avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune la mostenire

Exista posibilitatea sa inchei un contract de inchiriere in conditiile in care proprietarul are un apartament ramas de pe urma parintilor ( a fost singur la parinti) insa are facuta succesiune la mostenire doar pe jumatatea din partea mamei. Tatal este si el decedat insa din lipsa de bani, nu a mai facut succesiunea.
Care ar fi conditiile de incheiere a contractului? Ce costuri estimative ar fi pentru deschiderea succesiunii si pentru partea ramasa de la tatal sau?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 11:46, 10 Ianuarie 2014
Buna ziua,
Da, puteti incheia acel contract de inchiriere.
Clauzele sunt cele normale, un formular in acest sens gasind la administratiile financiare.
Daca doriti un contract cu clauze mai deosebite consultati codul civil si acolo puteti gasi articole de lege care sa va ajute.
Costul pentru dezbaterea succesiunii il stabileste notarul in functie de o grila a lor si de onorariile fiecaruia. va trebui sa va adresati unui notar public care sa aiba competenta teritoriala astfel incat aceasta sa includa si locatia casei despre care faceti vorbire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune intarziata roland62 roland62 Buna seara, In cauza este apartamentul parintesc, care are ca proprietari in contract pe mama si tata. Apartamentul a fost cumparat de la stat in anul 1991, ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire bratubotan bratubotan Suntem trei mostenitori si dorim sa facem succesiunea. Mentionez ca ambii parinti sunt decedati. Succesiunea consta in : a) teren arabil extravilan 21800 ... (vezi toată discuția)
Succesiune stanciu luminita stanciu luminita Buna ziua Tatal meu a decedat acum 10 ani si nu am facut succesiunea,iar mama acum trei luni.In urma lor a ramas un apartament cu trei camere.Sora mea renunta ... (vezi toată discuția)