avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Activitate Ortesia2020

Activitate Ortesia2020

Răspuns la discuția Dubla cetatenie
Domnule tgeorgescu daca nu este obligatoriu anuntarea statului Roman ca mai detine o a doua Cetatenie ,automat acea persoana are domiciliul stabil in tara respectiva, ,deci cum ramane cu ...... Casatorie pe teritoriul tari respective schimbarea de nume primirea cetateniei ,la final Acte CI si Pasaport care mentioneaza cetatenia care o are doar una . (Cetatenia Romaneasca nu apare nici unde ) . Intrebarea mea este urmatoarea daca sunteti dragut cu un sfat, Eu nu mai am nici un fel de acte Romanesti au expirat totusi trebuie sa-mi fac o rezidenta in Romaina sa-u ma pot identifica pe teritoriul Ro ca simplu cetatean EU: ???
Răspuns la discuția Dubla cetatenie
Buna Petrufilip nici eu nu am anuntat statului Roman ca am o a doua cetatenie , Ma identific cu actele care le detin .Cartea de Identitate Romana a expirat .Ambasadele Romane indeamna Romani cu alt domiciliu stabil sa-si faca Rezidenta in Romania ca cetatean Ro. .Sa poata obtina un Pasaport electronic . La mine e mai complicat de 10 ani am primit alta cetatenie ,mi-am schimbat numele dupa casatorie ,deci nu am inregistrat nici casatoria in Ro si nu am nici un act valabil Ro..
Răspuns la discuția Pasaport Acte Germane
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc din suflet pentru Link foarte informativ si de ajutor.Mi de multumiri Domnule Avocat Alex; ,Conteaza mult cand primesti ajutor de la persoane competente cum sunteti Dumneavoastra , Adevarul este ca nici nu am dat importanta mare actelor mele dar au o valoare tinand cont ca sunt Roman totusi ar fi pacat sa-mi pierd statutul acesta.. Multumesc.
Aveti dreptate asa este Domnule Avocat Alex , in viitorul apropiat o sa incerc sa-mi fac timp sa fac o vizita Ambasadei Romane sa clarific cu documentele mele sper sa-mi ofere vreun Act Romanesc cu Resedinta in Romania deoarece cred ca Domiciliul stabil este aici unde locuiesc. Multumesc forte mult pentru raspunsurile acordate si sfaturile Dv sunt bine primite deoarce prin Cetatenire eu nu am renuntat la cetatenia Romana si cine stie ce vremuri or mai veni . O zi frumoasa va doresc.
Multumesc pentru Raspuns Domnule Avocat Alex., Totusi Domiciliul stabil este in Germania la ce imi este de folos o alta catre de identitate din Romania vin doar in vacanta cateva zile,si transcrierea certificatului de casatorie in Ro? la fel ce rol are? doua certificate de casatorie unul Nemtesc unul Romanesc la urma urmei tot statul German decide toate procedurile ma refer la un eventual Divort, .Punctez .. ..Domiciliul stabil ,loc de munca stabil nelimitat, ca cetatean German platesc toate taxele la zi etc,.... Idee e daca nu deranjez autoritatile cu actele mele actuale atunci e ok pot veni linisitita in Romania cateva zile pe an. in vacanta
Buna ziua, O scurta intrebare am . Dupa obtinerea Cetateniei Germane si primirea Paspaortului German si Carti de Identitate ( Mentiunea cetatean German,) ( La fel si numele schimbat dupa Sotul cetatean Neamt ): mai este nevoie sa anunt autoritatile Romane de aceasta schimbare? au trecut totusi cativa ani si Cartea de Identitate Romaneasca a expirat momentan Calatoresc cu actele Germane,. Multumesc pentru un raspuns.
Răspuns la discuția Acte casatorie
Multumesc frumos pentru raspuns doamnă Avocat.
As mai avea o nelămurire în privința buletinului Românesc care a expirat am fost anunțată la domiciliul din Ro familiei mele
sa merg să-l schimb ,e normal deoarece eu nu am anunțat autoritățile ca eu mi-am schimbat domiciliu am luat alt nume dupa căsătorie si cetățenia Germană ,. Anual merg acasa la familie si peste tot in lume m-am identificat cu actele actuale care le dețin statului German, ma influențează cu ceva daca nu posed si un act de România..? Ce se întâmplă daca acesta a expirat?

Geanina DRIAN a scris:

nu se întâmplă nimic.
dacă, însă, doriți ca mariajul să producă efecte și să fie recunoscut pe teritoriul României, trebuie înregistrat.
actele de stare civilă emise cetățenilor români de către un stat străin produc efecte în România doar prin înscriere/transcriere.

Discuție Acte casatorie
Ce se întâmplă daca nu ți-ai înregistrat căsătoria din Germania in România si au trecut 10 ani. Actual cetățean cu cetățenie germană.
Detin carte de identitate Germana totusi nu inteleg de ce sa mai fac una si in Romania ?
Sa inteleg daca am Cetatenie Germana cu domiciliul stabil in Germania nu mai am nevoie de acel buletin Romanesc care a expirat sau? Deci nu ma figurez in evidenta populatie pe raza unde am locuit ?