avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Activitate IulianVdV86

Activitate IulianVdV86

Multumesc frumos pentru raspuns!
Intrebarea mea este daca exista precedent judiciar iar raspunsul dvs. nu are relevanta. Nu cer pareri pe un forum de avocatura, ci indrumare legala, deci daca nu aveti nimic concret de spus din punct de vedere legal va rog din toata inima sa va abtineti, chiar daca "parerismul" este sport national in Romania!
Exista precedent judiciar pentru folosirea involuntara a serviciilor Roaming fara a parasi tara sau a depasi granitele Romaniei?
Pe scurt, situatia sta in felul urmator:
- in vacanta fiind, trecand pe langa prut cu navigatia activa la telefon, la urmatoarea stationare am constatat ca primisem 3-4 mesaje de la Telekom Romania. In urma citirii lor am inteles ca, am intrat in 2 retele din Republica Moldova si am facut cost suplimentar prin folosirea internetului, in valoare de 50 de euro, acesta fiind pragul setat de ei. Eram informat si de faptul ca daca vreau sa folosesc internetul in continuare sa trimit un mesaj la un numar de telefon cu "continua", clar ca nu am facut asta. Problema este ca toti membri familiei am patit acelasi lucru, deci 4x50 euro cost suplimentar (abuziv din punctul meu de vedere).
Exista temei legal pentru a anula aceste costuri? Poate fi folosit faptul ca in abonament si pe website la Telekom este afisat un pret de 4.00 Euro/Mb trafic in Roaming Moldova, iar in mesajul trimis de ei a fost afisat un pret de 4.76 Euro/Mb? Nu este oare o incalcare a contractului care poate duce la incetarea lui prin forta majora?
Va multumesc anticipat pentru timp si raspunsurile dvs.
Cenzorul si Doamna Administrator sustin insa ca ar fi nevoie de un regulament cadru conform Legea 196/2018, care trebuie aprobat prin A.G. si sustin ca ar fi ilegal sa semnez o aderverinta pentru un locatar care detine un caine. Ce sa fac ?
Sunt presedinte al unei asociatii de proprietari al unui condominiu cu 2 cladiri tip bloc, cu un total de 47 de apartamente/proprietari. Un proprietar doreste o adeverinta/aprobare pentru detinerea si cresterea cainilor in apartamente situate in blocuri de locuinte sau in cladiri cu mai multe apartamente, conform HCL 210/2001. Intrebarea mea este, conform HCL 210/2001 Art.8, lit. d). pot semna si stampila aceasta adeverinta fara a fi nevoie de semnaturile vecinilor, sau este neaparat necesara aprobarea/semnatura vecinilor stanga-dreapta-sus-jos ? Va multumesc anticipat pentru un raspuns concis.
Se da urmatoarea situatie. Se vinde un apartament in provincie in orasul Corabia, Jud. Olt. La intocmirea actelor se descopera faptul ca nu exista carte funciara, ci doar cadastru. Se fac demersurile pentru incheierea intabularii si cartea funciara. Aici incept problemele. Apartamentul a fost achizitionat in 1991, prin ipoteca, prin intermediul S.C. Corapet S.A. ipoteca pe o perioada de 3 ani de zile. S-a platit avans, pentru care s-a emis chitanta, iar restul ratelor au fost achitate de catre societatea mai sus mentionata, oprite/trase direct din salariu pe statul de plata cum se proceda in acele vremuri. In anul 1995 s-a achitat ultima rata, si sa procedat la intocmirea actelor, "Titlu de proprietate". Acum in anul 2021, ajungand la urbanism, pentru a face posibila incheierea intabularii, angajatii/responsabilii, sustin ca apartamentul nu a fost achitat complet, ca ultima chitanta nu reprezinta o dovada de achitare integrala a apartamentului (comic, pentru ca pe chitanta este trecuta doar suma platita, dar fara mentiunea ca la data aceea mai raman de plata 0 lei, ceea ce mi se pare aberant, atata timp cat nu a fost specificat nici faptul ca mai sunt de plata X lei) ceea ce blocheaza incheierea intabularii. Ce optiuni am, cum pot obtine situatia platii ratelor din arhiva celor de la urbanism, ce pot face in situatia asta ? Orice sfat este bine venit si va multumesc tuturor pentru timpul acordat acestei intrebari.
Mandat Președinte de Asociație de proprietari.
În urma voturilor din A.G. am fost ales cu un număr mare de voturi ca Președinte de asociație. Este nevoie să semnez mandatul, sau ajunge procesul verbal întocmit la A.G. pentru a fi pus în această funcție? Pot informa administrația de faptul că rumegând la rece, am decis că nu vreau să fiu Președinte de asociație, și că refuz să semnez mandatul? Sau este deja prea târziu și trebuie să mă lupt pentru a demisiona ? Vă mulțumesc anticipat pentru un răspuns rapdi!
Bună ziua. Am achiziționat un autoturism și l-am luat în evidență (fiscal la primăria orașului) în 2010 în vederea înmatriculării. Am decis să renunț la înmatriculare și l-am revândut dar neavând posibilitatea dea a mă prezenta în timp util să o scot din evidență. Întrebarea este, ca să o pot scoate acum din evidență, trebuie să plătesc impozitul la zi chiar dacă mașina a fost înstrăinată încă din 2010 ? (Am contractul de vânzare din 2010) Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri !