avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1755 soluții astăzi
Forum Activitate ancaacna

Activitate ancaacna

Răspuns la discuția Dezvoltaror imobiliar
A ..si inca ceva. Refuza sub orice forma diminuarea costurilor, scaderea din pret final a deficientelor semnalate si recunoscute....NU SE NEGOCIAZA. Trebuie sa platesc 82.000 euro desi, verbal, au recunoscut ca datorita scaderii preturilor la materialele de constructie ei sunt in avantaj acum.
10 luni de intarziere inseamna doar 2000 euro in timp ce dezavantajele mele doatorate intarzierii sunt cu mult mai mari....iar insasi banca cu care ei colaboreaza nu mai evaluaza ap. la acelasi pret!!!
Buna ziua si multumesc anticipat pentru raspuns.

Am urmatoarea speta:
Am semnat in ianuarie 2008 un atecontract de vanzare cumparare pt un apartament de 3 camere + loc parcare cu valoarea de 82.000 euro. Am achitat in doua transe ( la semnare + la structura) 25% = 20.500 euro.
Termen finalizare 1 mai 2009 + 3 luni gratie. In caz de intarziere dupa cele 3 luni gratie dezvoltatorul imi platea 200 euri pe luna drept despagubiri pana la finalizarea completa.

Nu am primit nici o notificare de intarziere, nu am primit nici un ban penalitate ( mi-au spus ca o sa se scada din suma finala), au motivat verbal ca datorita crizei mondiale mi-au intarziat apartamentul.

In paralel am mers la banca pentru credit..si au evaluat ap la 65.000 euro. Cand am comunicat acest lucru dezvoltatorului....deci si eu sunt afectata de criza mondiala...nu i-a pasat.

Azi apartamentul cica este gata desi are FOARTE mari greseli de executie pe care nu le pot accepta deci implicit nu pot semna procesul verbal de predare primire.

In antecontract nu exista egalitate de tratament: eu nu am voie sa intarzii cu plata banilor decat 7 zile lucratoare altfel 30% daune interese ...ei intarzie de 10 luni.
In brosurile de prezentare, in pliantele de promovare spuneau ca va fi un super ansamblu cu spatii verzi, loc de joaca....e santier plin de gunoaie. Refuza sa imi spuna care sunt cheltuielile de intretinere...imi vor comunica DUPA semnarea contractului in forma autentica. Alti proprietari au semnalat neconcordante iar la OPC acu cateva zeci de plangeri. Locul de parcare este sub apa.

Am fost o proasta ca am semnat. Ok. Dar acum ce pot face? Ce sanse de recuperare a sumei date pana acum am in instanta? Ce ma sfatuiti sa fac in conditiile in care cand m-am dus cu buna credinta sa gasim o solutie mi-au intors spatele si mi-au zis ca nu am decat sa pornesc proces ...?

multumiri anticipate.
Răspuns la discuția Amenda impusa altei persoane
Va multumesc pentru promptitudinea raspunsurilor...insa cum Ghita are peste 18 ramane totusi problema de la Admin Financiara care cu incapatanare refuza sa primeasca impozitul= abuz in serviciu.

Puteti sa imi spuneti unde gasesc, articol, lege...care sa precizeze ca plata unei amenzi nu poate fi impusa decat faptuitorului?

sau unde sa caut mai exact....
Este posibil ca o amenda contraventionala (mers fara bilet RATB) sa fie impusa la plata altei persoane decat celei care a comis contraventia?

Exemplu:
Ghita a circulat fara bilet RATB, a fost prins, s-a intocmit proces verbal, l-a semnat, nu a platit....a plecat din tara si pa pa.
Ion, parintele prea ingaduitor a lui Ghita se duce sa plateasca impozitul la casa la Admin Financiara. Nu i se accepta plata pe motiv ca Ghita are o amenda de platit desi el nu este coproprietar ci doar figureaza cu domiciliul la adresa din PV de contraventie.

Ce vina are Ion ca fiul sau e un dobitoc major? I se poate cere acestuia sa plateasca o contraventie pe care nu a comis-o?

va rog sa imi precizati si articolul care obliga sau nu la plata acestei amenzi.
Răspuns la discuția Proces succesiune
Se va ajunge clar la proces. Ideea este ca nu se doreste a se profita de pe urma lui Geo care nu are capacitatea de judecata dreapta de mai bine de 15 ani, fapt ce a dus si la izolarea sa de frati. Familia sa doreste sa profite existand ceritudinea ca cota parte din mostenire NU va fi folosita pentru ingrijirea sa. Legea spune ca este mostenitor! Corect! Insa nu va beneficia de ea.

Poate instanta sa decida ca in loc de bani sa i se asigure in cuantumul sumei din mostenire ingrijire medicala, medicamente...pentru a trai decent?!

Buna si multumiri anticipate avocatilor pentru raspuns! Iata problema mea

2007 decedeaza X, fara copii sau sotie, proprietar al unui apartament 2 camere in Pitesti si cateva hectare de pamant la tara in jud Arges.
Mostenitori legali raman trei frati, Ion, Vlad si Geo.
Unul dintre frati, Vlad, care locuia in casa parinteasca de la tara renunta notarial la mostenire. Renuntarea se datoreaza exclusiv cunosterii dorintei decedatului X de a lasa totul primului frate ION, dorinta cunoscuta de numerosi martori dar din nefericire nespecificata notarial sau testamentar.
Ion se ocupa de inmormantare, pomeni inclusiv de datoriile lasate de defunct si intretinerea proprietatii. Ultimul frate, Geo, cu handicap de gradul 1, prin sotie =curator, precizeaza ca nu are nici o pretentie la mostenirea lui X sub conditia ca sa primeasca dupa decesul lui Vlad sa primeasca casa parinteasca. De acord. Precizarea nu s-a facut scriptic, legalizat. S-a mers, prostie mare, pe credinta ca o intelegere intre frati de sange nu se poate incalca.

2008- decedeaza Vlad, fara copii sau sotie. Geo si familia refuza sa faca inmormantarea. Moartea nu este subita ci survine dupa mai bine de o luna si jumatate de agonie in spital unde toate cheltuielile au fost suportate de ION.

Concluzie: patru frati dintre care doi decedeaza. ceilalti doi, mostenitori directi dintre care doar unul singur suporta toate cheltuielile de inmormantare si intretinere a masei succesorale pentru ambii decedati.

2009 Se deschide succesiunea la notariat pentru X. Prin curator, Geo doreste 1/2, potrivit legii din mostenire. Nu are bani sa plateasca cheluielile de inmormantare sau taxele notariale. Pretinde vanzarea proprietatii si scaderea cheluielilor facute din partea sa de bani. Insa cum trebuie sa fie prezent la semnarea ctr de v-c, refuza constant posibilii clienti pe motiv ca suma obtinuta e prea mica. Intre timp desi Ion contunua sa plateasca intretinerea apartamentului desi proprietatea se degradeaza.

S-a intocmit incheierea de suspendare si se merge la proces.

Intrebari:
1) In ce masura Geo mai poate fi mostenitor cu 1/2 in conditiile in care, prin numerosi martori, se poate demonstra atat inexistenta unei relatii de mai bine de 20 de ani cu X cat si dorinta de a lasa apartamentul exclusiv lui Ion, precum si reaua intentie de care a dat dovada prin acceptarea initial de a renunta la mostenire insa razgandirea ulterioara dupa ce si Vlad a murit.

2) in ce masura se poate ataca certificatul de curator al lui Geo obtinut de sotia acestuia; precizez ca dupa cererea notarului unde s-a deschis succesiunea a obtinut acest certificat in 24 de ore de la Autoritatea Tutelara din sat, fara adeverinta unui medic specialist, ancheta sociala, declaratii, certificat ca sotia poate avea calitatea de curator desi este grav bolnava si ea ( sotia este cea care s-a prezentat la succesiune)

3) Dupa moartea lui X, la cateva zile, copii lui Geo au luat cu acceptul lui Ion TOATE lucrurile din casa decedatului. Atata timp cat s-a acceptat tacit ca proprietatea va ramane lui Ion s-a considerat ca este corect asa. Se va tine cont la impartire si de valoarea acestor bunuri; cum vor fi evaluate?

4) Timp de 20 de ani X si Ion, domiciliati in Pitesti, au cedat fara a preciza inscris, dreptul de a folosi terenul lasat mostenire de parinti de la tara tocmai pentru ca nu existau relatii intre frati si ...din mila avand in vedere saracia in care traia Geo si familia. Va conta acest aspect in procesul de succesiune!

5) in ce masura, pentru a nu impiedica o posibila vanzare, instanta il va imputernici pe Ion sa se ocupe exclusiv de vanzare, dupa urmand sa transmita suma ramasa lui Geo

6) Ce probe trebuiesc aduse in instanta (cu exceptia testamentului) pentru a demonstra ca dorinta lui X a fost expresa ca nimic din ce are sa nu ajunga pe mana unor oameni pe care i-a urat ( Geo avand in vedere handicapul, din nefericire este manipulat. Banii mosteniti oricum nu ar fi folositi in interesul sau ci de catre copii si sotie recunoscuti in sat atat ca alcoolici cat si cu antecedente penale)

Sper ca nu m-am lungit ....dar am dorit sa aveti o imagine cat mai clara. Multumesc



buna,

aceasta firma de recuperatori ii agreseaza pe bcei care au avut nefericirea sa intre in baza lor de date. O DATORIE TREBUIE PLATITA. indiferent de natura sa, o data ce esti dator cuiva trebuie sa ii si achiti. INSA...EOS KSI incearca sa recupereze nistre create prin intimidare, prin folosirea de mijloace la limita bunului simt bazandu-se exclusiv pe lipsa de informatie a unora. SI ASTA IN CONDITIILE IN CARE DATORIA S-A PRESCRIS!
Telefoane la 10 sera, intimidari de genul...poti ramane fara casa pentru o datorie de 5 milioane, se dau drept reprezentanti ai unor companii de telefonie mobila desi...compania respectiva neaga ca ar fi reprezentantii sai!

Oare cand faci asta nu se incadreaza la fals si uz de fals?!

Va propun ceva cu permisiunea d-voasta. Sa ne sfatuiti ce putem face, legal, ca sa nu mai fim agresati de acesti indivizi? Sa nu mai fim deranjati cu telefoane atat timp cat nu au de ce sa o faca?
va spun speta mea si o sa imi intelegeti sper nemultumirea.

Datorie de vre-o 30 dolari Orange 2001. Am dorit achitarea ei desi nu aveam factura emisa. Functionarii lor mi-au precizat ca nu imi pot lua banii in acest caz decat daca am factura emisa...sa astept acasa si cand o sa fie emisa sa platesc. Factura nu a mai venit desi nu mi-am schimbat domiciliul din contract. 2008 primul contact cu cei de la EOS KSI. Le-am precizat ca datoria este prescrisa lsi la revedere. De atunci constant primesc telefoane, notificari, sms-uri de genul Sunati de urgenta la.... Cum sa ii determin sa INCETEZE.

MULTUMESC
Buna ziua domnule/doamna frustrat/a Elyy

intuitia imi spune ca esti angajat EOS a carui salariu creste daca reusesti sa intimidezi lunar suficienti fraieri sa plateasca datorii de mult prescrise. Daca ma insel...in legatura cu apartenenta ta la acesta organizatie de tzepari...scuze. Frustrarea evident iti ramane.

Spui ...''CU SIGURANTA CREDITORII INITIALI AU TRIMIS SOMATII DE PLATA ''...ei bine nu mai fi atat de sigur. Nu au trimis la toata lumea!!!! Insa nu asta este problema ci impertinenta si tupeul celor de la Eos care se folosesc de naivitatea unora. Cum iti explici ca dupa 8 ani au tupeul sa ceara o datorie in conditiile in care la creditorul initial ea nu mai apare??? cum explici agresiunea cu care trimit sms-uri stupide de genul...sunati de urgenta, fluturasi si alte magarii de genul asta? ai dreptate...FURTUL SI MINCIUNA LA PUTERE din partea celor de la EOS. Da furt...in septembrie primesc un sms prin care sunt informata ca in 2 zile am de plati 150 ron iar azi ca in 2 zile trebuie sa platesc urgent 570 ron! Asta cum se numeste? NU RECUNOSC NICI O DATORIE!

As vrea sa stiu ce pot face, pe langa o plangere la OPC sa pun capat agresiunii acestor indivizi.

:oops: Va rog nu jigniti, cititi in acest sens Regulamentul de postare. Multumesc.
Răspuns la discuția model demisie
multumesc foarte mult pentru lamuriri.
Răspuns la discuția model demisie
cred ca te inseli amarnic mai ales ca nu plec prin demisie cu acordul partilor - deci fara preaviz-. Cer respectarea clauzelor asumate contractual de ambele parti care prevad 30 preaviz....deci va fi obligat legal sa ma primeasca. iar art 79 se refera la demisie in general si nu doar la preaviz si nu are nici o treaba cu gasirea unui inlocuitor....

multumesc totusi de raspuns si astept parearea unui avocat