avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Activitate MARIANA CODRUT

Activitate MARIANA CODRUT

Răspuns la discuția licitatie publica fara fonduri ??
va multumesc !
Sursa este mentionata: bugetul de stat si bugetul local, dar in niciun document al surselor mentionate , ministerul de resort si consiliul local, nu se gaseste alocarea fondurilor pentru acesta instituitie, in acest an-2012.
Dar licitatia se anunta pe SEAP, se organizeaza, dar fonduri nu sunt prevazute. Asta nu inteleg.
Va multumesc!
Daca o institutie publica ( AUTORITATEA CONTRACTANTA ) nu are alocate fonduri pentru investitii ( proiectare, lucrari de constructii si dotari cu utilaje), nici de la bugetul de stat, nici de la bugetul local, nici din surse proprii, poate organiza o licitatie publica ??
se poate inregistra la SEAP ??
ce se intimpla daca o firma cistiga licitatia si aceasta institutie publica -organizatorul nu are fonduri pentru derularea obiectivelor propuse ???

Răspuns la discuția conflict de interese ???
va multumesc mult

buna ziua

daca esti inspector sef la o agentie judeteana ce apartine de minister si esti si consilier local te gasesti in situatia
conflict de interese ???

trebuie sa iti dai demisia de consilier local ??
va multumesc
Răspuns la discuția salariu minim studii superioare
va multumesc , va felicit pentru indicatiile, indrumarile dvs, consilierea de exceptie pe care o acordati
datorita acestui forum am invatat multe,
la unitatea nostra s-a facut un contract colectiv in devafoarea salariatilor cu studii superioare
am sesizat ITM si au constata incalcarea legislatiei muncii, s-a dat amenda si se reface contractul
si incepind cu luna iulie 2008, salariatii cu studii superioare, numiti pe post , cu norma intreaga, primesc 1000 lei/luna
dar.....
se lucreaza la organigrama si.incepind cu luna septembrie.......posturile de ingineri vor fi transformate in posturi de....tehnicieni, pentru eficientizarea unitatii.
deci se distreaza acum atit conducerea unitatii cit si comitetul de sindicat
ingineri cu vehime in unitate de 25 de ani vor fi trecuti pe posturi de tehnicieni, economie la fondul de salarii
asta este.democratia si respectul fata de salariati
niste nemernici, nu am mai auzit ca sindicalisti numiti pentru negociere cu patronatul sa lucreze, sa negocieze in defavoarea salariatilor, dar orice este posibil, deoarece si acestia sunt maistri pe post de conducere a unor sectii
va multumesc ,
cu stima mariana codrut
Răspuns la discuția Functionare Consiliul Local
buna ziua
sunt consilier local si sunt angajata la societate comerciala din oras , program de lcuru numai dimineata, 8 ore/zi

in ziua cind este organizata o sedinta de consiliu dimineata trebuie sa plec de la serviciu din timp pentru a citi materialele , sunt si secretara unei comisii.
sediul primariei nu este departe de sediul unitatii
intrebare:
cu cite ore inainte se poate pleca de la serviciu in zilele cind se organizeaza sedinta de consliu local ?
conducerea unitatii unde lucrez a interpretat ca daca o sedinta incepe la ora 12 sau 14, atunci se poate pleca de la serviciu exact la ora anuntata

va multumesc, cu stima
va multumesc pentru amabilitate
conducerea unitatii are obligtia de a comunica angajatilor modificarile privind structura organizatorica, organigrama care a fost prezentata si aprobata de Consiliul de Administratie si AGA
slariatii unitatii nu au fost informati despre aceste modificari , nici de reprezentantii sindicatului si nici de conducere?????
avem informatii sigure, din ,,, surse..
cu cit timp inainte de a primit deczia de incetare a contractului de munca trebuie informatii salariatii in cauza ???
cu stima
buna ziua

daca in cazul in care se reorganizeaza o societate comerciala cu capital de stat, se reface organigrama si se elimina un serviciu, se comaseaza la alt serviciu, salariatul care a fost sef serviciu poate sa primesca decizia de desfacere a contractului de munca, daca nu sunt alte posturi disponibile in unitate ??/
va multumesc
Răspuns la discuția Functionare Consiliul Local
buna ziua
sunt consilier local si sunt angajata la societate comerciala din oras , program de lcuru numai dimineata, 8 ore/zi

in ziua cind este organizata o sedinta de consiliu dimineata trebuie sa plec de la serviciu din timp pentru a citi materialele , sunt si secretara unei comisii.
sediul primariei nu este departe de sediul unitatii
intrebare:
cu cite ore inainte se poate pleca de la serviciu in zilele cind se organizeaza sedinta de consliu local ?
conducerea unitatii unde lucrez a interpretat ca daca o sedinta incepe la ora 12 sau 14, atunci se poate pleca de la serviciu exact la ora anuntata

va multumesc, cu stima
Buna ziua

vreau sa intreb cum sa procedez

am avut ieri citatie la tribunal, eu sunt reclamanta -conflict de munca cu unitatea unde lucrez pentru contractul colectiv
am scris alaltaieri o cerere de concediu de odihna pentru o zi, am mentionat ca am termen la tribunal. Tribunalul este in alta localitate. Am lasat cererea la colegi sa o duca a doua zi, la prima ora, dimineata la semnat = personal-contabil sef si director , asa cum este procedura-am atasat si citatia
dar contabil sef si directorul nu au vrut sa o semneze= motivul= nu am dus eu cererea cu o zi inainte la semnat si a dus-o in ziua cind trebuia sa fiu in concediu ( tribunal)
m-au anuntat colegii telefonic si i-am rugat sa imi faca o cerere de concediu fara plata , ca o voi semna cind ma intorc de la tribunal, dar directorul a refuzat sa o semneze si m-au pus nemotivat in condica.

este corect?
trebuie sa prezint acest aspect la urmatoarea infatisare la tribunal pentru a solicita sa mi se i-a in considerare cererea de concediu de odihna ?
salariatii care sunt in litigii de munca cu unitatea nu au dreptul la o zi de concediu, concediul fara plata sau invoire?
cum putem sa ne aparam drepturile daca depindem tot de conducerea unitatii ?
cum sa procedez?
va multumesc
cu stima mariana codrut