avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Activitate Nieminen

Activitate Nieminen

Bună ziua,

Descriu urmatoarea situatie.
Cum se procedeaza daca unul din asociati in cadrul unei firme sot si sotie decedeaza si fiica lor devenita majora ar vrea sa fie inclusa in cadrul firmei. Trebuie facuta succesiunea, sau poate deveni administratorul firmei impreuna cu parintele in viata, si fara succesiune?
Răspuns la discuția Schimbarea numelui
Buna ziua,
Referitor la documentele de la art. 117 alin 3, din HG 64/2011:
a) documentul de schimbare a numelui și/sau a prenumelui, emis de autoritățile străine, în original și în fotocopie;
b) traducerea legalizată a documentului, în original și în fotocopie;
c) fotocopia certificatului de naștere și/sau de căsătorie al persoanei pentru care se solicită înscrierea mențiunii;
d) fotocopia pașaportului emis de autoritățile române sau, după caz, străine, al persoanei reprezentate.

Ofiterul starii civile mi-a oprit documentul tradus in romana si apostilat adica originalul, desi in lege la pct. b) vobeste despre traducere legalizată, pe care o aveam dar nu a primit-o. Documentul original imi va fi necesar si in viitor.
Eu din lege inteleg ca ma duc si cu originalele ca sa le vada dar ei ar trebui sa-mi opresca copiile. Este aşa?
Detin cateva documente care au fost traduse intr-o alta tara UE, din limba tarii emitente a documentului in limba romana, la un traducator autorizat din acea tara. Traducerea a fost dupa aceea legalizata in tara straina la notar.
Intrebarea mea este urmatoarea, se poate legaliza acea traducere care a fost tradusa si legalizata deja in strainatate si la un notar din Romania?
Multumesc anticipat.
N.
Diplomei mele de absolvire a facultății i-a fost aplicata cu câțiva ani în urma apostila Haga. Acum vreau sa mă înscriu ca sa fiu membrul unei instituții care-mi cere sa legalizez diploma. Pai dacă diploma este deja certificata ca fiind autentica, de ce mi se cere și legalizare? Nu ar fi suficienta o simpla copie a diplomei?
Mulțumesc anticipat
N.
Buna seara,
Cu cateva luni in urma, medicul m-a programat verbal pt angiografie (o analiza a vaselor de sange la inima) pt data de 20.10, analiza pe care a anulat-o sub pretextul ca sectia este in renovare. Nu mi-a oferit nici o alta data pentru reluarea analizei. Am fost personal si am verificat, sectia nu este, nu a fost si nici nu va fi in plan de renovare, cei de acolo chiar s-au mirat cand am intrebat.
Cum procedez cu acest medic care dupa mine face un abuz si minte. Unde il reclam? Este aceasta o constrangere de a ma face sa-i dau bani?
Va multumesc anticipat
Adrian