avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Activitate mari.mi

Activitate mari.mi

Bună ziua!

Mă puteți ajuta și pe mine vă rog cu un răspuns la o întrebare?
Este vorba de prietenul meu care este închis de 8 luni și ar dori să obțină o permisie ca să iasă din închisoare de sărbători pentru cel puțin 24 de ore. El a făcut o cerere, dar e foarte posibil să nu fie aprobată. Nu a putut să lucreze în acest timp, pentru că nu a fost lăsat și știu că aceasta ar putea fi o condiție pentru obținerea permisiei. În schimb el a avut o conduită foarte bună și a mai participat la cursuri. Menționez că se află în regim semideschis.
Ce s-ar mai putea face pentru a obține obține aceasta permisie?

Mulțumesc!
Bună ziua!

Prietenul meu i-a dat avocatului său suma de 5000€, dintre care doar 2000€ erau pentru el, restul fiind pentru părțile civile (care desigur nu au ajuns acolo). Din păcate, după ce a primit acei bani, avocatul nu și-a mai prea dat interesul și nu i-a mai aparat drepturile, fiind foarte indiferent, ca urmare a ajuns la închisoare. De asemenea, când prietenul meu i-a cerut cei 3000€ înapoi, acesta nu a vrut să-i restituie, cu justificarea că ar fi ai lui. As dori sa știu dacă se poate depune plângere pentru faptul că nu și-a luat munca in serios și daca se pot recupera acei bani. Mulțumesc anticipat!
Răspuns la discuția Retragerea plângerilor
Am citit dar nu găsesc răspunsul la această întrebare. Singurul lucru pe care as dori sa îl știu este data persoanele vătămate mai pot să își retragă plângerea in stadiul acesta? Mulțumesc!

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Art. 219 c.p. alin. 1 sau alin. 2?

Răspuns la discuția Retragerea plângerilor

Este vorba de agresiune sexuala , inculpatul asteapta minuta sentinței de tribunal si perioada de contestatie de 10 zile apoi urmând apelul. In aceasta perioada pana la apel daca ajunge la o înțelegere cu persoana vătămată se mai poate retrage plângerea. Mentionez ca este vorba de judecată simplificată, acesta recunoscându-si fapta.
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Despre ce infractiuni este vorba?

Dacă există o sentință definitivă în prima fază si urmează să se ajungă la curtea de apel, persoanele vătămate isi mai pot retrage plângerile in faza de apel?
Buna ziua! Am și eu doua întrebări. Am o cunoștință care își așteaptă sentința.

In primul rand, aș dori să știu dacă în sentința va apărea detalierea faptei. Țin să menționez că el are niste circumstanțe atenuante bune

In al doilea rând, avocatul lui a înaintat o cerere pentru protecția datelor. Care este probabilitatea ca sa fie aprobată?

Mulțumesc anticipat!