avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare anulabil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare anulabil

Buna ziua,
Poate fi declarat anulabil un contract de vanzare imobil dupa ce o persoana varstnica a fost pusa sub interdictie judecatoreasca, desi la momentul semnarii contractului (cu doi ani inainte) aceasta persoana avea certificat valabil emis de iml si a fost asistata la semnare de cineva de la protectia sociala? Intreb acest lucru in virtutea art.172 cod civil
Buna ziua,
In instanta se poate cere orice dar sansele de anulare, in speta asa cum ati descris-o, sunt ZERO!
Buna seara,

Contractul de vanzare cumparare nu poate fi anulat daca persoana in cauza a avut discernamant la data semnarii acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot contesta un antecontract de vanzare cumparare incheiat sub constrangere? alina_27 alina_27 Buna ziua! A fost incheiat un antecontract de vanzare-cumparare dar in momentul semnarii acestuia s-a achitat pretul intreg ,respectiv contravaloarea ... (vezi toată discuția)
75 ani Cabinet Av. Irina Rosulescu Cabinet Av. Irina Rosulescu Am si eu o nelamurire... Am inteles de la un client ca persoanele peste 70 ani nu li se mai permite sa imputerniceasca si sa fie imputernicite (procura) pentru ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament nestiutor2009 nestiutor2009 Vreau sa cumpar un apartament, cum pot fi sigura ca actele proprietarului sunt in regula? de ex, daca proprietarii au peste 65 ani, iar unul din ei e bolnav, ... (vezi toată discuția)