avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Activitate tim68

Activitate tim68

Răspuns la discuția drept vizita minor
Faptul ca nu se respecta o hotarare judecatoreasca conduce catre latura penala imi este cunoscut dar nu consider ca este interesant in acest caz...se rasfrange tot asupra copilului.Mama acestuia poate fi amendata penal(plateste din banii de pensie de intretinere ai copilului)ori va fi trimisa la inchisoare de la 1-3 luni si atunci tot copilul ar avea de suferit..Caraghioase legi au mai fost create.La ce s-au gandit cei care le-au creat greu de explicat.Remarc totusi cu tristete ca eu pun niste intrebari si primesc raspuns la altele...Va multumesc oricum pentru amabilitate.
La data cand am introdus actiunea nu stiam unde se afla mama si copilul.Am cerut maximul care il poate da o instanta romaneascain ceea ce priveste vizita respectiv doua vizite pe luna si cate o saptamana in fiecare vacanta...Nu inteleg ce vreti sa spuneti cu "toate pretentiile fata de copil"...De ce intelegeti ca as avea probleme tot nu reusesc sa pricep...Hotararea va fi clara banuiesc problema mea este cui ma pot adresa legal sa o traduca in limba italiana,cum va fi recunoscuta de catre statul italian(stiu ca exista o conventie europeana care reglementeaza astfel de lucruri) etc...
Faptul ca aceasta institutie a fost creata demonstreaza faptul ca s-a considerat ca poate fi utila..Iar despre comunism v-as ruga sa va abtineti...Nimeni pe lumea asta nu a trait inca in comunism pt.ca noi "oamenii" am demonstrat ca nu suntem capabili de a
respecta regulile respective...Imi este insa teama cand citesc ca o persoana cu un anumit grad de cultura ca dvs. se resemneaza si spune ca asa e viata.Este adevarat ceeea ce afirmati insa vina ne apartine noua tuturor ca acceptam astfel de lucruri.Eu probabil am sa raman toata viata un visator crezand ca lumea poate deveni mai buna cu toate ca zilnic percep contrariul...
Nu inteleg la ce fel de drepturi pe care le pot pierde va referiti...Va rog reveniti cu detalii...Pe tot timpul procesului pt. drept vizita minor nu au existat reactii din partea paratei...Nu s-a prezentat la nici un termen, nu a depus nici o obiectie...Iar nelamurirea mea consta in faptul ca nu cunosc procedura care trebuieste urmata pt. recunoasterea sentintei de catre statul italian si urmatoarele demersuri...
Sunt pe cale de a intra in posesia unei hotarari judecatoresti care imi va da dreptul de a-mi vizita copilul,etc...
As dori sa aflu prin intermediul dvs. cum trebuie sa procedez pentru a duce la indeplinire o astfel de hotarare avand in vedere faptul ca fosta sotie impreuna cu fiul nostru s-au stabilit pe teritoriul Italiei!
Răspuns la discuția minor peste hotare
Am consultat in luna august un avocat care mi-a comunicat ca s-a revenit de la 1 iulie la vechea lege care cerea acordul celuilalt parinte inainte de plecare peste granite...Rog respectuos pe juristii si avocatii prezenti pe acest forum sa-mi confirme sau sa infirme corectitudinea unei astfel de informatii...
Dvs. ati citit ce am scris la pag.5 in data de 27.07.?Cum puteti sa spuneti"nu am aflat daca ati primit vreun raspuns"din moment ce reiese destul de clar ca exista documente de la autoritatea tutelara si politie,care mentioneaza ca parata nu doreste sa se cunoasca domiciliul actual.Asta a declarat celor doua organe mama paratei.Aceste documente sunt depuse la dosar din luna aprilie,fara insa a avea vreo relevanta pentru judecator.Dansul o lungeste cu lipsa de procedura,lipsa raport autoritate tutelara,citare a paratei prin presa...etcSper ca in septembrie sa fie indeplinite conditiile pentru a se putea judeca...Eu va rog pe dvs. sa va informati corect atunci cand faceti comentarii,nu mai raspundeti doar de dragul de a va afla in treaba.Daca intr-un fel sau altul ma puteti ajuta raspundeti va rog coerent si pe intelesul nostru al tuturor celor ce avem nevoie de ajutor.Termene de ale dvs. de genul "scopul legal pentru care sunt reglementate aceste plangeri..."ori "demersul prin procedura mai rapida"nu-mi spun mai nimic.
Cu tot respectul eu nu prea mai inteleg nimic...Ce inseamna pt. dvs. a plati cu adevarat un avocat?Exista si posibilitatea de a te face doar ca platesti un avocat ? As putea sa-mi aleg un avocat care sa ma reprezinte si fara sa-l platesc?Si apoi nu mi se pare corect nici din partea avocatului sa accepte de a incasa insa de a nu se considera indeajuns de stimulat pentru a castiga procesul respectiv...
O rugaminte ,am inteles ca am nevoie de un avocat bine platit si priceput , haideti insa sa ne intoarcem la tema propusa de mine si sa gasim solutiii...
In afara de faptul ca imi recomandati un avocat pecare sa-l platesc altceva nu inteleg...Cu tot respectul, Claudiu tema e alta...Ai impresia ca asta e problema, a plati ori nu un avocat? De ce crezi ca nu as plati?Oricum pana nu-ti taie chitanta nu misca nici unul vreun deget. Iar apoi abia asteapta sa incheie cu tine...Asta este trista experienta pe care o cunosc...Departe de mine gandul de a generaliza dar prea mi se pare ca pui accentul pe "avocat platit".Eu am apelat la experienta voastra in domeniu in speranta ca voi primi un sfat concret dar voi discutati mai mult despre altceva decat de subiectul propus de mine...
Rea-credinta ori buna -credinta, cine stabileste nuanta ?In situatia mea cu buna credinta as renunta sa mai platesc in ideea ca va apare...Frica imi este ca va fi interpretata ca rea-credinta si voi pierde si mai mult...#-o