avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Activitate loxyana

Activitate loxyana

Buna ziua,

Doresc sa imi fac un PFA si as dori cateva sugestii daca sa il fac platitior de TVA sau nu.
Domeniul de activitate este comert si intermediere cu bunuri cosmetice... voi avea facturi care vor intra toate cu TVA insa pe an, nu va atinge acel prag prin care sa fiu obligata sa platesc TVA.
Deasemeni, planuiesc emit facturi de comision insa o data la 3 saptamani.

Am inteles ca pentru facturile care imi intra cu TVA, daca am colectat mai mult de 1000 lei, as putea face solicitare sa mi se restituie?

Asadar? cum ar fi mai bine? platitor de TVA sau nu?

Multumesc,
Exista posibilitatea sa inchei un contract de inchiriere in conditiile in care proprietarul are un apartament ramas de pe urma parintilor ( a fost singur la parinti) insa are facuta succesiune la mostenire doar pe jumatatea din partea mamei. Tatal este si el decedat insa din lipsa de bani, nu a mai facut succesiunea.
Care ar fi conditiile de incheiere a contractului? Ce costuri estimative ar fi pentru deschiderea succesiunii si pentru partea ramasa de la tatal sau?

Multumesc!
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu o informatie specializata:
Doresc sa infiintez un PFA insa care sa aiba ca domeniu de activitate in prestari de servicii si comert cu produse cosmetice
Eu am terminat facultatea de drept si sunt licentiata in drept.
Pot deschide PFA cu activitate de comert daca sunt licentata in drept? Sau am nevoie de o diploma in vanzari ?

Multumesc anticipat pentru raspuns!
Buna ziua,

Va rog, daca se poate sa imi dati si mie cateva detalii in ceea ce presupune legea privind impozitul pe veniturile obtinute din chirii?
Care este formula de calcul?
Ce articol de lege se aplica?
In ce situatii se fac propriri?
Fiind stundent nu sunt anumite facilitati?

In principal vreau sa aflu tot ce presupune aceasta lege..

Va multumesc pentru sprijin,

Cu prietenie,
Roxana