avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot contesta un antecontract de vanzare cumparare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot contesta un antecontract de vanzare cumparare incheiat sub constrangere?

Buna ziua!

A fost incheiat un antecontract de vanzare-cumparare dar in momentul semnarii acestuia s-a achitat pretul intreg ,respectiv contravaloarea terenului ,15.000 euro,si nu un avans,lucru care este specificat si in contract.
Problema este ca promitentul vanzator a fost constrans sa semneze si sa primeasca acesti bani desi pretul zonei este mult mai mare,deoarece promitentul cumparator l-a amenintat verbal ca nu va putea niciodata vinde altcuiva din cauza faptului ca influenta sa in zona respectiva este foarte mare si nu ar indrazni nimeni sa cumpere acel teren .
Mentionez ca terenul asupra caruia a fost facuta promisiunea de vanzare este vecin cu un teren proprietatea promitentului cumparator.
Exista in antecontract si o clauza penala prin care promitentul vanzator se obliga sa achite de 2 ori pretul(SI NU ARVUNA) in caz ca se razgandeste.
Ce poate face promitentul vanzator in acest caz?:-/
cerere de anulare pentru viciu de consimtamant - violenta. numai sa puteti dovedi...
alina_27 a scris:

Buna ziua!

A fost incheiat un antecontract de vanzare-cumparare dar in momentul semnarii acestuia s-a achitat pretul intreg ,respectiv contravaloarea terenului ,15.000 euro,si nu un avans,lucru care este specificat si in contract.
Problema este ca promitentul vanzator a fost constrans sa semneze si sa primeasca acesti bani desi pretul zonei este mult mai mare,deoarece promitentul cumparator l-a amenintat verbal ca nu va putea niciodata vinde altcuiva din cauza faptului ca influenta sa in zona respectiva este foarte mare si nu ar indrazni nimeni sa cumpere acel teren .
Mentionez ca terenul asupra caruia a fost facuta promisiunea de vanzare este vecin cu un teren proprietatea promitentului cumparator.
Exista in antecontract si o clauza penala prin care promitentul vanzator se obliga sa achite de 2 ori pretul(SI NU ARVUNA) in caz ca se razgandeste.Ce poate face promitentul vanzator in acest caz?:-/

Nu cred că poate fi vorba despre violenţă. Cel puţin din cele relatate mai sus cu privire la natura ameninţării.

Dacă acea clauză despre care vorbiţi este una de dezicere, atunci, prin plata dublului sumei primite, promitentul vînzător poate desfiinţa singur antecontractul. Am spus dacă. Fără o redare fidelă a contractului, este doar o supoziţie.

Alte soluţii nu prea văd.

Liviu S.Bordaş
Poate descrieti cum anume a fost constrans promitentul-vanzator, ca nu prea mi-e clar...
Si, mai ales, partea cu a fost constrans sa ărimeasca pretul... Cum e cineva constrans la asta?
Reveniti cu amanunte, in ce a constat constrangerea?
Buna ziua,
Cred ca m-am exprimat eu gresit.:">
Din cauza faptului ca promitentul vanzator a fost presat de promitentul cumparator sa incheie acest contract deoarece ,asa cum v-am spus ,acesta i-a transmis in nenumarate randuri ca nimeni altcineva nu va putea cumpara acel teren din cauza influentei sale ,la semnarea antecontractului,desi promitentul vanzator era constient ca pretul zonei este mult mai mare a acceptat sa primeasca cei 15.000 euro si s-a obligat sa semneze ulterior contractul de vanzare cumparare,deoarece la data semnarii antecontractului nu exista un titlu de proprietatea pe numele vanzatorului.Dar,ulterior,promitentul vanzator s-a razgandit .
Ce se poate face in acest caz?:hm:
Razgandirea nu prea e motiv de "contestare"...
Depinde de pretul zonei, cat e de mare comparativ cu cel din promisiune, mai vedeti si alte clauze...

Alte discuții în legătură

Intrare in posesie a unui apartament skkyps_ady skkyps_ady Cine imi poate spune ce se poate face in cazul in care un promitent vanzator nu se prezinta sa faca actele la data stabilita?cum se poate intra in posesia ... (vezi toată discuția)
Hotarare care sa tina loc de act autentic de vanzare cumparare Lorena Chirila Lorena Chirila In ce conditii se poate obtine? Eu nu am avut niciodata un astfel de dosar, doar mi-a cerut cineva parerea in legatura cu nerespectarea obligatiei ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare cumparare sosososo sosososo Buna ziua.Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: am incheiat un antecontract vanzare-cumparare pt un teren intravilan (eu vanzatorul).In contract ... (vezi toată discuția)