ordonanta de plata este executorie, puteti sa o puneti in executare silita chiar daca debitorul a formulat cerere in anulare, dar sfatul este sa asteptati judecarea cererii in anulare, ca sa nu va riscati in eventualitatea in care este admisa. Cat priveste sansele ca cererea in anulare sa fie admisa, este greu de dat un raspuns nestiind cum a fost motivata de catre debitor. In cazul in care cererea in anulare va fi respinsa, iar debitorul nu va dori sa faca plata in mod voluntar a sumelor stabilite prin ordonanta de plata, aveti posibilitatea sa il executati silit.
Doresc sa depun o actiune in instanta (obligatia de a face), insa parata este decedata. Aceasta are un fiu dar nu cunosc daca fiul a deschis succesiunea de pe urma mamei sale, respectiv daca are certificat de mostenitor. Pot sa chem in judecata fiul, ca succesibil al mamei sale, in temeiul art.1100 cod civil? Multumesc frumos pentru raspuns.
am o firma careia i-a expirat dovada sediului social in iulie 2020, am gasit o alta locatie pentru sediu, dar contractul nu poate fi incheiat decat cu data de azi, credeti ca voi avea probleme la registrul comertului la inregistrarea noului sediu avand in vedere ca pentru o perioada de 2 luni firma nu poate sa prezinte nicio dovada? multumesc frumos pentru raspunsul dvs
daca agentia face dovada incheierii de catre dvs a tranzactiei privind achizitia imobilului intermediat de aceasta, veti fi obligata sa ii achitati comisionul datorat...dovada se poate face foarte usor prin prezentarea unui extras CF de informare
am formulat exceptia lipsei calitatii procesuale pasive direct, in apel, si a fost respinsa ca tardiv introdusa desi este o exceptie absoluta, care poate fi ridicata in oricare stadiu al procesului. Cum pot sa atac aceasta incheiere (apel/recurs, separat sau o data cu fondul, care este termenul pentru calea de atac?). Multumesc frumos pentru raspuns.