avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 273 soluții astăzi

Curs practic: Cum aplicăm TVA la tranzacții cu servicii și bunuri în UE/non-UE? | Lector: Delia Cataramă - Tax Partner, Viboal FindEx. Vezi agenda și participă → 

Forum Activitate Adryan.D

Activitate Adryan.D

Va multumesc mult pentru raspuns si-mi cer scuze daca am mai pus aceasta intrebare si zilele trecute dar in capul meu e vraiste acum ( multe informatii si incerc sa aflu multe lucruri pentru a da de belea mai tarziu )
Cenzorul acesta fiind tot un contabil expert ?? pe langa acel contabil ?? sau poate fi si-un economist ??
Consiliu Directoral este ales de membrii fondatorii ??
Noi ca și asociație non-profit suntem obligați să plătim salarii celor din Consiliu director , cenzor si daca da ( se poate folosi si 2-3 % din donatii , intelegand ca acest lucru fiind obligat sa fie stipulat in statut ,, ca daca sunt nu sunt retribuiti, nu trebuie platit nimic.??
2.Se poate face un contract de munca pe mai putin de 4 ore , de exemplu pe 3 ore (( o sedinta tinand maxim 2 ore ))
3. Este nevoie de cenzor luna de luna sau la fel ca si contabilul odata sau de 2 ori pe an ?? ( Cenzorul poate fi si de meserie economist sau tot contabil acreditat )
4. Consiliu este ales de membrii fondatorii ?
Și aș mai avea o intrebare :
Consiliu Director are o putere mai mare decât membrii fondatorii sau fondatorii au ultimul cuvânt de spus ?
Domnule George Neagu , va multumesc in primul rand ca va face-ti timp pentru ami raspunde si a ma lamuri , cu toate caci facand un spirit de gluma " Eu zic pe limba mea si mi se raspunde de limba juristilor si citesc de 2 ori sa inteleg macar jumate :D ""
Eu i-am numit simpatizantii pentru ca inca nu am dat drumul acestei Asociatii si doar am cuvinte din partea lor ca ar fi de acord ( numai cred in cuvinte desarte "" pana nu-i vad ca isi fac adeziune.
Cu toate ca sunt costient ca mai multa lume si-ar face adeziune de membru dar dau un exemplu : 100 de oamenii isi fac adeziune , 10 din acei membrii ar dona o suma de banii si 5 s-ar implica fizic in aceste actiunii care le doresc eu sa le fac ca si Asociatie ".
Ce as putea face pentru ca am inteles Adunarea Generala ( adica totii membrii aleg presedintele ) dar stau si ma intreb si de aceea va adresez intrebarea : Cum as putea face o diferentiere ca in aceasta Adunare Generala sa fie doar membrii care ori doneaza banii sau prin sms sau ce-i 2% si restul care si-au facut adeziune doar asa pentru a-si face sau ca " imi fac si eu sa fie facuta dar nu ma implic deloc ""
Iulian Manea , adica in statut pot sa pun si ca 5% ( dau un exemplu ) sa se duca catre platile facturilor sau a chiriei locatiei ???
Zilele acestea m-am documentat si mai bine si aici pe site-u dar si pe google si sunt oarecum nelamurit de aceea pun intrebarea pentru a ma lamuri foarte bine.

Asociatia are 3 membrii fondatori si maxim 20 de "" simpatizantii sa-i numesc asa "" ( ce-i care stiu si au zis ca ar sustine ideea si ar deveni membrii. Eu am citit ca in Asociatie trebuie :

1. Consiliu Director.
2. Adunare generala
3. Presedinte
4. Secretar general.
5, Cenzor
Sa se faca alegerii pentru a se alege presedintele sau ce-i din adunare generala ( asta n-am inteleso prea bine ) , banuiesc ca din toti membrii care sunt la momentul acela , voteaza pe cineva care sa ii reprezinte in fata membrilor fondatorii ? ( daca nu gresesc )

Intreabarea si rugamintea este urmatoarea : Este nevoie daca am 20 sau hai sa zic 50 de membrii inscrisi sa se faca toate acestea sau se poate stipula in Statul ca la peste 100 - 150 de membrii sa se produca toate aceste criterii. ?? si rugamintea este sa-mi explicatii daca doriti .... cu ce s-ar ocupa fiecare , adica cine ar trebui sa faca parte din Consiliu Director , din Adunarea generala , presedinte .... si cu ce se ocupa fiecare.

Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Asociație Non-profit.
Dar acest lucru banuiesc ca se poate face si pe parcursul timpului , dau un exemplu :
Sediu "" mama "" sa fie in Braila si peste 4-5 lunii sa deschid si-n alt oras.
Comitetul director sau adunare generala ??
Din comitetul director fac parte doar membrii fondatorii sau si alte persoane si daca da , va rog sa-mi spune-ti si mie cam cine ar putea face parte din el.
Va multumesc.
Răspuns la discuția Asociație Non-profit.
Doua intrebari daca se mai poate.
1. O Asociatie Non-Profit , poate avea doua sau mai multe sedii in orase diferite ?
2. Exista posibilitatea sau lege , ca o Asociatie sa ceara la Primarie ( Consiliu Local ) un spatiu ca si donatie ?