Buna ziua,
O hotarare judecatoreasca, atacata cu apel, isi produce efectele pana cand in apel se da o rezolutie? Mai concret, am fost numit tutore, dar decizia este contestata cu apel. Am calitatea de tutore pana cand tribunalul judeca apelul sau nu?
Multumesc.
Buna ziua,
Va rog daca imi poate explica cineva ce inseamna "intabulare, drept de ipoteca legala, valoare: asupra imobilului instrainat, pentru plata rentei in bani corespunzatoare intretinerii neexecutate, in conformitate cu disp.art.2386 alin.4 c.civil", mentiune ce apare intr-un extras de carte funciara, la Sarcini. Cine, ce sarcini are? Va multumesc!
Buna ziua,
S-a cerut tutela unei persoane. Niste persoane, altele decat cea care a cerut tutela, doresc sa se constituie in consiliu de familie. Acest consiliu trebuie validat de instanta de tutela? Trebuie sa se prezinte personal (cei 3 membri + 2 supleanti) in fara instantei?
Se doreste ca numirea tutorelui sa se faca cu consultarea consiliului de familie. Aceeasi intrebare: membri consiliului trebuie sa se prezinte in fata instantei la numire tutorelui? Judecatorul poate sa nu consulte aceste consiliu sau e musai s-o faca?
Curatorul special, numit de instanta pana la desemnarea tutorelui unei persoane pusa sub interdictie judecatoreasca, ce face practic? Teoretic stim ca ii reprezinta interesele celui ce urmeaza a fi pus sub interdictie. Dar ce face, practic? Ii ridica pensia de la posta, ii plateste facturile? Sau are strict doar anumite drepturi de reprezentare?
Debitorul, parte intr-un contract de intretinere cere la un moment dat si tutela creditorului din contractul de intretinere. Presupunem ca in procesul de acordare a tutelei intervine o alta persoana care cere tutela si instanta i-o acorda acesteia din urma. Cum se impart obligatiile de intretinere a persoanei pusa sub interdictie judecatoreasca, avand in vedere ca atat debitorul, cat si tutorele trebuie sa se ingrijeasca de acesta?
Buna ziua,
Poate fi declarat anulabil un contract de vanzare imobil dupa ce o persoana varstnica a fost pusa sub interdictie judecatoreasca, desi la momentul semnarii contractului (cu doi ani inainte) aceasta persoana avea certificat valabil emis de iml si a fost asistata la semnare de cineva de la protectia sociala? Intreb acest lucru in virtutea art.172 cod civil