitate
Bună! Am mai pus această întrebare cu ceva timp în urmă. In calitate de fost administrator al unui SRL,am fost trimis in judecată in privința antrenării răspunderii patrimoniale pentru intrarea in insolvență.Operatiunea considerată de creditori ca fiind frauduloasă reprezintă retragerea de dividende de către asociați cu puțin timp inainte de formularea cererii de admitere a procedurii insolventei.
In fapt,eu in calitate de admin. m-am opus acestei retrageri de dividende,motiv pentru care am fost revocat prin AGA,iar unul dintre asociați a devenit noul admin. Aici apare problema. In intervalul de timp dintre adoptarea AGA si depunerea actelor la ORC,care a durat circa două săptămâni,noul admin si-a retras respectivele dividende. Eu am specificat in întâmpinare faptul că de la data adoptării AGA,nu am mai administrat societatea,am depus noul act constitutiv,AGA,rezoluția care atestă că admin. in perioada respectivă a fost asociatul in cauză. Insă creditorul care a formulat actiunea,a facut-o in solidar,atat impotriva mea cat si a asociatului,susținând faptul că până in momentul in care a fost dată rezoluția de la ORC eu am rămas reprezentantul legal. Nu am găsit un articol de lege clar in această privință.
Să presupunem că la 01.02.2020 eu am fost revocat,altcineva fiind numit admin.,prin AGA, si actele ieșind de la ORC în 16.02.2020. In acest interval de timp cine este considerat reprezentantul legal? Eu cred că opozabilitatea înseamnă in acest caz faptul că incepand cu data de 16.02.2020 respectiva AGA poate fi opusă tertilor in formatul si data la care a fost adoptată,adică 01.02.2020.
Ce părere aveți? Multumesc!
Discuție Denunț
Bună! Există vreun articol de lege care să impună denunțul unei infracțiuni intr-un anumit termen? Sau ca acesta să nu poată fi luat in considerare deoarece intre comiterea faptei si denunțarea ei există un anumit interval de timp?
Mă refer la fapte de corupție.
Răspuns la discuția Termen depunere întâmpinare
Am depus anexa la întâmpinare,care continea si exceptii(un pomelnic intreg conceput intr-un mod foarte profesionist), hotarare AGA,act constitutiv actualizat,rezolutie,toate inscrise la Registrul Comerțului,documente care ar dovedi cu certitudine că faptele pe care le invocă reclamanta la adresa mea s-au derulat in timpul mandatului altui administrator,eu fiind revocat din funcție.
In opinia mea o simplă furnizare de informații ONRC ar fi suficienta in apararea mea...dacă judecatorul va fi dispus să arunce o privire.
Vă multumesc pentru raspuns!

GRINSOLV IPURL a scris:

Ok.

Raman la parerea ca termenul de intampinare e de 15 zile.

In orice caz, daca nu ati invocat exceptii si nu ati propus probe prin intampinare nu are importanta daca a fost depusa dupa termenul indicat de instanta.

Daca ati invocat exceptii si ati propus probe cereti la termen sa admiterea exceptiilor si incuviintarea probatoriului propus de dumneavoastra.

Daca se respinge ca fiind tardiv depusa intampinarea aveti motiv de apel.

Sper sa va fie de folos informatiile.

Răspuns la discuția Termen depunere întâmpinare
Nu,in fond.

GRINSOLV IPURL a scris:

Dosarul este cumva in apel?

Răspuns la discuția Termen depunere întâmpinare
Bună!....dar este posibil ca judecatorul să reducă acest termen de la 15 la 10 zile?este legal?....există vreun articol de lege care să-i confere acest drept pe legea insolventei sau in ce temei a procedat astfel?
Ce înseamnă să invoc principiul rolului activ al judecatorului?
Mă iertați că solocit raspunsuri la aceste întrebări însă avocatul meu este plecat din țară,termenul este săptămâna viitoare,nu stiu sigur dacă va putea fi prezent si nu stiu efectiv ce să fac.In speță se solicită atragerea raspunderii patrimoniale pentru intrarea in insolvență in detrimentul creditorilor.Faptele susținute la adresa mea s-au derulat intr-un moment cand nu mai eram administratorul societății.Nu stiu cum m-as putea apăra fără inscrisuri.
Vă multumesc!


Avocat Cristina CIUREA a scris:

Buna ziua,

In acest caz, termenul pentru depunerea intampinarii s-a implinit pe data de 11.11.2019.
Prin urmare, este posibil ca instanta din oficiu sau la solicitarea partii advese, sa constate faptul ca, la data depunerii intampinarii erati decazut din acest drept.
Efectele nedepunerii intampinarii in termen le cunoasteti, v-au fost deja precizate.
Va puteti totusi apara in proces invocand exceptii de ordine publica, discutand in fapt si in drept temeinicia sustinerilor si a dovezilor partii adverse.
De asemenea, puteti sa invocati principiul rolului activ al judecatorului in solutionarea cauzei.