avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Activitate Laura Old

Activitate Laura Old

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati si pe mine cu urmatoarea problema:
La data de 01.07.2009 firma Y va fuziona cu firma X prin absorbtie. Asta inseamna ca incepand cu acesta data firma Y nu va mai exista si va fi absorbita de firma X. Avand in vedere ca firma Y ( care nu va mai exista incepand cu data de 01.07.2009) are data lichidarii drepturilor salariale pe 05.07.2009 va rog sa-mi spuneti cine va plati salariile angajatilor?
Avand in vedere ca pe carnetele de munca ale angajatilor data fuzionarii va fi 01.07.2009 reiese ca in luna iunie au fost angajatii firmei Y si declaratiile ar trebui intocmite si transmise de aceasta firma. Cum data lichidarii este pe 05.07.2009 pentru luna iunie, reiese ca obligatia platii salariilor revine firmei X (cea care a preluat cu data de 01.07.2009). Eu cum intocmesc declaratiile lunare pentru luna iunie din moment ce firma Y nu mai exista incepand cu data de 01.07.2009, dar ei sunt angajati ai firmei Y pana la aceasta data?
Va multumesc !
Discuție Fuzionare firme
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu ceva informatii in legatura cu fuzionarea a doua firme. Este vorba de firma X care va prelua firma Y prin absorbtie incepand cu 01.03.2009. Vreau sa stiu daca este suficienta o notificare catre ITM in legatura cu acest lucru? Va trebui sa fac notificari si catre CAS, Somaj, Sanatate ? Daca da, ce trebuie sa cuprinda aceste notificari si daca mai am nevoie si de alte documente atasate la aceste notificari?
Cele doua firme au inspectori ITM diferiti si nu stiu care este procedura de preluare a angajatilor.
Avand in vedere ca cele doua firme platesc comision ITM 0.25% cum se va face aceasta trecere in carnetele de munca ale angajatilor ?
Va rog sa ma ajutati cu cat mai multe informatii cu privire la aceasta problema.
Va multumesc anticipat!

Laura Old
Din moment ce este angajat al societatii noastre inseamna ca are permis de munca si au fost indeplinite toate formalitatile cu privire la cetatenii straini. Am intrebat si la ITM si mi-au spus acelasi lucru ca Elis, am voie sa ii fac carnet de munca.
Multumesc inca o data ! :):):)

Va multumesc mult, o sa-i intocmesc carnet de munca, deja am demarat procedurile de cumparare a carnetelor de munca.
Vreau si eu mai multe informatii despre acest seminar. Adresa mail mihai_radu1980@yahoo.com.
Va multumesc
Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti si mie daca pentru un cetatean din Republica Moldova care este angajat cu contract de munca pe perioada nedeterminata in cadrul unei societati din Bucuresti si are permis de sedere care expira in data de 01.09.2009, trebuie sa-i intocmesc carnet de munca. Mentionez ca este tanar absolvent al Universitatii Bucuresti si nu a mai avut intocmit pana acum carnet de munca.
Va multumesc,
Laura Old
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti si mie daca salariul mediu pe unitate acordat conform CCM angajatelor care au nascut, se plateste angajatei in suma bruta sau neta ? Am inteles ca nu este un venit salarial deci nu este impozabil, dar cum ramane cu restul contributiilor ?
Va multumesc
Ma-ti bagat in ceata, eu tot nu am inteles cum se calculeaza salariul mediu pe unitate!
Va rog mult sa ma ajutati.
Multumesc
Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti si mie cum se calculeaza salariu mediu pe unitate? Eu inteleg ca se aduna bruturile tuturor angajatilor din cartile de munca si se impart la numarul lor. Acest salariu mediu brut se impoziteaza?
Ce sunt concediile sociale pentru ca eu nu am gasit nimic pe net legat de acest subiect ? Aveti o baza legala spre care ma puteti indruma?
Va multumesc tuturor pentru raspunsurile promte !