avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Activitate maia andrei

Activitate maia andrei

Menționez ca întreaga luna Aprilie voi beneficia de Hg 19/2020

maia andrei a scris:

Multumesc ! Mă puteți ajuta va rog cu un calcul al salariului pt luna Aprilie ? Salariul net este 2100 , brut 3008 si se calculează cu compensare suma . Imi puteți spune, va rog, cati bani voi primi pt salariul din luna Aprilie ?

Iulian Manea a scris:

7 zile este aproape o treime din luna iar scaderea nu este foarte mare.

Cred ca este calculat corect, asa, la prima vedere.



Multumesc ! Mă puteți ajuta va rog cu un calcul al salariului pt luna Aprilie ? Salariul net este 2100 , brut 3008 si se calculează cu compensare suma . Imi puteți spune, va rog, cati bani voi primi pt salariul din luna Aprilie ?

Iulian Manea a scris:

7 zile este aproape o treime din luna iar scaderea nu este foarte mare.

Cred ca este calculat corect, asa, la prima vedere.

Buna ziua !
Va rog frumos sa mă ajutați cu un răspuns la următoarea situație .
In luna Martie am lucrat program normal 15 zile lucrătoare ( pana pe data de 20 Martie ) ulterior am intrat in concediu conf HG 19/2020 - zilele libere plătite acordate pt părinții cu copii mai mici de 12 ani , iar restul de 7 zile lucrătoare aferente lunii urmând sa fiu plătită 75% din salariul de baza/ brut . Nu depășesc salariul mediu pe economie - eu am salariul net 2100 RON . Astăzi am primit banii aferenți lunii Martie si am primit 1853 RON . Mi se pare foarte puțin . Mă poate ajuta cineva cu un calcul sau sa imi spuna dacă este corect ?
Multumesc
Discuție poprire
Buna ziua !
Am poprire 1/3 pe salariu , instituita de executor judecatoresc pt suma de 2000 ron,
Intampin urmatoarele probleme:

1- firma unde lucrez a trimis instiintare catre executorul judecatoresc, ca se va face poprirea la ei , pe 21.01.2020 , inainte de a ma anunta pe mine , ac lucru intamplandu-se pe 23.01.2020, cand am fost chemata la sediu si mi s-au inmanat actele. Nu am fost informata ca ei, deja, au trimis instiintatre catre executor ca se va face poprirea la ei , IAR EU AM AFLAT CA EU DECID UNDE SE FACE POPRIREA – LA EI SAU LA BANCA

2- am ambele conturi blocate , contul unde primesc salariul si contul in care primesc alocatia copiilor( din ce am citit nu se pune poprire pe aceste cont)

3 – executorul judecatoresc a primit fax cu instiintatea ca se va face poprirea la angajator din data de 21.01.2020 , dar la insistentele mele si dupa multe apeluri telefonice abia in data de 28.01.2020 a trimis instiintarea de ridicare popririi catre banca , dar in instiintare a mentionat ca sunt urmarite in continuare si alte venituri care vor intra in acel cont .Am sunat, in repetate randuri, pt clarificarea situatiei si nu imi mai raspunde la telefon

Eu primesc doar salariul in acel cont , nu am alte venituri si in aceasta situatie banca nu imi deblocheaza contul si cardul, mai mult, ma obliga sa scot banii doar cu buletinul din cont, taxandu-ma 2% din suma extrasa chiar daca am un cont cu zero cheltuieli de administrare.
Este legal ce se intampla in cele descrise mai sus ( angajator, banca , executor) ce pot sa fac pt deblocare cont / card ?
Multumesc !
Multumesc pt răspuns . Am specificat ca eu mai am o sora, 2 veri de la fratele tatălui si Mătușa . Bunicul a murit cu 20 de ani înaintea bunicii si bunica era unic proprietar . Toate bunurile au fost ale ei . Toate actele , (titlul de proprietate )sunt pe numele ei, bunurile fiind dobândite înaintea căsătoriei de la părinții ei . Mătușa spune ca imi va ceda mie partea care ii revine pt ca nu are copii si tot eu am grija si de ea . Cum este mai bine , sa accepte înainte si după sa imi faca declarație de renunțare pt ca imi spune o cunostinata ca dacă renunta înainte de dezbaterea succesiunii , automat si partea ei se împarte celorlalți , respectiv eu si sora mea mea si verii noștri . Sau e mai bine sa renunțe după dezbaterea succesiunii . Ajutați-mă va rog cu un răspuns .
Multumesc

Liliana Gradinaru a scris:

Cam asa trageam si eu spuza pe interesul userului... doar ca aceasta cota depinde, zic, de ce face matusa. Nu verii, matusa care i-ar... ceda.

Multumesc pt răspuns .
Bunicul nu trăiește, bunica a fost deținătorul tuturor bunurilor. Ea mi-a făcut mie testament pe bunurile ei . Înțeleg ca imi revine 75% din moștenire . Bunica a avut 3 copii : tatăl meu -decedat ( 2 moștenitori-eu si sora mea ), un frate( 2 moștenitori -verii ) si o sora ( Mătușa care spune ca va accepta moștenirea si ulterior imi cedează mie ) . Si verii si sora mea vor partea lor.
Eu nu înțeleg foarte bine cum se împart cei 25% ,
Se împarte in 3 părți egale pt fiecare copil al bunicilor si de aici fiecare cu moștenitorii lui.
Pe mine mă interesează ce procent din moștenire revine fiecăruia ? Deoarece vreau sa ii despăgubesc si sa fiu unic proprietar .
Cum se împarte cei 25%: 8.33% din moștenire pt tata -decedat(eu si sora) 8,33% fratele lui -decedat(2 veri )si 8,33 sora tatălui meu -Mătușa mea
Multumesc !

Liliana Gradinaru a scris:

In calculul meu, daca bunicul nu traieste, verii au o cota de 1/6. Poate m-am grabit... Depinde si cum face matusa, renunta sau accepta si va cedeaza ulterior...

Multumesc !
Am discutat anterior cu verii mei si vor partea lor de moștenire .
In aceasta situație eu voi avea 75% prin testamentul de la bunica si restul de 25% se va împarți la cei 3 copii ai bunicii sau moștenitorii acestora.
Deci practic verii mei vor avea o treime din cei 25%.
Nu înțeleg foarte bine cum se vor împărțiți cei 25 %, puteti sa detaliați , va rog ?
Multumesc!

raluk0207 a scris:

Discutati si cu verii dvs daca au pretentii la succesiune.
Daca nu sunt interesati de niciun bun de la bunica, cu totii pot sa dea declaratii de renuntare la succesiune, urmand ca in baza testamentului dvs sa fiti unic mostenitor.
Daca au pretentii la mostenire, testamentul dvs va fi redus cu un sfert.

Buna ziua! Bunica mea a fost proprietara unei case bătrânești + 1000 m teren si in câmp are 1 hectar . Bunica mi -a lăsat prin testament toate bunurile ei . Bunica mea a avut 3 copii, tatăl meu si încă 2 frati . Tatăl meu si un frate au murit ( fratele are moștenitorii -2 copii ) si mai trăiește cealaltă sora a lor ( Mătușa mea- care spune ca imi va ceda mie partea ei ) . Cum se vor împărțiți bunurile . Ce cote vom avea fiecare , eu, verii si Mătușa ?
Multumesc
Răspuns la discuția mostenire/ succesiune
multumesc, mult !
dar pt faptul ca aduce modificari casei , nu ar trebui sa aiba acordul fratelui , asa cum noi am avut acordul tatalui.... pt ca ne amenta ca darama sau zideste un perete...... care poate slabeste structura de rezistenta a cladirii sau ne blocheaza noua intrarea..... in plus sora sustine ca in momentul in care noi am renovat ,trebuia sa avem acordul ei , cu toate ca noi aveam acordul tatalui/ propietarul casei, deci ea nu avea nici o legatura .......... dar, in schimb ea acum face renovari /darma pereti fara acordul fratelui ..... cand paractic nici unul nu e propietar cu acte in regula sa decida. Exita o procedura de urmat in ac situatie?
Răspuns la discuția mostenire/ succesiune
Multumesc !