avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Activitate Campean ilie

Activitate Campean ilie

Domnule Cornel Vasile eu stiu textul pe de rost,am intrebat daca socoteala mea e una corecta!!!!!!
Masura se aplica incepând cu data de 1 ianuarie 2025 si prevede acordarea unui punct de sprijin pentru persoanele cu handicap vizual grav, persoanele cu handicap grav și handicap accentuat care, după data de 1 ianuarie 2025, dobândesc calitatea de pensionar:
1 punct de sprijin pentru fiecare an de stagiu de cotizare contributiv realizat în condiții de handicap vizual grav și handicap grav;
0,5 puncte de sprijin pentru fiecare an de stagiu de cotizare contributiv realizat în condiții de handicap accentuat.

Buna ziua,zilele trecute s a dat o ordonanta de urgenta pt completarea legii 448 prin care s a stabilit ca viitorii pensionari cu handicap accentuat sa primeasca 0,5 puncte de sprijin pt fiecare an lucrat in conditii de handicap,valoarea unui punct de sprijin fiind de 0,125 din valoarea ISR.Eu am 34 de ani lucrati in conditii de handicap accentuat,urmand sa ma pensionez,Oare e bun calculul meu urmator? 34 ani inmultit cu 0,5 puncte de sprijin egal 17 puncte de sprijin,valoarea unui punct fiind de 0,125 ori 660 egal 82,5 lei inmultit cu cele 17 puncte ale mele egal 1402,5 lei
Buna ziua domnule Cezar,as vrea sa iau legatura cu dumneavoastra pt ca si eu am aceeasi problema ca si dumneavoastra in privinta pensionarii....imi puteti lasa va rog un nr de telefon?eu va las nr meu daca doriti sa luam legatura...(editat - nu va publicati datele personale de contact, puteti folosi mesajele private pentru a lua legatura cu alti utilizatori).
Domnule CARP mircea ma refeream la cealalta problema expusa adica daca beneficiez sau nu de reducerea de 10 ani la pensionarea la limita de varsta,data fiind situatia mea ,iar un avocat cu siguranta stie despre ce vorbesc pt ca nu sunt singur cu handicap din nastere dar care a obtinut certificat de handicap mai tarziu...

Carp Mircea a scris:

Toate detaliile despre incadrarea in grad de invaliditate pentru obtinerea pensiei de invaliditate, le gasiti mai jos:
[ link extern ]
[ link extern ]
Nu cred ca se va oferi cineva de pe acest forum sa va inadreze intr-un grad de invaliditate pentru ca d-voastra sa va deschideti drepturile la pensie de invaliditate.

Cu tot respectul pentru bunavointa domnilor ce au incercat sa ma ajute,imi doresc sa mi raspunda un consultant de specialitate pentru ca de asta m am adresat pe acest site pt a imi raspunde un avocat sau un jurist.....
Multumec pt precizarile referitoare la pensia de boala.Alt certificat de handicap am nevoie nu pt pensia de boala,ci pt a beneficia de cei 10 ani reducere la pensionarea la limita de varsta prevazuta de lege pt persoanele cu handicap accentuat....

Dapix a scris:

În topic ați spus că vreți pensie de boală, care se decide de către COMISIA de expertiză a capacității de muncă, și care are cabinetul în POLICLINICĂ în majoritatea localităților.

Ce ați căutat la Casa de Pensii`? Nu aveți treabă cu funcționarii de la CPP, dacă vreți de boală
Vorbiți cu asistentele și doctorul expert pe capacitatea de muncă.

Mergeți și cereți informații la COMISIA de expertiză, care aparține de CASA de pensii.
La vârsta dvs aveți nevoie de pensie de boală.

Nu aveți nevoie de un alt certificat emis de DGASPC, pentru a beneficia de pensie de boală.
Vă trebuie doar DECIZIA medicală emisă de COMISIA de expertiză a capacității de muncă.

Bine,va multumesc.
Multumesc.Desi handicapul meu este congenital,certificat de incadrare in grad de handicap am doar din 2018....Am intrebat la casa de pensii daca asta ar fi o problema si mi au zis ca DGASPC trebuie sa mi elibereze alt certificat in care la rubrica data ivirii handicapului,sa scrie congenital.Am citit legea pensiilor de zeci de ori si nicaieri nu mentioneaza ca data ivirii handicapului este data eliberarii primului certificat de handicap.....In caz ca nu va vrea DGASPC sa mi elibereze un astfel de certificat,credeti ca am vreo sansa in instanta?Mentionez ca am bilete de iesire din spitalul unde am fost operat la varsta de 10 ani,deasemenea am livretul militar obtinut la varsta de 18 ani cu precizarea inapt cu scoatere din evidenta......

Carp Mircea a scris:

Dacă ați realizat un stagiu de 23 ani și 4 luni in condiții de handicap accentuat, beneficiați de reducerea vârstei standard de pensionare cu 10 ani.Barbat:65-10= 55 ani luni -Limita de vârstă.

Buna seara, sunt persoana cu handicap accentuat,am varsta de 51 ani si vechime in munca 30 ani.Intrebarea mea este daca ma pot pensiona pe caz de boala.Mentionez ca certificatul de handicap e permanent nerevizuibil.
Buna seara,sunt persoana cu handicap si as dori sa stiu daca sunt angajat la doua companii diferite,ambele sunt scutite de plata unui salar minim?Mentionez ca ambele firme au peste 400 de angajati fiecare