avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Activitate Elena Ionicescu

Activitate Elena Ionicescu

Buna ziua, contractul a incetat, ei mi-au trimis astazi ultima transa de bani si au bagat si un bonus, despre care eu nu am stiut...ce fac cu surplusul acela de 400 de lei, pentru a nu pierde indemnizatia? Sa inteleg ca s-ar putea face un act aditional cu o rectificare de suma si le pot restitui surplusul de bani?

Multumesc mult!!!!
Bună ziua! Sunt în concediu de maternitate și primesc indemnizație de creștere copil. În paralel am avut un contract de munca. Din neglijenta, suma bruta primita a fost depășită cu aproximativ 400 de lei (peste cei 6250 pe care mi-i permitea legea)... astăzi au virat banii...ceea ce înseamnă că de mâine ar trebui să-mi fie sistata indemnizație de creștere a copilului. Ce pot face pentru a rectifica situația și a primi indemnizația? Mulțumesc mult!
Buna ziua! O persona aflata in somaj (NU tehnic) mai poate primi indemnizatia daca se va angaja cu contract de munca part time (3 ore/zi)? Multumesc mult!
Buna ziua! Care este venitul net pe care il pot incasa in perioada concediului de crestere copil, suplimentar indemnizatiei? Am vazut varianta de 5×1250, dar acum ceva vreme in urma gasisem si un document, dar pe care nu-l mai gasesc acum pe net, in care era ceva de genul...85% din 5 salarii minime pe economie....care este varianta corecta? Multumesc mult!!!
Răspuns la discuția Indemnizatie crestere copil
Va multumesc foarte mult!
Buna ziua! Sunt administratorul unei societati comerciale, fara angajati, firma figurand ca agent comercial inregistrat ca platitor pe venit. Veniturile firmei se iau in consideratie pentru indemnizatia de crestere a copilului? Am voie sa raman administratorul firmei pe perioada concediului de crestere copil?
Buna ziua! Am nascut pe data de 13 septembrie 2019 iar contractul de munca a fost pe durata determinata si a incetat la data de 30 septembrie 2019. Nu am luat niciun fel de concediu medical si nici prenatal, ci doar incepand cu data de 13 septembrie. Cine trebuie sa-mi plateasca concediul de lehuzie si restul de postnatal pana la 126 de zile? Unde ar trebui sa depun actele pentru a primi banii? Cei la care am fost angajata mi-au cerut documentul de la medicul de familie cu concediul pe luna septembrie dar cand am intrebat daca le aduc in continuare pe luna octombrie mi-au spus ca la ei nu trebuie sa mai duc nimic pentru ca nu mai sunt angajata lor si ca ei mi-au platit tot. Mentionez ca in luna octombrie am primit banii pe luna septembrie, reprezentand perioada pana pe data de 12 a zilelor muncite si de pe 13 pana pe 30 septembrie, concediul de lehuzie.