avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1634 soluții astăzi
Forum Activitate ancatirim

Activitate ancatirim

Răspuns la discuția cont SPATIU VIRTUAL
Buna seara

Sunt interesata de inchiderea spatiului virtual ANAF.
puteti va rog frumos sa detaliati cum ati procedat?

Cu stima
Buna ziua

Am luat un credit de nevoi personale in valoare de 25000 lei in august 2008 pe o perioada de 10 ani. Pana in decembrie 2010 am achitat ratele. Din octombrie 2010 nu mai am servici motiv pentru care am ramas in urma cu anumite sume de bani. Au fost luni in care nu am putut achita toata rata(in lunile de iarna mi-a fost imposibil sa achit integral) motiv pentru care am ramas in urma cu o suma de bani ce a variat pana la maxim 2000 lei. Rata a fost de 450 lei si a scazut in acest moment avand o rata de 380 lei si o restanta de 103 zile cu suma de 1300 lei.
Plati s-au facut in fiecare luna (pe perioada de iarna mai mici decat rata iar din aprilie mai mari (460 aprilie, 590 mai) in speranta ca voi reusi sa il aduc cat de cat la zi.
Cand ma bucuram ca reuseam sa reduc din suma restanta datorata m-am trezit cu un telefon de la banca (in care ma intreba daca doresc ca convorbirea sa fie inregistrata) in care mi se spune ca daca in cateva zile nu dau 200 lei mi se va rezilia contractul (mentionez ca am avut sume mai mari de ata si nu mi s-a reziliat sau nu am fost amenintat cu asa ceva). i-am spus doamnei de la telefon ca nu pot sa promit ca voi achita suma aceasta in cateva zile(deoarece in acest moment chiar nu stiu de unde sa fac rost de ea - am vandut tot ce se putea vinde si am datori la o multime de prieteni doar ca sa imi pot tine rata in frau) dar voi face tot ce imi sta in putinta. I-am spus ca tot ce pot sa ii promit este ca pe data de 17 voi achita mai mult decat o rata asa cum am facut in ultimele luni si ca acum fac un curs in urma caruia mi se garanteaza angajarea cu contract de minim un an de zile. Cursul dureaza 3 luni deci va mai fi o perioada de 3 luni in care solicitam sa mai fiu pasuita cu aceasta restanta si apoi in 2-3 luni maxim urma sa ajung la zi. Dupa ce am purtat acesta discutie am fost intrebata daca pot confirma plata celor 200 lei pana la sfarsitul luii. I-am spus ca incerc dar nu pot face o promisiune ferma la care mi s-a raspuns ca dosarul va fi trimis mai departe si ca mi se va rezilia si voi fi obligata sa platesc integral 20400 lei dupa care mi s-a inchis telefonul.
Intrebarea mea este ce se intampla daca nu reusesc sa achit cei 200 lei pana la sfarsitul lunii. Pe 17 mai pot achita cei 600-700 lei pe care mi i-am propus?
care este procedura? Ce trebuie sa fac in continuare?
In iarna cand nu aveam o garantie ca ma angajez si aveam o datorie mult mai mare nu mi l-au reziliat iar sumele platite erau din ce in ce mai mici si acum nu ma mai pot astepta cateva luni? Luni in care m-am angajat sa achit mai mult decat rata lunara...deci voi recupera si in aceste luni din suma datorata.
Sunt foarte speriata si nu inteleg ce le-a venit tocmai acum cand am o rezolvare concreta a problemei.
Va rog mult sa imi spuneti daca exista metode de a amana aceasta reziliere a contractului si care sunt pasii de urmat.
Astept cu nerabdare solutii si multumesc anticipat celor ce le vor da.
Multumesc pentru raspuns.
O sa ma apuc sa citesc cu atentie Ordinul 343/2010 al presedintelui ANRSC si apoi o sa incerc sa vorbesc cu persoanele catre care m-ati intrebat. Sper sa gasesc intelegere.

Am folosit termenul "pierdere caldura" si nu "caldura la comun" deoarece administratorul mi-a spus ca asa s-a stabilit sa se plateasca "pierderea de caldura" la nivel de asociatie.
Nu stiam exact ce si cat inseamna aceasta pierdere dar mi s-a parut ciudat ca detinatorii de centrale termice platesc aceeasi suma pentru pierderi, indiferent in ce scara locuiesc.

Multumesc inca o data moderatorului pentru raspunsurile date si consider topicul inchis.
Din pacate, toate cele 3 scari au un singur contor. Nu exista contor separat pentru scara in care locuiesc.
Cei care au centrala platesc pentru pierderile la caldura aceeasi suma indiferent daca locuiesc la scara 1, 2 sau 3.
Pe luna noiembrie acestia au platit: 173 lei la 2 camere si 213 la apartamentele cu 3 camere.(la 3 camere apartamentele au o suprafata de 53 mp)
Mentionez inca o data ca aceste sume reprezinta doar caldura.
Ce demersuri trebuiesc facute de catre locatarii scari ce nu beneficiaza de caldura pe casa scarii pentru a nu o mai plati.
Am solicitat sa ni se remonteze calorifere daca tot platim dar raspunsul primit de la administrator a fost ca "nu se poate acest lucru".
Buna dimineata
Nelamurirea mea este urmatoarea.
Intr-un bloc ce are trei scari, doar doua dintre scari au calorifere pe casa scarii iar la ce-a de-a treia exista un singur calorifer la uscator.
Plata cheltuielilor cu caldura(ma refer la ce iese dincolo de citirea calorimetrelor) se imparte la toti locatarii astfel: 50% se imparte la toti locatarii iar cealalta jumatate la cei ce nu au calorimetre.
Tinand cont ca pe o scara nu exista calorifer decat la uscator(etajul 4), este normal sa plateasca locatarii acestei scari pierderi la fel cu cei ce au caldura pe casa scarii?

Locuesc la etajul 1. In camera de deasupra casei scarii fac irasie din momentul in care s-au scos caloriferele, in ciuda faptului ca am facut izolatie peretelui exterior cat si la podea(a mai ramas un singur perete pr casa scarii pr care nu l-am izoat.
Cheltuiala cu izolatia (inclusiv cea a plafonului de la intrarea in scara blocului) am suportat-o singur deoarece de la asociatie mi s-a spus ca asta nu este acelasi lucru cu cheltuielile de acoperis sau subsol.Cheltuieli la care am fost obligata sa particip.

Ce demersuri trebuiesc facute, in cazul in care nu trebuie sa contribuim la pierderile la caldura asemeni celor de la scarile ce beneficiaza de incalzire pe casa scrii.
Imi place raspunsul dumneavoastra doamna/domnisoara avocat. De astfel de oameni are nevoie tara asta. Oameni care sa emita legi care sa se poata aplica practic nu doar teoretic.

Din pacate in 2004 chiar cei de la finante te invatau ca singurul contract care se putea incheia intre tine si o alta persoana este cel cu o chirie modica iar cei de la evidenta populatiei nu iti eliberau buletinul decat daca faceai dovada ca locuiesti la o ruda de gradul 1 sau aveai un contract cu persoana la care locuiai. Contractul trebuia facut pe minim cinci ani daca voiai mutatie definitiva si nu viza de flotant.

=D>Felicitari pentru raspunsul prompt si practic.=D>
alina40 a scris:

De ce nu procedati la incheierea unui contract de comodat ( folosinta gratuita) cu ruda respectiva ? In acest fel scapati de problemele cu impozitarea.


Contractul de comodat este acum la moda dar cu siguranta in 2004, cand s-a incheiat contractul, nu se prea stia de asa ceva si singura modalitate de a lua, pe cineva care nu iti era ruda de gradul I in spatiu, era un contract de inchiriere pe o perioada de minim 5 ani.(asa cereau cei de la evidenta populatiei pentru a iti face mutatie definitiva :hammer: )
:-/Se poate face contract de comodat, pentru persoana fizica, si daca nu este ruda de gradul 1?:hm:
Ma scuzati ca ma bag dar ...chiar nu exista nici o lege ulterioara care sa reglementeze o asemena aberatie? Sau o lege a Uniunii Europene care sa treaca peste legea asta stupida(ex:cazul cu taxa auto)?
Cum sa platersc impozit mai mare decat am primit chiria?
...Si se mai mira cineva ca exista economie subterana...poi cu asa camatari ce altceva ramane sa faci decat sa tii chiriasii "la negru"?
O batranica care vrea sa ia o familie de tineri sa o ingrijeasca tre sa dea jumatate din pensie la stat(sub forma de contributia aferenta veniturilor din cedarea folosirii bunurilor ) ca sa le poata face mutatia la ea(din cate stiu daca nu esti ruda de gradul I cu proprietarul iti ramane doar sa faci un contract de chirie ca un contract de comodat nu am cunostina daca s-ar putea face)?
Răspuns la discuția Restante intretinere
Multumesc pentru raspuns.
Am sa incerc sa trimit niste scrisori cu confirmare de primire in speranta ca voi primi un raspuns la nemultumirile mele.
Buna ziua.

Am vazut ca sunt multe topicuri deschise in care se vorbeste despre restantierii la intretinere.
Am vazut si legile dar mai am ceva intrebari.
Cei ce au de platit penalitati(in urma unei hotarari judecatoresti) sunt obligati sa achite intai penalitatile si apoi datoria?
Unde trebuie sa te adresezi daca esti nemultumit de serviciile furnizate? Cand vorbesc de srviciile furnizate ma refer in mod special la tevile de apa calda ce sunt infundate de apa rece sau tevile din care curge apa murdara pe care noi o platim de altfel ca fiind curata, pierderile de apa si caldura ....si mai invit si pe alti nemultumiti sa scrie ce probleme intampina cu aceste utilitati pe care se cer bani dar pe care nu stii unde sa le reclami deoarece esti trimis de la un birou la altul ca nu ai suficiente acte justificative vis-a-vis de reclamatia ta.
Cum sa fac sa demonstrez ca in loc de apa calda am apa rece si in loc de apa de baut o chestie maro ce curge minute in sir de iti piere setea?