buna ziua,
ma puteti ajuta, va rog, unde este specificat faptul ca in cazul achitiilor publice garantia de buna executie trebuie virata intr-un cont de garantie si nu retinuta de beneficiar si eliberata conform clauzelor contractuale? va multumesc!
Va rog frumos sa-mi oferiti opinia dvs intr-o problema legata de asociatii proprietari. Sunt proprietara unui apartament ce are intrare separata, direct in apartament, si nu in spatii comune cum ar fi holul blocului. Asta inseamna, implicit, ca nu am acces la lifturi. Cu toata acestea, suport cheltuiala cu reparatiile lifturilor, energia electrica si orice alte cheltuieli mai genereaza acestea. Legea nr. 230 si normele de aplicare ale acesteia nu descriu situatia in care ma regasesc si nu mi se pare echitabil si corect sa suport aceste cheltuieli dar fiind faptul ca nu am acces la aceste lifturi si nu pentru ca refuz eu, ci pentru ca asa presupune blocul prin constructie.
am o situatie in care datoria societatii catre administrator a fost stinsa printr-un "act de dare in plata" autentificat notarial, prin care se transmite administratorului un imobil apartinand societatii. intrebarea mea ar fi daca in acest caz de stingere a datoriei mai este nevoie de intocmire a facturii fiscale. multumesc anticipat pentru raspuns.
Multumesc pentru raspuns. M-am documentat si referitor la acest articol mentionat de dvs si il cunosc foarte bine. As fi dorit mai degraba o opinie. Din punctul dvs de vedere, este corecta calculatia facuta de Min Muncii?
Interpretati acest art. 12 in sensul mentionat de ei? Si daca da, care ar fi argumentele?
Ca toate mamicile, sunt afectata de ultimele modificari aduse de Lg 118/2010, prin aplicarea reducerii de 15%. Am intampinat insa o problema in modul de calcul practicat de Ministerul Muncii si Protectie Sociale, astfel:
OG 148/2005, prin art. nr. 1, alin. 1 stipuleaza ca "Începând cu data de 1 ianuarie 2009, persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, de până la 3 ani, precum şi de o indemnizaţie lunară în cuantum de 600 lei sau, opţional, în cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 4.000 lei".
Asadar, prin acest articol avem foarte clar determinarea cuantumului indemnizatiei.
Art. 12 din Lg 118/2010, modifica art. 1 mentionat mai sus, diminuand valoarea cuantumului indemnizatiei rezultate prin aplicarea lui 85%, cu 15%.
Ministerul Muncii si Protectiei Sociale a aplicat aceste modificari in mod eronat, diminuand cu 15% valoarea maximala de 4.000 lei, mentionata de art. 1 Og din 148/2005.
Si am sa va prezint cazul meu: valoarea mediei veniturilor pe ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului a fost de 5412 lei. Prin aplicarea lui 0.85% rezulta un cuantum de 4.600 lei, limitat insa la 4.000 lei. Vine luna iulie si valoarea indemnizatiei incasate de mine este 3.400 lei, in conditiile in care prin aplicarea lui 15% la valoarea de 4.600 lei (0.85 initial), rezulta o indemnizatie de 3910 lei. Agentia pentru Protectie Sociala prin inspectorii sai raspunde ca "nu scrie nicaieri ca se modifica plafonul la 3.400 lei, dar asa este ". Nu au putut formula un raspuns complet intrebarilor mele: "in modul de calcul aplicat de dvs nici o mamica nu mai incaseaza 4.000 lei, dvs ati incalcat astfel prevederile Ordonantei 148/2005".
Daca in cazul tuturor, si ma refer aici la indemnizatiile de pana in 3.400 lei acest 15% se aplica la 0.85 din media veniturilor, de ce mie mi se aplica 15% la valoarea incasata? Doar pentru ca am avut venituri mari???
As aprecia opinia dvs pe acest subiect.
Va multumesc!
Multumesc pentru raspuns!
Este interesant de urmarit urmatoarea miscare, si anume daca plafonarea ramane aceeasi, la 4000 ron, sau va fi si aceasta coborata.
buna ziua,
din experienta dvs si din practica judiciara, ce sanse sunt ca noua legislatie privind indemnizatia de crestere copil sa afecteze si deciziile deja emise? Exista sansa ca o noua lege sa limiteze doar viitoarele decizii ce se vor emite, sau se pot limita absolut toate indemnizatiile - atat cele existente, cat si cele viitoare?