avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1892 soluții astăzi
Forum Activitate Petre Buju

Activitate Petre Buju

Răspuns la discuția angajarea administratorului
Potrivit prevederilor Legii nr.230/06.07.2007 art.35(g),pentru activitatea de administrare...tehnica,de contabilitate şi casierie Comitetul Executiv-al Asociaţiei de Proprietari(vezi şi art.17 alin g/HG.nr.1588/19.12.2007 POATE angaja fie persoane fizice atestate pentru funcţia de administrator imobile fie POATE încheia contracte de administrare cu persoane juridice specializate şi autorizate conform legii".Aşadar angajarea unui administrator de imobile este atributul exclusiv al Comitetului Executiv respectiv al preşedintelui acestuia şi nicidecum al adunării generale a asociaţiei de proprietari...
A se citi,însuşi şi respecta prevederile legale de resort.
Incearca si pe www.amenda.ro........Petrica Patitul
Cred ca raspunderea este delictuala. Raspunderea pentru recuperarea prejudiciului in cazul de fata revenindu-le presedintelui,cenzorului şi de ce nu,intregului comitet executiv al asociaţiei de proprietari pentru neindeplinirea atributiunilor de serviciu.
Răspuns la discuția SALUTARE
Adunarea generala a Asociatiei de proprietari/locatari este singurul organism indrituit a aproba sau nu scutirea( sau diminuarea)unui proprietar/locatar de la plata unor cheltuieli comune efectuate cu buna functionare a unor instalatii tehnice din cadrul condominiului(art.35 si urmatoarele din H.G.nr.1588 / 19.12.2007 publicata in Monitorul Oficial nr.43 / 18.01.2008.
Răspuns la discuția Firma- taxe pentru sediu social
Pretentiile Asociatiei de proprietari sunt aberante si ilegale in cazul dvs.Deschideti o actiune in instanta si sigur veti castiga,ba mai ceretile si daune...daca nu ajungeti la o intelegere pe cale amiabila.
Discuție Legislatie,
1. Care sunt conditiile obligatorii si cumulative pe care trebuie sa le indeplineasca un cetatean pentru a putea fi condamnat la detentie intr-un penitenciar pentru savirsirea infractiunii prevazuta de art.215(1)Delapidare-3400 ron , fara antecedente penale si fara sa existe vreun raport juridic intre persoana in cauza si unitatea"pagubita" si care este temeiul legal ? :(
2. In conditiile in care o persoana are unicul venit lunar de 208 ron(pensie de boala)i se face poprire din pensie pentru a plati cheltuieli de judecata de 1140 ron-in rate-,aceasta poate fi declarata insolvabila si care este baza legala ?
Daca nu este legal cum sa procedat ce trebuie sa faca o asemenea persoana pentru a recupera suma retinută :-/
Va multumesc frumos.