avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Activitate ecoman

Activitate ecoman

Răspuns la discuția vatamare corporala
Ca aparator aveti si notiuni de medicina legala, normativele dupa care se acorda zilele de ingrijiri medicale. Referitor la respectul de sine cunosc multe cazuri in care ambitia a dus la decaderea sociala, la risispirea resurselor materiale in anii multi de procese, bineinteles la indemnul aparatorilor( vom castiga, mergem mai departe, etc..)
Nu vreau sa ma intelegeti gresit, am vazut in postari capacitatea dvs. si cunostintele detinute si va apreciez, dar la capitolul moralitate si respect multi aparatori lasa de dorit in relatia referitoare la clienti.Sunt adeptul realismului si e bine ca fiecare cand pleaca la un drum sa evalueze situatia in ansamblu.
Răspuns la discuția furt de motorina
In speta poat fi incadrati la art. 208 alin. 1, 209 lit. a si g. Obligatoriu se incepe urmarirea penala de organele de politie, si li se va aplica de catre procuror o amenda administrativa.
Răspuns la discuția vatamare corporala
Cu ocazia audierii prietenul poate cere efectuarea unei expertize medico legale. Poate aveti noroc sa se stabileasca peste 20 zile ingrijiri medicale, dar in nici un caz leziunile mentionate nu se vor incadra peste 60 zile pentru a fi incadrata fapta ca si vatamare corporala grava.
Luati in calcul totusi si oferta agresoriilor, deoarece finalitatea procesului penal va fi destul de mare si e bine sa puneti in balanta pe langa cheltuielile ocazionate si uzura psihica.
Răspuns la discuția agresiune, nevinovat, ajutor
Ar trebui ca si prietenul tau sa fie atent la urmatorul aspec:
Daca respectiv individ isi mentine plangerea cu privire la faptul CA A FOST LOVIT CU AUTOTURISMUL, aici apare infractiunea prev. de OUG 195/2002/R, careia nu i se mai aplica prevederile privitoare la plangerea prealabila.
Acum depinde de constatarea initiala facuta de organele de politie, de leziunile mentionate in certificatul medico legal si de probele propuse de cel in cauza.
Ai trei solutii:
1. Angajeaza un aparator competent;
2. Inreagistreaza-ti mesajele pe un suport magnetic si depune/le cu ocazia audierii la Politie, urmand a-ti sustine plangerea si prin alte probe.
3.Schimba cartela SIM