avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

buna ziua,
din experienta dvs si din practica judiciara, ce sanse sunt ca noua legislatie privind indemnizatia de crestere copil sa afecteze si deciziile deja emise? Exista sansa ca o noua lege sa limiteze doar viitoarele decizii ce se vor emite, sau se pot limita absolut toate indemnizatiile - atat cele existente, cat si cele viitoare?
Cel mai recent răspuns: clas , utilizator 07:05, 13 Mai 2010
Art. X, alin. (1) si alin. (2), lit. c) din proiectul ordonantei de urgenta suna asa:
"(1) Incepand cu drepturile aferente lunii iunie 2010, cuantumul prestatiilor de asistenta sociala gestionate de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale prin Agentia Nationala pentru Prestatii Sociale, se diminueaza cu 15%.
(2) Drepturile asupra carora se aplica diminuarea prevazuta la alin. (1) sunt urmatoarele:
(...)
c) indemnizatiile acordate in temeiul art. 1 si art. 2 din OUG nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 7/2007, cu modificarile si completarile ulterioare."

Deci este vorba despre toate indemnizatiile, indiferent de data emiterii deciziilor.
Multumesc pentru raspuns!
Este interesant de urmarit urmatoarea miscare, si anume daca plafonarea ramane aceeasi, la 4000 ron, sau va fi si aceasta coborata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cuantum indemnizatie crestere copil vasiledtr vasiledtr Care este valoarea maxima a \"indemnizatiei pentru cresterea copilului\" care se acorda in acest moment ? 4000 sau 4000 din care se scad 15% ? Deoarece nu imi ... (vezi toată discuția)
Plafon indemnizatie cresterea copilului dupa reducerea cu 15% miara miara Pana la 1 iulie 2010 am primit pentru cresterea copilului o indemnizatie plafonata la 4000 RON. Reducerea de 15% a fost aplicata din luna iulie la suma de 4000 ... (vezi toată discuția)