avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Reprezint o soc. com. aflată în faliment.
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Reprezint o soc. com. aflată în faliment.

Bună ziua. Reprezint o soc. com. aflată în faliment. O hotărâre AGA de repartizare a profitului net pe dividende în cazul unei SRL poate fi considerată document comun creditorilor? Mi se cere să depun acest document intr-un proces și aș invoca art 293 alin.2 CPC deoarece nu doresc să depun respectivul document. Nu am fost niciodată asociat în firmă și nu înțeleg de ce mi se cere să depun acest înscris. Mulțumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Noiembrie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: GRINSOLV IPURL , Practician in insolventa 10:21, 7 Decembrie 2020
Ar ajuta mai multe detalii, cum ar fi:
- ce obiect are dosarul,
- ce calitate aveti in dosar,
- in ce calitate reprezentati societatea aflata in faliment.

Hotararile AGA nu sunt semnate de catre creditori, prin urmare eu sunt de parere ca nu pot fi considerate inscrisuri comune.

Va astept cu detaliile de mai sus.
Sunt pârât intr-un dosar de atragere a raspunderii patrimoniale pentru intrarea in insolventa.Obiectul dosarului este retragerea de dividende de catre asociati cu putin timp inainte de a intra in insolventa.Eu am fost administrator al debitoarei , însă datorită faptului că nu am fost de acord să dispun plata am fost revocat cu trei săptămâni inainte de plata dividendelor. Cu toate că am depus hotararea AGA prin care am fost revocat si rezolutia de la ORC,reclamanta sustine ca doar depunerea convocatorului AGA si hotararea de repartizare a profitului pe dividende care a avut loc cu doi ani inainte de insolventa pot sa demonstreze dacă eu mai eram sau nu administrator la momentul plății.Eu tâmpenie mai mare nu am auzit în viata mea dar judecatorul sindic a acceptat cererea de probatiune a reclamantei in lipsa mea. Mai mult de atat,reclamanta a facut afirmații mincinoase la adresa mea ceea ce m-a determinat să caut soluții pentru a nu depune respectivele documente. Nu pot să accept să fiu judecat în baza unor minciuni si a unor documente irelevante fiind vorba despre o sumă extrem de mare pentru mine.

GRINSOLV IPURL a scris:

Ar ajuta mai multe detalii, cum ar fi:
- ce obiect are dosarul,
- ce calitate aveti in dosar,
- in ce calitate reprezentati societatea aflata in faliment.

Hotararile AGA nu sunt semnate de catre creditori, prin urmare eu sunt de parere ca nu pot fi considerate inscrisuri comune.

Va astept cu detaliile de mai sus.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Foarte pe scurt, rationamentul pe care vi-l recomand a-l prezenta instantei de judecata este ca fiecare raspunde pentru fapta proprie, iar dumneavoastra nici nu ati aprobat distribuirea de dividende, nici nu ati executat plati reprezentand plata dividendelor.

Daca nu avut niciun rol in plata dividendelor cred ca ar fi de preferat sa depuneti documentele pe care le detineti. Totusi, daca nu mai aveati calitatea de administrator sau asociat, ar trebui sa nu aveti vreun exemplar/copie a hotararii AGA de distribuire a dividendelor.

Sper sa va fie de folos informatiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dividende costicul costicul Am dividende in valoare de 111500 lei.Cand trebuie sa platesc impozitul si sa depun declaratia?Daca nu am bani in casa sau banca, pot sa le platesc esalonat? (vezi toată discuția)
Anulare repartizare dividende si impozit pe dividende Iordache  Victoria Ioana Iordache Victoria Ioana Se pot anula in 2014 dividendele si impozitul pe dividende din anii 2011 si 2012? In Hotararea AGA nu s-a facut mentiunea de repartizare a profitului pe ... (vezi toată discuția)
Dividende Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Am preluat o societate al carei bilant la 31.12.2010 a fost intocmit de catre altcineva. Dilema mea este la PV AGA este specificat asa -profitul anului 2010 ... (vezi toată discuția)