avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1641 soluții astăzi
Forum Activitate Georgiana2681

Activitate Georgiana2681

Răspuns la discuția Cota parte la terenul blocului
Buna ziua, eu ma refer stic la terenul blocului ,unde prin contract toti locatarii au dreptul la o parte, una mai mica, una mai mare depinde de dimensiunea aparamentului .
Eu vreau sa stiu daca exista cineva in masura sa imi spuna ca un locatar are de aici pana aici ,altul de aici pana aici si calea de acces este de aici pana aici

Nicoleta Cristina Romașcanu a scris:

A delimita = a (se) fixa limitele unui lucru.

Vreți să știți de unde (pct. x) până unde (pct. y) se întinde fizic cota dvs.?
Este o cotă-parte ideală, abstractă din dreptul de proprietate asupra terenului. Ea este sau ar trebui să fie scrisă în actul de proprietate (apare, de regulă, sub forma unui procent sau poate chiar în mp. din suprafața totală de x mp.) și urmează soarta bunul principal (ap.), adică se vinde, donează etc. împreună cu acesta.

Eu cred că discutăm despre coproprietate fortață și perpetuă care, spre deobire de coproprietatea obișnuită, nu poate înceta prin partaj (împărțeală, delimitare sau cum vreți să-i ziceți). De regulă, nu poate înceta... Există și excepții.

De ce nu se poate? Exemplul tipic - scara blocului. Teoretic ea poate fi împărțită fizic în bucata de scara a vecinului X și bucata de scara a vecinului Y, dar, practic, cel puțin unul dintre ei ar trebui să învețe să zboare măcar până acolo unde începe bucata lui de scară. Până atunci, rămân în coproprietate forțată și perpetuă.

Buna ziua ,
Va rog sa imi spuneti cine poate delimta cota parte a locatarilor daca nu exista asociatie de locatari. Va rog sa excludeti pe cale amiabila ca nu se poate.

Multumesc anticipat !
Este posibil sa incetezi un contract care este suspendat din cauza absențelor nemotivate mai devreme de incetarea suspendarii? Avem un contract suspendat pana pe data de 15 (ABSENTE nemotivate) si astăzi angajata si-a dat demisia . Cum trebuie procedat in revisal? Multumesc
Si in cazul in care nu se prezintă la covocator si vom fi nevoiți să îi încetăm contractul de munca este nevoie sa ii mai modificăm ceva la salariu?

Va multumesc mult!
Buna ziua,
Astăzi ar trebui sa suspend o persoana pentru ABSENTE nemotivate, deoarece nu s-a întors din concediu creștere copil , Astăzi este a 3 a zi de nemotivate cu ce zi suspendă in revisal cu prima data in care a fost nemotivată sau cu a 3 a? Si s-a făcut o decizie pe unitate in luna aprilie unde salariul brut a crescut , ei trebuie sa ii modific salariul, având în vedere că astăzi o suspend Sau cum



Multumesc
Buna ziua ,
Se poate adauga un număr cu bis in registrul de decizii încetare cim?
As dori sa stiu daca o persoana se angajează la alt angajator pe perioada determinată si beneficiaza de stimulent de insertie, angajatorul are vreo restricție în ceea ce privește prelungirea sau încetarea contractului de munca dupa terminarea perioadei