avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Activitate johndoe25

Activitate johndoe25

Am urmatoarea situatie:
O persoana juridica nerezidenta cesioneaza toate titlurile de participare pe care le detine la o companie din Romania. Dobanditorul acestor titluri de participare este o persoana fizica rezidenta din pdv fiscal in Romania.

As dori sa stiu cine are obligatia platii impozitului pe profit...dobanditorul prin retinere la sursa sau sau cel ce instraineaza.

Nu am reusit sa gasesc un temei legal in codul fiscal despre aceasta situatie (CF vorbeste doar de cazul in care platitorul este fie o persoana juridica rezidenta fie o persoana juridica nerezidenta)... sau poate nu m-am uitat eu unde trebuie..:)

Multumesc anticipat.
Multumesc pentru lamuriri. Raman dator:).
O mica problema..poate puteti sa ma ajutati.

X (persoana juridica), cumpara un apartament prin 2002 pentru care nu isi exercita dreptul de deducere.In 2008, X vinde apartamentul lui Y(care poate fi p.f. sau p.j., acest aspect inca nu il cunosc nici eu), pentru aceasta a doua operatiune, X opteaza pentru taxare desi nu a notificat organelor fiscale competente acest lucru (a colectat TVA pentru aceasta operatiune)
Intrebarea mea este, care este consecinta taxarii fara notificarea prealabila a fiscului?
Răspuns la discuția Admitere Barou 2008
Uitasem sa prceizez faptul ca contine cateva greseli destul de grave....Nu am spus niciodata ca ar fi o carte stralucita :)), nici nu prea poate fi, doar este facuta de cei de la Barou, care nu au facut altceva decat sa faca rezumate la unele carti si sa isi dea si ei cu parerea lucru de la care ar fi trebuit sa se abtina:))
Conteaza foarte mult ce vrei sa faci – instanta sau consultanta

Pe civil unul din cele mai banoase domenii este cel al revendicarilor. Este foarte frumoasa materia succesiunilor, drepturi reale si contracte speciale, din pacate nu sunt foarte banoase. Daca te uiti pe o lista de sedinte de la orice judecatorie, ai sa vezi ca ele au ca obiect, peste 50% revendicari imobiliare (este o chestie extreme de banoasa la ora actuala dar nu stiu ce se mai poate revendica acum!!!) Din fericire, revendicarile inglobeaza atat succesiuni cat si contracte:).

Pe instanta trbuie sa stii foarte bine procedura si civil (de la reale la obligatii), iar pe consultanta te formezi foarte usor pe comercial, fiscal si altele. Atu-ul tau il reprezinta varsta, majoritatea cauta oameni tineri pe care sa ii formeze.
Daca vei face instanta, sa fii sigur ca vei sta pe la cozi la registratura la xerox si sa nu uit cat timp vei petrece in sala de judecata pentru cele 5 minute de glorie.
Piata avocaturii este extreme de flexibila, daca te duce capul (cred ca este cazul tau) iti vei gasi foarte usor un loc intr-o firma de avocatura , daca nu….nimeresti la cate un maestru (cum le place unora sa spuna) care te trimite in instanta sa ii tii dosarul pana vine el de la micul dejun pe un salariu de maxim 350 euro.

Pe consultanta, vei sta majoritatea timpului pe scaun, cautand ca bezmeticul prin legi, ordine, tratate ca sa faci o opinie de 10 pagini in care esentialul are maxim 5 randuri. Vei evita cozile inutile de la instanta sau mai stiu eu ce alta institutie publica. Nu trebuie sa mergi neaparat la o firma mare doar pentru numele ei ci trebuie sa cauti sa faci ce iti place intr-un colectiv foarte bun, cu oameni care inainte sa iti fie colegi sa iti fie prieteni.

In ceea ce priveste partea referitoare la tupeu (nu stiu de ce se distreaza lumea)… trebuie sa ai foarte multa incredere in tine, sa fii la limita nesimtirii dar niciodata sa nu treci peste aceasta linie.
Discuție SCA sau CI

Unde ati dori sa lucrati? Sa lucrati pe 2000 euro pe luna la o mare firma cu program de la 8.30 pana….nu se stie niciodata cand se termina, sa aveti sefuti, sefi, sefi mai mari and the big boss, sa fiti inca unul din cei 40 de avocati angajati…sau la un CI, sa lucrati pe 700-1000 euro, sa ai un sef imbecil, care sa te puna sa faci tot ce ii trece prin cap, toate elucubratiile si tampeniile, pe un program decent, de la 9 la 19 ?
Cat de mult conteaza salariul, cat de mult conteaza colegii si atmosfera, cat de mult conteaza sa ai si putin timp liber..putin?
Subscriu la ce a spus domnisoara/doamna andreea. Sunt de parere ca trebuie sa existe un echilibru intre nivelul de cunostiinte si abilitatile personale. Consider, ca facultatea doar te initeaza, iti stabilest un prag minim de cunostiinte si cel mai important, te invata unde si cum sa cauti. O sa vezi ca dup ace lucrezi un an de zile o sa iti dai seama ca practica nu seama cu teoria, absolut deloc. O sa intrii prima data intr-o sala de judecata si o sa te gandesti ce dracu cauti tu acolo, o sa te pierzi in fata instantei, in aceasta situatie nu o sa te ajute deloc cunostiinte dobandite in facultatea ci personalitatea ta. O sa intalnesti avocati buni si unii prosti, chiar foarte prosti.
Intrebarea mea este…tu ce cauti la un avocat coordonator?
Răspuns la discuția Stagiar caut avocat indrumator.
cand aud avocatii stagiari spunand maestrul meu..imi vine sa ma urc pe pereti, chiar nu aveti putin respect pentru voi...
Răspuns la discuția Admitere Barou 2008
Anul trecut inca mai era:)). Are saracul 6 ani cel putin.:)
Răspuns la discuția Admitere Barou 2008
scuze pentru mesajele multiple..nu prea ma pricep :))
Daca nu ma insel, cartea se numeste 'Subiecte examen admitere barou anul ...." sau ceva de genul acesta. Oricum, din cate am inteles, cartea apare de obicei dupa ce se publica subiectele pentru Barou. Nu stiu daca se gaseste si in provincie. Daca mergeti la acel xerox (pentru cei care au terminat la Stat - Bucuresti, este xeroxul cu catelul sau ceva de genul acesta) si cereti aceasta carte, stiu doamnele de acolo despre ce este vorba. Oricum, acum nu gasiti decat cartea cu subiectele de anul trecut.