avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Activitate Mariyiancu

Activitate Mariyiancu

Cutremurator !
Eu cred ca situatia este mult mai complexa si ca nu poate si tratata asa de usor. Daca se deschide un proces de "fostul meu sot" va trebui sa vin in bucuresti ? In ce calitate va cere el asta. Ca un bun samaritean care vrea ca statul roman sa colecteze taxe? Va face actiunea asta si el ce va fi in acest proces?
Pentru orice fapta exista un termen de prescriptie. In acest caz cum este?
multumesc pentru raspunsuri tuturor.
Si ma intreb atita timp cit el nu e parte, in ce calitate imi face reclamatia? Parte interesata? Interesata la ce? sau ca ce ?
e mai complicat: am cumparat casa si am vandut-o necasatorita fiind. Am vandut, m-am casatorit , am polecat in Israel, cu banii de pe casa din bucuresti am cumparat acolo. Acum divortez si EL pretinde ca nu s-a cumparat casa doar cu banii mei, ca diferenta de la ce am declarat la vanzarea in Romania, a pus-o EL, c u toate ca eu cind am vandut am facut transfer bancar in Israel. Acoloin instanta am declarat de unde am avut suma de bani cu care am cumparat ( ca s-a cumparat casa pe banii mei) De ciuda ca cei de acolo imi dau dreptate vine acum in Bucuresti sa ma reclame ca nu am declarat suma reala pe care am incasat-o. Eu cred ca are de suferit doar cea care a cumparat de la mine. La acea vreme vanzatorul nu platea impozit pe banii ce ii incasa. Platea taxe notariale doar vanzatorul.
In 2006 la vanzarea unei locuinte (bun imobil;) se plateau doar taxe notariale de catre vanzator. Si totusi au trecut 6 ani de atunci?
In mai 2006 am vandut un apartament, iar cumparatorul mi-a cerut sa declar o suma mai mica decit cea pe care am incasat-o , adica suma din grila notariala. La ora asta adica in 2012, sunt raspunzatoare de aceasta fapta?
Pot fi trasa la raspundere, cu ceva, de o terta persoana, adica de o persoana care nu face parte din contractul de vanzare cumparare? In 2006 cind am vandut, am fost de acord sa declar mai putin decit am incasat, la rugamintea cumparatoarei. Eu nu aveam nici un fel de obligatii fiscale, fata de aceasta actiune. Eu nu am fost favorizata fiscal.
Primaria capitalei ii anunta ca in sectorul lor se va face o lucrare( se va ingropa la 1,3 m o teava de apa lunga de 10 m) Doar le aduce la cunostinta. Ei nu trebuie sa isi dea acordul doar sa ia la cunostinta. Din aceasta cauza termenul este de 5 zile, scris negru pe alb, in ultimul paragraf. Redactat de primaria capitalei.
Imi pare rau ca am vazut raspunsul asa de tirziu. Eu ma intrebam : atunci cind cineva face reclamatii cite 2 - 3 pe saptamina timp de ani de zile, si niciodata ele nu s-au adeverit, cred ca acei oameni (organe de stat) sa se sesizeze, si sa vada daca cel care tot face reclamatii este intreg la cap.
Vreau sa cred ca sunt ghinionist, ca am ajuns iar la mina "primarului care este". Vecinul meu mi-a taiat conducta de apa, mi-a pus dopuri pe teava, iar ca sa am iar apa trebuie sa fac tot felul de acte, pentru ca sunt in "zona protejata" acte necesare obtinerii autorizatiei de construire.
Am nevoie sa ingrop o teava de apa, in curtea proprie, am luat atitea avize, aproape ca si cum s-ar construi o casa si ma lovesc la avizul de primar. Am primit de la primaria capitalei o hirtie pe care nu am inteles de ce a trebuit sa o plimb eu la primaria 5, care solicita acestora un AVIZ de primar. Arh.primariei capitalei scrie ca asteapta acest aviz in 5 zile de la data cererii (asta la un mare :P) Eu cuminte am depus-o si astept de o luna si 12 zile raspunsul , care nu mai vine. Ce sa fac? Imi expira celelalte avize si mai rau stau fara apa din februarie. Ce sa fac?
Revin cu o mai veche relatare:
In 2002 am cumparat intr-un imobil din Bulevardul Eroilor nr.11, o mansarda si un pod mansardat, de la proprietar (adica de la fiul celui care a construit vila si care si-a dobindit dreptul de proprietate in instanta, fara vreo lege speciala).Din momentul in care am devenit proprietar, am inceput sa am probleme cu unul dintre vecini, care ma tine in procese de tot felul (civile si penale). Inca nu a cistigat nici un proces, dar continua sa imi faca tot felul de reclamatii, la toate institutiile statului: disciplina in constructii , pompieri, distrigaz, ISCIR si la politie uneori si de 3 - 4 ori pe zi.Mai nou sunt suspectata ca fac evaziune fiscala =D> Eu nu locuiesc acolo, dar am reclamatii. La disciplina in constructii am reclamatii (mai nou proces) si la sectorul 5 si la sediul central. Cei de la sect.5, inspectorii cind au venit, mi- au spus ca au ordin sa ma amendeze si nu au ce sa imi faca. M-au sfatuit cum sa reclam anularea amenzii. Mi-au dat amenda (ca si cum s-ar fi construit inca un etaj fara autorzati. Am contestat m-am judecat 10 luni, am cistigat si acum domnul primar "Care este" trebuie sa imi plateasca cheltuieli de judecata. Ce pot sa le fac inspectorilor care sunt direct raspunzatori de acest fapt si de tot stresul pe care mi l-au creat? Ce atitudine sa am fata de inspectorii care au executat un ordin dat de sefii lor, fara sa tina cont de realitate Cum sa ii" tavalesc" ca au dat curs unei comenzi "ïmbecile"? Pot fi trasi la raspunde cumva? Cine imi va "plati"tot acest stres, mersul prin tribunale. Eu cred ca daca nu vor fi trasi cumva la raspun dere vor mai executa "ördine" pentru ca nu au nimic de pierdut si nimeni nu ii va deranja niciodata.
Azi octombrie 2010, acelasi inspector serban, ma suna sa imi aminteasca ca am o amenda de platit si sa ma prezint la primarie sa semnez amenda. Intreb despre ce e vorba si imi spune ca am construit reluind..... . El nici macar nu stie ca i-am actionat in instanta, ca au pierdut si ca au sa imi plateasca cheltuieli de judecata? e fel de institutie este aceasta? Vor iar un proces? De ce? Si daca cumparam arcul de triumf nu aveam atitea probleme. Ce sa fac cu aceste specimene care sunt angajatii statului ? Care nu inteleg sa isi faca meseria si sa nu hartuiasca oamenii? De ce nu exista in legislatie pedeapsa pentru " HARTUIRE" sau este si eu nu stiu? Acum astept sa primesc amenda, sa ma judec iar. De data asta voi ruga avocatul se imi puna un onorariu pe masura, ca sa aibe marean ce plati. Sunt asa de revoltata.