avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fuzionare firme
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fuzionare firme

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu ceva informatii in legatura cu fuzionarea a doua firme. Este vorba de firma X care va prelua firma Y prin absorbtie incepand cu 01.03.2009. Vreau sa stiu daca este suficienta o notificare catre ITM in legatura cu acest lucru? Va trebui sa fac notificari si catre CAS, Somaj, Sanatate ? Daca da, ce trebuie sa cuprinda aceste notificari si daca mai am nevoie si de alte documente atasate la aceste notificari?
Cele doua firme au inspectori ITM diferiti si nu stiu care este procedura de preluare a angajatilor.
Avand in vedere ca cele doua firme platesc comision ITM 0.25% cum se va face aceasta trecere in carnetele de munca ale angajatilor ?
Va rog sa ma ajutati cu cat mai multe informatii cu privire la aceasta problema.
Va multumesc anticipat!

Laura Old
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:07, 26 Iulie 2011
Cum se inregistreaza transferul in registrul electronic de evidenta a salariatilor?

Atat cedentul cat si cesionarul au obligatia sa completeze registrul general de evidenta al salariatilor cu elementele prevazute la art. 3 alin. (2) din H.G. nr. 161/2006 privind intocmirea si completarea registrului general de evidenta a salariatilor, modificata si completata.

Cedentul, in campul “temei incetare contract” va selecta “alt temei” – incetare conform art. 173 din Codul Muncii. De asemenea, in campul “explicatie temei incetare” se mentioneaza ca transferul este efectuat potrivit art. 173 din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, republicat.

Cesionarul, in campul “data incepere activitate“ va inscrie data efectiva a transferului efectuat potrivit art. 173 din Legea nr. 53/2003 – Codul Muncii, modificata si completata. De asemenea, se pot face mentiuni in campul “alte detalii / informatii contract “ despre transferul efectuat potrivit art. 173 din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, republicat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionare cim monicalirca monicalirca Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema - cum se inregistreaza in Revisal un CIM cesionat? Adica un angajator, de comun acord cu salariatul, ... (vezi toată discuția)
Revisal lili2003stoica lili2003stoica eu am o societate de-abia infiintata prin preluare de personal de la alta societate; as vrea sa stiu cum imim inregistrez in revisal salariatele care au ... (vezi toată discuția)
Incetare cim dany2005 dany2005 Va explic pe scurt dintr-o unitate cu personalitate juridica care avea o structura arondata de curand s-au facut doua unitati cu personalitate juridica, urmand ... (vezi toată discuția)