avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Activitate Ristici Moise

Activitate Ristici Moise

Am 2 băieți căsătoriți și plecați în Anglia, unul din2012,anul trecut și-a cumpărat casă,celălalt stă la casă (cum este la noi prin ANL).În fiecare an trebuie să-mi trimeata copii:contracte de pe actul de casă (sau închiriere),adeverințe de la locurile de muncă, adeverințe de la copii de la școală. Ei când s-au căsătorit și-au făcut CI pe adresa mea.Copii nu mai vin în țară. Cum pot scăpa să nu mai trebuiască să-mi trimiată acte.(Au carnete de șoferi în care sunt trecute adresele lor de domiciliu,acesta este actul lor de identitate) Cum să procedez. Mulțumesc anticipat.
Soției mele i s-a respins dosarul :Născută la data de 29.04.1959 s-a depus dosarul pe 06.03.2020 și a venit acasă pe 24.04.2020. 08.08.1977÷29.071985 a lucrat în gr.a-2-a de muncă (există adeverințe ) 29.07.1985÷până în 22.05.2003 a stat acasă pt. îngrijire copil+încă 2 copii veniți ulterior (total 4 copii),șomaj. Din 22.05.2003 și până în prezent angajată la stat..Citez din respingere:Vârsta la data pens. 60 ani, 10 luni;Vârsta standard de pensionare 61 ani, 5 luni;Stagiu totat de cotizare realizat 27 ani, 2 luni. Condiții normale de muncă: 17 ani, 5 luni, 4 zile. Condiții speciale în gr.2: 7 ani, 11 luni, 17 zile. Stagiu aferent grupei 1 an, 9 luni. De ce nu s-a pus grupa la reducerea vârstă de pensionare. Vă rog, aștept un răspuns lămuritor. Multumesc.
Dacă nu am ieșit la pensie și am gr a-2-a de muncă înainte de 2001,8 ani și o lună, beneficiez de 4 luni la an?Multumesc
Noua lege a pensiei valabilă din 17 noiembrie beneficiază și cei anterior anului 2001,adică și cei înainte de revoluție până in 2001.Ce s-a scris până acum nu este clar, fiecare îndepărtează cum vrea,
Miercuri președintele României a publicat in monitorul oficial după ce a semnat modificarea pt 4 luni la an în grupa a 2-a de muncă. Când începe să-și facă efectul,și în cazul meu care am 60de ani împliniți, 6 ani și 5luni de gr a-1-a și 8 ani și o lună de gr a-2-a de muncă. Multumesc, aștept un răspuns.
Răspuns la discuția Pensie pt limită de vârstă
Motivarea este: prezentați documente suplimentare din care să rezulte că ați desfășurat activitatea în aceleași condiții ca personalul muncitor de bază în condiții de șantier. Părerea mea este că nu s-a uitat pe cartea de munca unde scrie clar și s-a uitat numai pe adeverință.
Răspuns la discuția Pensie pt limită de vârstă
B I U "
În perioada:noiembrie 1989- Mai 1990 am lucrat ca electrician auto la IUGCT Călărași într-o hală cu multe noxe de la mașini.La plecare mi s-a scris pe cartea de munca că în perioada lucrată beneficiez de grupă a 2 a de muncă prin HG nr 1223 din 1990 coroborat cu ordinul. 50/90 art 3.Cei de la casa de pensii nu o ia în considerare pe motiv că electricienii nu beneficiază de grupă. În 2017 am luat și adeverință de la firma ASTALROM SA,firma care a preluat fosta întreprindere. Este legal să nu îmi ia în considerare grupa și cei de făcut. Multumesc frumos
La sfărșitul lunii august împlinesc 60de ani, am grupa a-1-a de muncă 6 ani,5 luni și 20 de zile, în gr a-2-a de muncă adunați 8 ani și o lună, peste 37de ani de muncă. La împlinirea vârstei de 60de ani pot iesi la pensie?