Care articol de lege menționează că, acuzații au calitatea de martori în dosarul de cercetare penală?
În urma unei plângeri penale, agresorii pot avea calitatea de martori la propria lor infracțiune?,
Vă întreb pentru că, agresorii au dat declarații la dosarul penal in temeiul aceluiași articol din codul de procedură penală la fel ca martorul ocular, este sau poate fi cercetat infractorul drept martor la propria infracțiune?!
Cărui fapt se datorează acest lucru?
Un funcționar public ma agresat in data de 16.01.2023 pe la ora 13:10, încercând să mă deposedeze de telefonul mobil, tot acesta a mimat că cheamă poliția si a plecat in biroul lui.
Neștiind care era adevărul, am apelat prin Direcția Generala de Politie (deci nu prin 112) , la secția a 4-a unde am specificat ce mi sa întâmplat si mi-au trimis un echipaj care a discutat cu mine si cu persona care ma agresat apoi au plecat. După o săptămâna m-am trezit cu o amendă prin care cică am refuzat să semnez procesul verbal, am refuzat să aduc mențiuni.. etc. un abuz..
Amenda fusese întocmită a doua zi pe data de 17.01,2023 la ora 07:30, pe furiș si nu mi sa oferit posibilitatea să fiu prezent sau informat despre ”fapta contravențională” precum că as fi alertat organele de ordine degeaba, nici să semnez sau să las obiecțiuni..
Amenda am atacat-o prin instanță si a trecut un an si ceva iar din întâmpinarea dată de D.G.P.M.B. sa menționat numai minciuni ... care erau contrazise chiar de înscrisurile lor pe care le-au depus la dosar o dată cu întâmpinarea...
Nu am avut de-a face cu legea fiind la prima mea amendă primită in mod abuziv.
De necrezut este faptul că acest lucru ma afectat, de un an de zile m-am trezit într-o altă lume unde infracțiunile sunt încurajate și protejate de ”legea” personală a funcționarului public incompetent.
Probabil tehnologia Ai o să le ia locurile de muncă si vom avea o viată mai liniștită bazată de obiectivitate și imparțialitate
Când se solicită plata daunelor materiale pentru o amendă aplicată in mod abuziv, in instanța de fond sau după ce câștig procesul?
Poate nu m-am făcut bine ințeles, poti cere daune morale dacă ai fost amendat in mod abuziv?
Când le ceri, la început, in timpul procesului sau la final?
Din nota internă făcută în urma audientei a reieșit altceva .. de la oamenii lipsiți de scrupule, nai.. nai la ce să te aștepți
Din dosarul 8927/P/2022 pe timpul desfășurării anchetei au dispărut probe de la dosar, anchetatorul nu a atașat la dosar probele pe care le-a filmat polițistul care sa prezentat la fața locului la când a fost solictat fiind vorba de niște amenințări cu moartea chiar de față cu poliția, unde agresorii nu au pățit nimic, nu au fost nici avertizați, nici amendați?!
Din ordonata cu propunere de clasare a rezultat faptul că...
1) Probele pe care le deținea politia pe camera Motorola ”bodyworn” nu a fost atașate la dosar si drept urmare cică ar fi fost șterse după 6 luni de zile iar
2) Probele pe care eu le-am pus la dispoziție organului de anchetă pe au dispărut cică nu au fost primite prin email, deși am, trimis e-mailul către mai multe instituții si am dovada că probele au fost trimise.
Avea voie anchetatorul (polițistul care sa ocupat de caz), să omită atașarea înregistrărilor bodycam la dosar?
Momentan am făcut plângere împotriva ordonatei de clasare, ar trebui să fac plângere și împotriva anchetatorului?
Menționez că între mine si anchetatorul ”Manea G” sa creat o ruptură din momentul in care acesta a început să mă jignească cu perdea, zici că sunteți.... urma jignirea si pentru al opri i-am dat un exemplu cum s-ar simți dacă ar fi in locul meu și i-am zis ”zici că sunteți un funcționar public incompetent” iar colegul său a zis că îmi caut probleme și mi-au aranjat dosarele pentru a mă pedepsi.
Dapix vă mulțumesc pentru răspuns, dar dacă nu atac întâmpinarea se va considera că ei au dreptate, prin urmare minciunile sunt permise (trăiască capacitatea de convingere prin minciuni). Eu unul voi formula plângere penală să aflu rezultatul de la un procuror legat de acest aspect legat de cei doi functionari publici care au redactat intampinarea
Îi pot face plângere penală funcționarului public, pentru fals în înscrisuri?!
Pentru că, din întâmpinarea formulată către instanță, acesta a menționat in mod fals următoarele: ”De asemenea, trebuie avut in vedere faptul ca petentul nu se afla la prima abatere, acesta fiind sancționat contravențional in repetate rânduri.”
Tot în același răspuns dat de DGPMB, dintr-un proces verbal este menționată realitatea adică că nu figurez cu alte amenzi
Iată ce spune procesul verbal;
”Anul 2024, luna 03 , ziua 13, în București, la sediul Secției 4 Poliție.
A.s.a Degeratu ..... din cadrul D.G.P.M.B - Poliția Sectorului 1- Secția 4
Poliție, Compartimentul Implementări Date.
Astăzi, data de mai sus, aflându-mă în continuarea verificărilor în lucrarea cu numărul 3102318/12.03.2024, am procedat la verificarea numitului CREȚII JAN MARIAN C.N.P. ....... în Aplicația XPORTAL S.N.R.I , ocazie cu care am constatat faptul că acesta nu figurează cu alte sancțiuni contravenționale .
Pentru care am încheiat prezentul proces-verbal.”
-A făcut sau nu o infracțiune funcționarul public care a emis întâmpinarea?
-Merită să fie iertat atâta timp cât scopul minciunilor lui este acela ca eu să fiu prejudiciat iar instituția să aibă câștig de cauză, iar agentul de poliție care m-a amendat abuziv să scape doar pentru că are in familie un judecător și alte pile?!
-Dacă există cu adevărat avocați care nu se tem ii rog să lase un comentariu (sunt conștient că majoritatea sunt supuși unui sistem corupt, aceia nu au glas pentru împlinirea legii)
O întămpinare prin care sa menționat în mod fals anumite aspecte
Este o faptă penală dacă un funcționar public emite un document oficial în care relatează în mod fals realitatea?
-Cine se face vinovat, funcționarul sau instituția unde lucrează acesta?
-Ce articol de lege a încălcat funcționarul public?