Pentru 5 ani in urmă. Deci in anul 2023 s-au prescris abia faptele contabile din 2017. Deci trebuie sa platiti 2018 - 2022. Mai mult, daca sunt anii anteriori 2017 inclusiv s-ar putea sa trebuiasca sa faceti actiune in contencios de constatare a prescrierii sumelor.
Depinde de marimea societatii, Daca este un SRL sau SA, daca este cu capital majoritar de stat sau nu, etc. In mod facil si normal daca un contract are clauza "se modifică pretul cu rata infatiei" inseamna ca in fiecare luna sau trimestru emiteti factura modificata cu rata inflatiei, fara nici o notificare sau alte "vize" de control.
Dupa ce ati solicitat in scris angajatorului regularizarea salariului conform ofertei de la 01.08.2016 si aveti raspunsul acestuia va puteti adresa instantei. Cu alte cuvinte - mai intai notificati in scris angajatorul. Daca acesta refuza regularizarea salariului si platile aferente la satat atunci se face actiune in instanta pentru "obligatia de a face". Aveti la dispozirtie 3 ani calculati de la data de 01.08.2016 pentru a va cere drepturile.
O solutie ar fi sa contestati la instanta Hotararea adunarii generale in 10 zile de la data la care s-a tinut . O alta solutie ar fi sa formulati si sa depuneti plangere penala impotriva presedintelui si a membrilor executivi pentru delapidare prin care sa solicitati (politiei si/sau Parchetului ) inclusiv efectuarea unei expertize contabile.
O solutie ar fi contestarea Hotararii adunarii generale prin instanta de judecata, in termen de 10 zile de la data ei. O alta varianta ar fi o plangere penala impotriva presedintelui si celorlalti membrii a comitetului executiv pentru delapidare prin care sa cereti organelor de cercetare penala (politie si Parchet ) inclusiv efectuarea unei expertize contabile.
Decizia de sanctionare nu se suspenda de drept daca nu se cere tot principale aceeasi actiune prin care ati contestat-o. Cititi - LEGEA nr. 188/1999 și H.G. nr. 1344/2007 privind normele de organizare și funcționare a comisiilor de disciplină
Dupa ce dosarula fost decliat trebuia sa va duceti la dosarul cauzei sa vedeti daca politia a depus pozele surprinse cu aparatul radar, daca s-au depus, etc. Instanta a pronuntat in functie de ce probe au fost la dosar. Doar o simpla contestatie impotriva procesului verbal de contraventie, fara sa va interesati de dosar si sa vedeti ce probe s-au administrat, sa propuneti probe noi, etc - nu va garanteaza si o reusita. In alta ordine de idei, daca vreti să stiti ce insemna "neîntemeiata" pentru judecatorul care va pronuntat sentinta - vedeti că in cuprinsul hotararii aveti detaliat pentru ce anume v-a respins ca "neantemeiata" contestatia.