avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Activitate IuliaGalati

Activitate IuliaGalati

Am găsit răspunsul aici... Mulțumesc doamna avocat Romascanu, un răspuns pe înțelesul tuturor.

* În caz ca s-a schimbat legea de atunci sau nu sunteți de acord, va rog sa argumentati. Mulțumesc

www.avocatnet.ro/forum/discu...
Bună ziua,
Copiii varului primar, au drept la succesiune? Mama lor a decedat, înainte persoanei pentru care se face succesiunea cu aproximativ 10 de ani.
Din cât m-am documentat verii primari, sunt de gradul 4 adică colateral ordinari și copiii lor ar deveni moștenitori de gradul 5 ceea ce presupune ca nu au dreptul la moștenire.
Aștept răspunsul dvs.
Mulțumesc și weekend plăcut.
Ca sa va faceți o idee, eu întru în dezbaterea succesiunii cu 5 frati,dintre care eu cunoaștem doar unul, de restul am aflat pe parcurs. Conform discuțiilor la notar persoana respectiva trebuia sa aducă documente conform cărora cei 4 frati nu au pretenții la moștenire.
Persona în cauza care cunoaște mai multe detalii despre persoanele implicate nu și da interesul, nu s-a prezentat la notar și tot amână pe diverse motive ca nu poate sa facă rost de actele respective.
Cum pot obține eu aceste acte de la frații persoanei în cauza avand în vedere ca eu le cunosc doar numele?
Daca merg în instanta și nu am aceste date, persoana în cauza are implicare 0, nu face rost de acte cum se soluționează acest dosar?
Bună seara,
Avocatul sau instanta ma pot ajuta cu acte ex. ( certificate de deces, naștere sau căsătorie) sau detalii suplimentare ca să pot finaliza cu bine un proces de succesiune... Întru în proces cu 5 persoane, unele persoane au decedat iar despre celalate am doar numele lor, doar la o cineva am mai multe detalii sa o pot cita în instanta la restul practic mi-e imposibil...
Ce pot face?! Mulțumesc
Bună seara!
Ce șanse am sa câștig în instanta o
acțiune în constarea la o succesiune dacă termenul de opțiune succesorala a fost depășit, persoana după care facem succesiunea decedând în 2015.
Poate fi considerat străin de succesiune?
Menționez ca eu m-am ocupat de inmormantare persoanei, îngrijirea casei și plătirea impozitelor.
Care ar fi costurile unei astfel de acțiuni?!
Ce șanse de câștig am în instanta dacă ei nu au depus actele de acceptare a moștenirii la notar, pot fi decăzuți din drepturile pe care le-au?
După fosta soție a trecut aproape 5 ani, de când a decedat iar după tatăl meu 9 luni...
Ei moștenesc atât după ea cât și după tatăl meu deoarece sunt unele bunuri din timpul căsătoriei...
Așadar, pot fi decăzuți din drepturi? Am documente și martori prin care pot demonstra ca nu i-au interesat aceasta moștenire, tatăl meu plătind toate cheltuielile cu casa, pământuri, etc...
Mulțumesc și dacă mai sunt și alte păreri le aștept aici :)
Tatăl meu a decedat anul acesta, fosta soție a lui a murit în 2015 și din păcate nu am apucat sa facem succesiunea după ea.
Problema mea e ca trebuie sa dezbat succesiunea cu niște persoane care nu și dau interesul și ma tot amână deși eu m am implicat cu toate actele la notar.
În dezbatere intra o casa de 20.000 de euro și terenuri agricole în jur de 10 hectare care e pe numele fostei soții și pentru ca erau căsătoriti tatăl meu mai are o garsoniera și am înțeles ca au și ei parte la rândul lor din garsoniera.

1 Ce ma sfătuiți ținând cont ca sunt mai multe bunuri, o sa ma coste mult mai mult dacă ma judec prin instanță??? Sau sa încerc tot prin notar sa i conving cumva sa ne înțelegem?!
2 Ma sfătuiți sa aleg un avocat din localitatea unde a avut tatăl meu ultimul domiciliul, sau sa vin cu un avocat poate mai bine pregătit din oraș?
3 Cât de mult durează dezbaterea în instanța și ce costuri ar implica...
4 As putea sa ma calific sa nu plătesc taxa de timbru judiciar dacă nu am venit pentru ca am înțeles ca fiind multe bunuri sunt șanse sa îmi respingă din start cererea...

Orice răspuns poate fi de folos, va rog sa ma ajutați!
MULȚUMESC! ☺️