avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Activitate alibotean

Activitate alibotean

Buna ziua,

In urma unui accident rutier (derapaj datorita vitezei excesive) gardul si fantana proprietatii personale au fost distruse. Posesorul autovehiculului are polita RCA valabila.

Proprietatea este la circa 150km de domiciliul meu asa ca nu m-am putut deplasa pana acolo la momentul producerii pagubelor. Politia a fost trimisa si s-a intocmit proces verbal de constatare.

Dosarul de dauna a fost deschis de catre firma de asigurari (Allianz), eu am inaintat un deviz estimativ de bun simt pentru a efectua reparatiile in regie proprie.

Dupa 40 de zile am primit raspunsul lor care ma nemultumeste. Au avansat costuri nerealiste pentru manopera; la cele pentru materiale exista preturi de referinta si nu prea au avut ce face.

Nu doresc sa accept oferta lor. Imi puteti spune va rog ce variante am pentru a reusi sa repar stricaciunile si sa ii determin sa revina cu picioarele pe pamant?

PS: Pot sa pun la dispozitie, fotografii cu toate documentele.

Va multumesc!

Buna,

As dori sa stiu daca si cat sunt taxele/impozitele datorate statului Roman in urmatoarea situatie:

Persoana juridica nerezidenta (Delaware, SUA) cu cont deschis la o banca din Romania incaseaza contravaloarea unei facturi de consultanta de la o alta firma nerezidenta in Romania (UK).

M-ar interesa si care este suportul legislativ (legea/ordonanta cea mai actuala care reglementeaza acest caz).

Va multumesc.
Răspuns la discuția Restante asociatia de proprietari
Din momentul in care au aprobarea E.ON si isi monteaza centrala proprie nu mai au nici o "motivatie" sa isi plateasca restantele.

In eventualitatea in care nu reusim sa le blocam demersurile vor taragana la maximum achitarea restantelor.
@Rodica: cel mai probabil vom ajunge la executare. Pe noi ne intereseaza care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmam in aceasta eventualitate.
@elga50 multumesc.

O sa facem o notificare scrisa, cu confirmare de primire, catre E.ON Gaz prin care ii anuntam ca nu sunt indeplinite conditiile prevazute de Legea 325/2006.
Buna ziua,

As dori un sfat in legatura cu o familie de rau platnici, membrii ai asociatiei de proprietari din care fac si eu parte.

Familia respectiva are restante in valoare de peste 5000 ron. I-am actionat in instanta, am castigat, si intr-un final am primit si motivarea sentintei. As dori sa stiu care sunt urmatorii pasi pe care trebuie sa ii facem in vederea recuperarii creantei.

Totodata familia in cauza doreste sa se debranseze de la instalatia de incalzire. Conducerea asociatiei de proprietari nu le-a aprobat nici o cerere in acest sens si nici nu intentionam sa aprobam vreuna pana la achitarea tuturor restantelor.

Am aflat, totusi, ca s-ar putea "aranja" la E.ON sa fie debransati si fara o aprobare din partea asociatiei.

Am dori sa stim ce masuri putem lua pentru a preveni acest lucru si care este legea ce reglementeaza conditiile in care se poate efectua debransarea pentru a o putea studia mai pe indelete.

Multumesc
Răspuns la discuția Accesul la documentele asociatie
ema.pohrib a scris:

Legea 230/2007, art.10.
Chiar daca conducerea nu este obligata sa puna la dispozitia proprietarului copii xerox, daca i se solicita documente, este obligata sa raspunda solicitarii prin informare asupra modului in care le poate pune la dispozitie.

In cazul de fata proprietarul solicita copii xerox dupa absolut toate documentele din 2004 pana in prezent.

Problema e ca indiferent care varianta as alege-o copii xerox sau sa-l fac musafir permanent in apartement pt. urmatoarele saptamani si sa stau cu ochii pe el sa nu imi sustraga din acte nu imi convine.
Răspuns la discuția Accesul la documentele asociatie
elga50 a scris:

Conducerea asociatiei este obligata sa permita accesul proprietarilor la documentele asociatiei, .........
..........dar nu este obligata nici sa faca copii xerox, nici sa dea aceste documente altor persoane, altele decat au responsabilitatea pastrarii lor, spre copiere xerox.

Multumesc pentru raspuns. Ai putea sa imi spui, te rog, si o lege, HG, etc. in care se precizeaza aceat lucru?

Mersi inca o data.
Buna,

Am o intrebare legata de drepturile proprietarilor membrii a unei asociatii.

Avem un proprietar care soliciti copii xerox dupa toate chitantele, listele de plata, rapoarte ale cenzorilor, etc. din 2004 pana in prezent.

As dori sa stiu daca conducerea asociatiei este obligata sa ii puna la dispozitie aceste copii avand in vedere ca toate rapoartele cenzorilor sunt la zi, nu s-au gasit nereguli in acte, persoana respectiva neavand de fapt nici o reclamatie ci doar incearca sa sicaneze membrii conducerii.

Va multumesc.
Multumesc pentru indrumari.