avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Activitate Carol_deubel

Activitate Carol_deubel

buna ziua,
sunt interesat sa cumpar un apartament vechi de 10 ani care nu a fost locuit niciodata. Acesta este complet mobilat deci include si echipamente electrice si electro-casnice (TV, frigider, cuptor electric, centrala termica, masina spalat) care, in mod evident, au iesit din garantia oferita de producator/retailer.

Se poate pune o clauza in contractul de v-c referitoare la o garantie asupra acestor echipamente?
Adica, ceva de genul:
"pentru o perioada de N ani de la data vanzarii, vanzatorul se obliga sa acopere cheltuielile de reparatii al echipamentelor X, Y, Z, incluse in contractul de vanzare/cumparare, pe baza facturilor de reparatie."

multumesc anticipat,
CD

Dragomir Matei-Ionuț a scris:

Bună seara,
redau textul art. 612 din Codul Civil:

Orice construcţii, lucrări sau plantaţii se pot face de către proprietarul fondului numai cu respectarea unei distanţe minime de 60 de cm faţă de linia de hotar, dacă nu se prevede altfel prin lege sau prin regulamentul de urbanism, astfel încât să nu se aducă atingere drepturilor proprietarului vecin. Orice derogare de la distanţa minimă se poate face prin acordul părţilor exprimat printr-un înscris autentic.

Dar, daca vecinul care da acordul acum isi vinde casa? Noul proprietar mai poate emite pretentii referitor la nerespectarea celor 60 cm?
Dar, daca vecinul care da acordul acum isi vinde casa? Noul proprietar mai poate emite pretentii referitor la nerespectarea celor 60 cm?
Răspuns la discuția Cheltuieli neaprobate
[ link extern ]
Eu nu gasesc in legea 196 nimic despre cheltuieli "mari" sau fond de reparatii care se foloseste pentru cheltuieli mici.
Sunt banii mei chiar si daca sunt cheltuieli mici. EU trebuie sa fiu de acord cu cheltuirea lor.
Fondul de rulment este pentru cheltuieli de orice fel, dar numai aprobate de AG.

vali m a scris:

Depinde si de valoarea cheltuielilor.
Se convoaca AG pentru cheltuieli mari.
In rest, se aproba un fond de reparatii in care ar trebui sa se incadreze.

Carol_deubel a scris:

@Vali m
DOAR pentru situatiile urgente se accepta cheltuieli fara aprobarea AG. In rest, toate trebuie decise in AG.
In cazul meu, nu e vorba de urgente.

@Adam Grecu,
aveti dreptate: e usor a scrie viersuri, cand nimic nu ai a spune
@Vali m
DOAR pentru situatiile urgente se accepta cheltuieli fara aprobarea AG. In rest, toate trebuie decise in AG.
In cazul meu, nu e vorba de urgente.
Si eu sunt in aceeasi situatie = Cheltuieli realizate dar neaprobate (de fapt multe nici macar discutate) anterior in Ad gen a proprietarilor, decise exclusiv de Presedinte si Administrator.
Eu ma gandesc sa nu le platesc si in 3 ani datoriile se prescriu.
[ link extern ]
Daca in intervalul respectiv Asociatia ma da in judecata, voi invoca lipsa hotararii AGA pentru respectivele cheltuieli.
Răspuns la discuția Activitate economica ONG
Pt ca subiectul este de interes pentru mine, imi permit sa intreb:
Trebuie sa raspund intr-un formular la intrebarea:
Desfasoara activitati economice DA/NU
SRL-ul meu are CAEN pt traduceri si producere Software dar de aprox 10 ani nu mai fac decat SOFTWARE.
Oare raspunsul este DA sau NU?
Multumesc de raspunsuri.

Din fericire, nu s-a votat nimic.

Inteleg ca parcursul contestarii ar fi asa:
1. cerere scrisa la conducere asociatiei
2. daca nu primesc raspuns sau nu sunt multumit > informare Primarie (am fost deja anterior: biroul juridic si de control economic se ocupa cu astfel de situatii la noi - in lege e specificat acel departament special)
3. contestare in instanta

Voi urma acest traseu pt ca deja de 2 ani tot atrag atentia asupra procedurilor nelegale si nu se intampla nimic.
Mai nou s-au facut si lucrari pe care le platim, fara sa fi fost anterior decise in AG. O sa le contest si pe acestea.
Revin, cu multumiri anticipate pentru orice raspuns:

Am fost sambata 4 Iul 2020 la AG a Asoc Proprietari imputernicit de prietena mea care este proprietara si membra in asociatie.
Mi s-a refuzat accesul pe motivul ca imputernicirea nu era legalizata la notar.

In legea 196/2018 scrie asa:

”Art. 49. -d) proprietarul, membru al asociației, poate fi reprezentat în adunarea generală de către un membru al familiei sau de către un alt reprezentant care are o împuternicire scrisă și semnată de către proprietarul în numele căruia votează;”

Am inteles eu gresit legea sau s-a comis un abuz refuzandu-mi-se prezenta la sedinta?