avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restante intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restante intretinere

Buna ziua.

Am vazut ca sunt multe topicuri deschise in care se vorbeste despre restantierii la intretinere.
Am vazut si legile dar mai am ceva intrebari.
Cei ce au de platit penalitati(in urma unei hotarari judecatoresti) sunt obligati sa achite intai penalitatile si apoi datoria?
Unde trebuie sa te adresezi daca esti nemultumit de serviciile furnizate? Cand vorbesc de srviciile furnizate ma refer in mod special la tevile de apa calda ce sunt infundate de apa rece sau tevile din care curge apa murdara pe care noi o platim de altfel ca fiind curata, pierderile de apa si caldura ....si mai invit si pe alti nemultumiti sa scrie ce probleme intampina cu aceste utilitati pe care se cer bani dar pe care nu stii unde sa le reclami deoarece esti trimis de la un birou la altul ca nu ai suficiente acte justificative vis-a-vis de reclamatia ta.
Cum sa fac sa demonstrez ca in loc de apa calda am apa rece si in loc de apa de baut o chestie maro ce curge minute in sir de iti piere setea?
Cel mai recent răspuns: ancatirim , utilizator 09:32, 30 Aprilie 2009
Am avut situatii in care s-a acceptat plata datoriei si apoi a penalitatilor, asta fiind situatia fericita. Este posibil insa sa ceara plata penalitatilor si apoi a datoriei.
In ceea ce priveste a doua problema, daca sunteti constituiti in Asociatie de proprietari atunci puteti face o petitie comuna in care sa sesizati furnizorul de servicii - respectiv Serviciul de distribuitie si furnizare a apei din localitatea d-voastra. Daca nu va solutioneaza problema atunci nu aveti la indemnana decat sa-i actionati in instanta cu despagubiri.
Bafta !!!!
ancatirim a scris:

Cei ce au de platit penalitati(in urma unei hotarari judecatoresti) sunt obligati sa achite intai penalitatile si apoi datoria?
Unde trebuie sa te adresezi daca esti nemultumit de serviciile furnizate?

1.Daca achitati datoria la asociatie incercati sa faceti o intelegere scrisa cu ei si un grafic de esalonare a platilor atat datoria cat si penalizarile. Daca platiti prin executorul judecatoresc peteti incerca aceeasi intelegere si cu acesta.
2. Pentru nemultumiri adresati-va furnizorului direct cu telefoane, sesizari scrise si depuse la sediul acestuia sau sesizare facuta chiar pe adresele de pe internet ale furnizorului. Acelasi lucru-l poate face si conducerea asociatiei daca dv reclamati la asociatie.
Multumesc pentru raspuns.
Am sa incerc sa trimit niste scrisori cu confirmare de primire in speranta ca voi primi un raspuns la nemultumirile mele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sistare furnizare apa rece - legalitate teo53 teo53 este legal ca societatea care distribuie apa rece unei asociatii de locatari(societate administrata de consiliul judetean)sa intrerupa distribuirea apei RECI ... (vezi toată discuția)
Furnizorul de apa rece nu vrea sa-mi faca conectare separata iulia_79 iulia_79 Doresc sa-mi fac bransament individual la apa rece, in schimb societatea in cauza nu-mi accepta dosarul pentru ca trebuie automat sa ma debransez si de la apa ... (vezi toată discuția)
Buna seara, supun atentiei dumneavoastra urmatoarea situatie. ...                   georgiana neagu georgiana neagu Buna seara, supun atentiei dumneavoastra urmatoarea situatie. Apa rece care curge in loc de apa calda, contorizata si facturata ca fiind apa calda. Din luna ... (vezi toată discuția)