avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Activitate Madi1989

Activitate Madi1989

Madi1989 a scris:

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Sunt casatorita,sotul are o sora,din motive personale eu nu as vrea ca in cazul in care nu voi avea copil,sa nu ramana bunurile mele surorii lui. Parintii mei au 2 apartamente pe care mi le vor lasa mie. Care ar fii sfatul,sa mi le lase donatie sau care ar fii varianta?

Ce act trebuie facut pt a nu mostenii nimeni din partea sotului,asta vroiam sa stiu.

raluk0207 a scris:

Ce treabă are cumnata cu actul dintre dvs și părinți?
Cumnata ar avea un eventual drept doar în situația în care dvs ați deceda înaintea soțului, soțul vă va moșteni pe dvs, soțul ar deceda înaintea surorii lui, iar aceasta, indirect va moșteni ceva din bunurile dvs.

Evident ca in cazul in care as deceda.
Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Sunt casatorita,sotul are o sora,din motive personale eu nu as vrea ca in cazul in care nu voi avea copil,sa nu ramana bunurile mele surorii lui. Parintii mei au 2 apartamente pe care mi le vor lasa mie. Care ar fii sfatul,sa mi le lase donatie sau care ar fii varianta?
Multumesc,da….Doamna avocat nu mi-a mai
Raspuns dupa ce i-am zis ca am achitat totul catre executor si am ramas asa cumva in pom pentru ca nu stiu ce se intampla…si as fii vrut sa stiu daca exista posibilitatea sa am acces si eu la dosarul meu si sa vad daca am si contestatia acolo…iar in cazul in care am imi doresc sa am castig de cauza pentru ca mi-au pus mai mult decat dublu dobanzi…

Buna ziua. Am un dosar cu o executare sita pt un credit neachitat. La momentul in care am primit poprirea si toate celelalte,am contactat un avocat si mi-a facut contestatie in 3 zile de la primirea documentelor cu poprirea. Au trecut 5 luni de atunci,intre timp eu am achitat toata datoria catre executor. Acum intrebarea mea este. Contestatia in cat timp primeste un verdict,cat dureaza? Eu urmaresc dosarul online si scrie la stare dosar “dosar inchis” asta ce inseamna? Eu nu mai am nici o informatie cu starea lui…ma pot duce sa ma interesez personal pentru ca nici nu mi se mai raspunde la telefon …
Executorul stie exact cat sa imi opreasca din salariu? Acea parte de 1/3 si tine cumva cont si de faptul ca mai am alte rate pe care trebuie sa le platesc? Daca nu tine cont de alte rate,cum trebuie sa procedez? Trebuie sa il instiintez cumva? Iar avand in vedere ca am depus cererea de contestatie,in acest timp este in regula sa contactez executorul si sa ii comunic faptul ca mai am alte rate pe care trebuie sa le platesc si daca imi opreste o treime din salariu nu imi mai raman bani deloc,ba chiar raman pe minus? Cheltuieli gospodaresti,intretinere etc?

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Contestatia in sine nu ridica poprirea. Ca sa fie ridicata trebuie sa cererti suspendarea executarii, daca sunt indeplinitre conditiile legale.

Contestatia nu se judeca mai devreme de 6-9 luni, chiar daca teoretic este o procedura urgenta.

Multumesc mult,
Dar executorul stie exact cat sa imi opreasca din salariu? Acea parte de 1/3 si tine cumva cont si de faptul ca mai am alte rate pe care trebuie sa le platesc? Daca nu tine cont de alte rate,cum trebuie sa procedez? Trebuie sa il instiintez cumva? Iar avand in vedere ca am depus cererea de contestatie,in acest timp este in regula sa contactez executorul si sa ii comunic faptul ca mai am alte rate pe care trebuie sa le platesc si daca imi opreste o treime din salariu nu imi mai raman bani deloc,ba chiar raman pe minus? Cheltuieli gospodaresti,intretinere etc?
Dupa depunerea contestatie la executare care se face in maxim 15 zile,cam in cat timp se primeste raspunsul? Exista vreo sansa sa imi ridice poprirea de pe conturi in perioada aceasta pana la un verdict in urma contestatiei?
Multumesc
Buna ziua. In 2019 am avut un credit la un ifn si anume Ferratum,ulterior a venit perioada de pandemie,am amanat,bineinteles ca mi-au adaugat dobanzi pana la cer si nu am mai putit plati, Acestia au cesionat creditul catre ExpressCredit,am incercat sa iau legatura cu ri sa stabilim un angajament de plata,esalonat,acestia spunandu-mi ca nu se poate,ca trebuie sa platesc toata suma.(mentionez ca nu stiam ca mi-a fost cesionat creditul catre ei) . Azi dupa 2 ani aflu direct din conturile mele ca am poprire ,si aflu si ca cei de la Express Credit au cesionat si ei mai departe catre Svea Ekonomi Cyprus Limited si acestia m-au trimis catre executor si asa m-am trezit cu poprire. Sunt socata ca nu am primit nimic de la nimeni, vreau sa fac contestatie. Cum se procedeaza? Va rog cu un sfat. Mi-au pus poprire pe toata suma. Urmeaza sa iau salariul si nu se poate sa imi opreasca toata suma cand eu mai altele de platit pe langa. Cum fac sa fac contestatie? Sa imi amane cel putin poprirea de pe cont sa nu zic ca doresc anularea acesteia. Va rog din suflet sa ma ajutati ca nu stiu i cotro sa ma duc acum..!
Va multumesc anticipat
Discuție Amenda
Buna seara,daca s-a luat o amenda de circulatie care nu a fost platita intr-un alt stat membru european,in speta Anglia,iar titularul a plecat inapoi in Romania, ce se poate intampla? Acolo la acea adresa a venit o instiintare de executare silita sau poprire pe bunuri ceva de genul. Avand in vedere ca in acest moment anglia a iesit din uniunea europeana se mai aplica executarea pe baza unui titlu executoriu european?