avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Activitate Nicoletalazarmarc

Activitate Nicoletalazarmarc

Buna ziua , daca soțul meu dorește sa intre direct in stimulentul de inserție fara sa intre in ccc, pana la ce varsta v-am lua stimulentul? Pana ce copilul împlinește 3 ani Sau 2?
Dar daca alege sa stea 1 an in ccc si apoi sa beneficieze de stimulent? Aceeași întrebare, pana la ce varsta v a primi stimulentul? Va mulțumesc anticipat
Buna ziua va rog sa ma ajutati cu o problema pe care nici cei de la ANAF nu au știut să găsească o soluție. In luna iunie (6) am întrerupt contractul de muncă , am semnat, am primit acasa decizia de întrerupere, etc!!intre timp am rămas însărcinată și vineri (17.01.2020) am mers la ANAF sa scot o adeverință precum ca nu am venituri, dar surpriză figureze ca s au plătit la stat pana in prezent toate contribuțiile înafară de sănătate, acolo nu este plătit din momentul în care am demisionat adică (6. Iunie.2019), dar in rest cum e posibil ? Ce ma sfătuiți să fac ? Eu in martie ar trebui să nasc si sa iau indemnizație....
Răspuns la discuția CCC SI STIMULENT DE INSERTIE
Eu nu beneficiez de concediu!
El in tot acest timp adică pana ce depune actele poate sa meargă la munca?,? Sau odata cu nasterea copilului trebuie sa stea acasa?

Ionut.ion a scris:

Raspuneti prima data daca dvs. puteti beneficia sau nu de Concediul de maternitate.
Daca puteti beneficia atunci dvs. Trebuie sa stati acasa cel putin 42 de zile si apoi tatal poate depune actele pentru CCC la primaria de domiciliu.
Daca nu puteti beneficia de acest concediu atunci poate depune actele imediat dupa naștere ( de fapt are la dispoziție 60 de zile pentru a le depune pentru a beneficia de indemnizatie începând cu data nașterii copilului).

Răspuns la discuția CCC SI STIMULENT DE INSERTIE
Si sotul cum ar trebui să procedeze? Din momentul in care eu nasc? Sa întrerupă munca, sa stea acasa????

Ionut.ion a scris:

Buna ziua,
Se poate cum doriti dvs.
Dvs. puteti beneficia de Concediul matrenal ( cele 126 dr zile?

Buna ziua va rog sa ma ajutati cu un rapsuns. La sfârșitul acestei luni, voi naște, am decis ca sotul sa intre in ccc, ideea este ca noi am vrea sa stea doar 3-4 luni si mai apoi sa se întoarcă la munca , acum intrebarea este se poate sa beneficieze de indemnizație doar 3,4 luni si mai apoi sa beneficieze de stimulent de inserție? Sau trebuie sa stea minim un an in ccc ca sa poata beneficia de stimulent? Iar în momentul în care se naște copilul, tatăl va intra automat in concediu sau trebuie sa astepte o peroada de timp???
Răspuns la discuția Indemnizație creștere copil
Am inteles. Va multumesc mult.

Dacă tatăl doreste sa ramana in câmpul muncii si sa beneficieze de indemnizație, ce va trebui să facă sa primească acea suma de 650lei? Trebuie sa anunte angajatorul? Sau sa depună ceva ??
Răspuns la discuția Indemnizație creștere copil
Tatăl lucrează. Fara întrerupere din 2013 până în prezent

Ionut.ion a scris:

Atunci o sa primiti doar alocatia copilului in suma de 300 lei, pana la doi ani.
Tatal ce ocupatie are/ a avut in acea perioada?

Răspuns la discuția Indemnizație creștere copil
Nici o ocupație. Am fost casnică

Ionut.ion a scris:

Buna ziua,
Ce ocupatie ati avut in perioada Martie 2018-Februarie 2020, cand se va naste copilul?

Răspuns la discuția Indemnizație creștere copil
Nici o ocupație. Am fost casnică. Copilul se va naște tot in februarie 2020
Buna ziua. Va rog mult sa imi răspundeți. Am un copil ce pe 17 februarie face 4 ani , eu sunt însărcinată cu cel de al doilea copil care se va naște la începutul lunii februarie. La primul copil am fost studentă, si am beneficiat de indemnizație. Intrebarea mea este pot lua si la cel de-al doilea copil indemnizație chiar daca intre cele 2 sarcini nu am lucrat?se ia in calcul indemnizația luată de la primul? Va mulțumesc mult