avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Activitate Rodica Sangeorzan

Activitate Rodica Sangeorzan

Bună ziua,
As putea contacta / angaja un avocat specializat în pensii?
Multumesc
Bună ziua,
Intre 2001 și 2015 am avut în câteva rânduri venituri mai mari decât de 5 ori salariul mediu brut pe economie pentru care s-a plătit CAS. La recalcularea din toamna se va lua în calcul întreaga suma sau tot plafonat la de 5 ori salariul mediu brut pe economie?
Multumesc

Carp Mircea a scris:

Punctele acumulate s-au calculat in functie de plafonul de salarii impus de lege.
In aceste conditii nu se mai pot obtine puncte in plus.
Daca plafonul a fost de 3 salarii, retinerea CAS s-a facut pentru 3 salarii.
De unde sa vina alte puncte in plus ?
Doar de la cele de stabilitate.

Pentru câștigurile mai mari decât de 5 ori salariul mediu brut pe economie s-a plătit CAS.
Menționez ca aceste câștiguri mai mari le-am avut în anii 2010,2011 și 2012.
Multumesc.
Buna ziua,
Este adevarat ca in vechea lege a pensiilor daca valoarea castigului intr-o luna a fost de peste 5 ori valoarea venitului mediu brut pe economie, la calculul pensiei s-a plafonat la maxim de 5 ori ?

Daca am avut luni in care am depasit de 5 ori valoarea castigului mediu brut pe economie, conform noii legi se va lua in calcul intreaga valoare a castigului si ar trebui sa semnalez casei de pensii printr-o cerere de recalculare luarea in calcul a intregii valori a casigului in acele luni ? Multumesc.
Buna ziua,

am lucrat neintrerupt din 16.10.1978 pana in 16.10.2015 si am avut nenumarate prime si premii. La calculul punctelor de pensie din vechea lege s-a tinut cont de valoarea acestora? Trebuie sa mai depun ceva documente de la angajator la Casa de Pensii de care apartin ca sa le depun in vederea recalcularii? Daca da, ce sa cer in acele documente, doar primele si premiile? Multumesc anticipat
Bună ziua,
Pentru pensiile de peste 3000 lei de la ce suma se calculează impozitul? De exemplu, pentru o pensie de 3500 cuantumul impozitului ar trebui sa fie 50 lei ( 10% din ce depășește 3000) sau altfel se face socoteala?

Multumesc,
Rodica Sangeorzan