avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fuzionare firme
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fuzionare firme

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu ceva informatii in legatura cu fuzionarea a doua firme. Este vorba de firma X care va prelua firma Y prin absorbtie incepand cu 01.03.2009. Vreau sa stiu daca este suficienta o notificare catre ITM in legatura cu acest lucru? Va trebui sa fac notificari si catre CAS, Somaj, Sanatate ? Daca da, ce trebuie sa cuprinda aceste notificari si daca mai am nevoie si de alte documente atasate la aceste notificari?
Cele doua firme au inspectori ITM diferiti si nu stiu care este procedura de preluare a angajatilor.
Avand in vedere ca cele doua firme platesc comision ITM 0.25% cum se va face aceasta trecere in carnetele de munca ale angajatilor ?
Va rog sa ma ajutati cu cat mai multe informatii cu privire la aceasta problema.
Va multumesc anticipat!

Laura Old
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:07, 26 Iulie 2011
In urma fuzionarii salariatii societatii absorbite vor fi transferati societatii absorbante. Cartile de munca vor fi preluate de catre societatea X. Modalitatea prin care se vor transfera cartile de munca de la un inspector la altul va vor fi clarificate la ITM. Salariatilor li se vor face acte aditionale la CIM prin care se va modifica denumirea anagajatorului si eventualele modificari cu privire la clauzele contractuale. Salariatii vor beneficia de conditiile mai avantajoase din clauzele contractuale existenta in cele 2 societati.
Salariaţii beneficiază de protecţia drepturilor lor în cazul în care se produce un transfer al întreprinderii, al unităţii sau al unor părţi ale acesteia către un alt angajator, potrivit legii.
Protecţia drepturilor salariaţilor, instituită de art. 169 alin. (1) din Codul muncii se referă la faptul că, în urma transferului, angajatorul cesionar va fi ţinut de toate obligaţiile angajatorului cedent.
Transferul trebuie înregistrat în actele salariatului, modificarea contractului individual de muncă operând cu privire la angajator, şi eventual cu privire la locul muncii. Temeiul juridic al operării în acte il constituie art.169 C.mun.
Buna,


Am o nelamurire daca ma poate ajuta cineva ...Incepand cu luna septembrie 2011 societatea la care lucrez va transfera o parte din angajati la o alta societate.
Conform legii transferului, angajatii au fost informati cu cele 30 zile anterior inceperii activitatii.
Insa, cand am sunat la ITM Bucuresti-Registratura pentru a solicita info. unde pot depune informarea ITM mi-au spus ca angajatii nu mai transfera ci pur si simplu inceteaza la societatea actuala si trebuie sa deschidem contracte la cealalata societate....ceea ce mis e pare ciudat din moment ce legea transferului nu a fost abrogata si nicinu exista o lege speciala care sa confirme faptul ca aceste contracte vor inceta-ceea ce nici nu se intampla....!!

Am impresia ca pur si simplu ITM-ul doreste sa-si micsoreze timpul de lucru si doar atat.

Dvs ce parere aveti ? Exista o Lege speciala in acest sens care sa sustina spusele celor de la ITM ?

Cu multumiri anticipate !

O zi frumoasa!

Mihaela
Nu se depune nici informare la ITM cu privire la transferul salariatilor , potrivit Legii nr.67/2006.
La Registratura ati sunat? ... pai acolo este o persoana care nu are nicio legatura cu aceasta activitate , el preia si inregistreaza documente ... incercati pe viitor sa sunati la Evidenta Muncii la unul din Birourile de Sectoare. Este si normal sa scoata aberatii , daca acea persoana nu cunoaste legislatia in materie.

Potrivit Legii nr.67/2006 - neabrogata si nemodificata - , transferul intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acestora nu poate constitui motiv de concediere individuala sau colectiva a salariatilor de catre cedent ori de catre cesionar.
Asadar , faceti numai modificarile aferente transferului in REVISALUL cedentului si al cesionarului si apoi le transmiteti ITM-ului.
Buna ziua,

Multumesc pentru raspuns, insa aceste modificari in baza carui articol sa fie facute..

Am revenit azi cu un telefon la Evidenta muncii, au spus ca nici in Revisal nu se vor face 2 modificari, si atat. Mai multe informatii nu am primit, pentru ca erau ocupati..

Consider anormala aceasta situatie . Putea sa aiba o notificare sau un anunt referitor la acest lucru macar pentru Revisal..(daca exista si nu stiu imi cer scuze..).

O zi frumoasa!

Alte discuții în legătură

Cesionare cim monicalirca monicalirca Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema - cum se inregistreaza in Revisal un CIM cesionat? Adica un angajator, de comun acord cu salariatul, ... (vezi toată discuția)
Revisal lili2003stoica lili2003stoica eu am o societate de-abia infiintata prin preluare de personal de la alta societate; as vrea sa stiu cum imim inregistrez in revisal salariatele care au ... (vezi toată discuția)
Incetare cim dany2005 dany2005 Va explic pe scurt dintr-o unitate cu personalitate juridica care avea o structura arondata de curand s-au facut doua unitati cu personalitate juridica, urmand ... (vezi toată discuția)