avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Activitate mdDentist

Activitate mdDentist

"Art 3 din Ordinul nr 233/2004 ANRSC

Suprafata echivalenta termic a unui corp de încalzire reprezinta marimea conventionala care caracterizeaza puterea termica a corpului de incalzire, determinata in urmatoarele conditii de referinta uzuale de proiectare:
a) temperatura de intrare a agentului termic in corpul de incalzire este de 95 C
b) temperatura de iesire a agentului termic din corpul de incalzire este de 75 C
c) temperatura interioara a aerului din spatiul iîncalzit, masurata la o inaltime de 0,75 m de la sol si la o distanta de 1,5 m fata de corpul de incalzire, este de 20 C
d) corpul de incalzire este montat aparent pe un perete exterior, sub fereastra
e) corpul de incalzire este racordat la reteaua interioara de distributie cu intrarea agentului termic pe la partea superioara si iesirea pe la partea inferioara
f) vopsirea exterioara a corpului de incalzire este realizata cu vopsea alba fara pigmenti metalici
g) presiunea atmosferica este de 1,013"

Va rog...se omite ceva esential. Debitul nominal cu robinetul deschis la maxim.
Care este debitul nominal pentru care se obtin puterile radiatoarelor?
Am cautat dar nu gasesc pe nicaieri. 1l/min..dar la ce dimensiuni de radiatoare? una e sa ai un calorifer de 2 m si una e sa ai unul de 1m...intuitiv ai nevoie de debit mai mare, practic 2 calorifere de 1 m..deci debit dublu!

Cum calculeaza CMTEB(Radet sau alti furnizori centralizati) debitul la bransament functie de SET-ul total?
In general in contract e trecut un debit orar. ec 10MC/h...la un SET dat de asociatie.

Spun ca oamenii si-au pus calorifere de 2m (agent termic sub parametri, coloane infundate, sperand sa le fie mai cald)...da' debit in ele pauza...din cauza de..colmatari..si lipsa de echilibrare hidraulica. deci ce le punem in carca, o caldura care nu ajunge la ei? De aia am nevoie de debitul nominal. Unde il gasesc?

Multumesc.
Sunt instante si instante...

Art 2 legea 196/2018
p) părți comune - părțile din clădire și/sau din terenul aferent acesteia care nu sunt proprietăți individuale și sunt destinate folosinței tuturor proprietarilor sau unora dintre aceștia, precum și alte bunuri care, potrivit legii sau voinței părților, sunt în folosință comună. Părțile comune sunt bunuri accesorii în raport cu proprietățile individuale, care constituie bunurile principale. Toate părțile comune formează obiectul proprietății comune. Părțile comune nu pot fi folosite decât în comun și sunt obiectul unui drept de coproprietate forțată;


Nota bene: 1. "sunt destinate folosinței tuturor proprietarilor sau unora dintre aceștia;"
2. "drept de coproprietate forțată"

Art. 654 Noul cod civil Cheltuielile legate de întreţinerea, repararea şi exploatarea părţilor comune Coproprietatea forţată Proprietatea comună

CAPITOLUL IV
Proprietatea comună

SECŢIUNEA a 3-a
Coproprietatea forţată

Art. 654

Cheltuielile legate de întreţinerea, repararea şi exploatarea părţilor comune

(1) În lipsa unor prevederi legale sau înţelegeri contrare, fiecare coproprietar suportă cheltuielile legate de întreţinerea, repararea şi exploatarea părţilor comune, în proporţie cu cota sa parte.

(2) Cu toate acestea, cheltuielile legate de părţile comune folosite exclusiv de către unii dintre coproprietari cad în sarcina acestora din urmă.


Legea Asoc de Propr a fost facuta in stil mioritic

NCC

Art 650 Atribuirea în folosință exclusivă a părților comune | Codul Civil

Art. 650. - Jurisprudență, Reviste (3), Doctrină (4)

(1) Părțile comune pot fi atribuite coproprietarilor în folosință exclusivă numai dacă prin aceasta nu sunt lezate drepturile celorlalți coproprietari.

(2) Decizia de atribuire în folosință exclusivă trebuie adoptată cu o majoritate de două treimi din numărul coproprietarilor și al cotelor-părți. În clădirile unde sunt constituite asociații de proprietari, decizia se adoptă de către adunarea generală, cu aceeași majoritate.


Se face AG...se constata ca scarile..liftul..ghena au fost construite doar pentru apartamente...si se pun si magazinele sa semneze ca sunt de folosinta exclusiva pentru apartamente. Asta daca sunt de acord 2/3 proprietarii apartamentelor. Mai sunt si unii corecti...care tin neaparat sa le fie reparat liftul si spalata scara..pe banii altora...eventual ai americanilor...daca nu ai magazinele de la parter. asa vad ei corectitudinea.

Exista si varianta de...de la alin 1..." înţelegeri contrare"..adica CEx sa fie mandatat de AG sa incheie niste conventii cu magazinele...prin care sa stabileasca ce platesc si ce nu.

Opinia personala e ca aceasta situatie nu se incadreaza la "renuntarea la folosinta". din art 75 legea 196/2018 .deoarece ascensorul nu e destinat folosirii unora care nici macar nu au acces la el...deci nu poti invoca plata la ceva la care ai fi renuntat...ce in fapt nu ti-e destinat sa folosesti.
Răspuns la discuția apa calda ultimul etaj

edu_jw a scris:

Dar daca nu putem trage RADETul la raspundere,putem obliga in vreun fel asociatia blocului sa reconditioneze sau modernizeze instalatiile?
Estimez ca jumatate din apa calda facturata este de fapt apa rece.


la bransament de obicei la RADET are recirculare. adica e o bucla pe unde circula mereau apa la 55C din care se desprinde si coloana terminala ce alimenteaza blocul. cei dezavantajati sunt la ultimele etaje. cu cat sunt mai multi debransati ce au centrale, cu atat ramane apa mai statuta si se raceste. asta apropo cand va dati acordul sa-si puna vecinii centrale...tre sa luati in calcul ca veti avea APA CALDA MENAJERA din ce in ce mai rece la pornire, cu fiecare debransat.

nu are cum sa fie jumatate apa rece. daca ai sta la et 8 ai 25m de coloana sa zicem de 1 tol..si inca o portiune deorizontala pana la bransament. fa-i volumul. probabil cateva galeti de apa; daca n-au recirculare la bransament, atunci e posibil sa tragi din punctul termic pana vine cald.

tehnic n-ai ce sa reconditionezi/modernizezi, poate doar cand n-ai debit. intra si tu in comitet ca membru si vezi ce se poate face. de obicei are sa ti se acreasca cand o sa te ia unii-n bat..ca ce..ai venit sa furi..ce sa modernizezi..lasa asa ca e bine, si nu costa nimic. apoi poti da asociatia in judecata...dar o sa te ia toti in bat...si sa se uite stramb la tine prin bloc. asociatiile astea sunt o mizerie, pentru ca au fost piratate de toti derbedeii si lumea pe bune dreptate crede ca cine se baga in asa ceva vrea sa fure. dupa mine le-as desfiinta. facute contracte individuale furnizor-apartament si gata. si sa fie treaba furnizorilor cum pun contoare si cum masoara ce vand.

ca sa ai apa calda instant trebuie trase coloane tur-retur prin tot blocul (asa ca la incalzire), adica furnizorul s-o recircule si s-o tina calda pana la usa ta. RADET-ul de incompetenti nu face asa ceva. ei iti dau cu legea-n nas..spun ca bransament e la hotarul blocului si acolo sunt obligati sa livreze 55C..si PA!

asta e..pana s-o privatiza radet sa traga distributie pe orizontala...ori treci pe centrala, ori cauti un apartament intr-un bloc fara centrale si locuit..dar sa fie la primele etaje. altfel...mai platesti 2-5minute pana vine apa calda..si o cantitate de ACM care de fapt e rece.
ba da.

poti afla la onrc actul de posesie (pv vanzare cumparare, concesiune, comodat inchiriere etc)

am asa ceva si vreau sa formulez o plangere pe baza lor.

ideea e ca daca oricine le poate vedea, de ce nu le-ar putea si arata mai departe?
Actele dovada spatiu pentru sediu, primite de la ONRC pot fi aratate tertilor?
Buna ziua. Dosarul principal a fost o actiune de recuperare a unor facturi neplatite catre un furnizor de utilitati. Acum titularul contractului cu furnizorul s-a intors cum era normal catre alte persoane ce ar fi trebuit sa contribuie si ei la acele utilitati, dar care nu au platit.

Cineva dintre ceilalti utilizatori a depus la procesul initial o intampinare atasand acte prin care si-a facut dovada platii cotei la utilitatea incriminata.

Intrebarea este daca acele dovezi sunt proba la dosar si pentru procesul cu steluta, sau trebuiesc depuse iar.

Multumesc.
Salut.

Ma intereseaza si pe mine, daca are cineva cunostinta de ceva serios tot in Bucuresti.
Am dat pana acum numai de derbedei cu tupeu fara margini si limbi din alea mieroase. Ultimului cand l-am intrebat unde-s cei 50 de angajati care nu apar pe firma la mfin...si i-am pus in contract ca pleaca daca lista e intarziata cu mai mult de 10 zile a zis ca-s prea pretentios.

Nu neaparat firma, dar caut pe cineva dedicat cu respect fata de lege si bun simt ,care sa nu fie interesat decat cum sa faca mai putina treaba mintind si gogomanind lumea prin bloc.

Multumesc.
am citit si eu...aici [ link extern ]

si aici : [ link extern ]

Astfel, în acest context, considerăm că, în situaţia în care instalaţia de utilizare a gazelor naturale a fost proiectată, executată, recepţionată şi pusă în funcţiune anterior intrării în vigoare a prevederilor Normelor Tehnice pentru proiectarea, executarea şi exploatarea sistemelor de alimentare cu gaze naturale, aprobate în Ordinul MEC nr. 58/2004, precum și a Normelor tehnice şi, în prezent, nu sunt efectuate modificări față de documentația tehnică inițială, operatorul economic autorizat ANRE care efectuează verificarea şi/sau revizia tehnică analizează situaţia locală şi decide, în consecinţă, dacă respectiva instalație de utilizare funcționează în condiții de siguranță, luând în considerare prevederile legale în baza cărora a fost întocmită și avizată documentația inițială.


deci daca ai instalatie veche de cand blocul..dar geam termopan esti fortat sau nu?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
w_v_w_v a scris:
Am verificat ieri toate ofertele bancilor si la toate dadeam minim 7.5 lei (casa de economii si consemnatiuni )


La CEC am redeschis eu contul blocat al asociatiei. Mi-au dat o foaie cu un pachet special de Asociatii. Tot balamucul cu hartiile a duart vreo 2 luni. Am facut 1 cont + internet online.

Surpriza a fost cand pe langa cei 7,5lei/luna de cont au inceput sa vina si 10lei/luna internet banking..si comisioanele la incasare interbancare ( 4 lei..7 lei etc). Asta desi pe foaia semnata de 3 toante din banca scria franco la toate. Mi-au spus ca mi-au dat un formular vechi si ca isi cer scuze. Asa ca eu am acum pachet franco..dar mi se trag comisioane ilegale, si am pierdut 5-6 drumuri la banca si vreo 2luni. Internet bankingul e rudmentar, cum avea BCR acum 10 ani. CEC = prostie si incompetenta, lucru de stat coafat si modernizat cu forta...vopsit gardu si leopardu'.

BCR are oferta 20lei pentru asociatii..cont+online+card. Insa au si ei comisioanele la incasari, care mi se par o porcarie, pentru ca nu se fac afaceri, si pe platitor il comisioneaza deja banca lui, nu trebuie sa-l mai comisioneze si banca incasatoare (e dubla comisionare). Sa zicem ca ai 40ap in scara, si ar plati toti prin banca, 4x40, 160lei/luna, aproape cat te costa adminitrarea la o scara.
Ca sa platesti o factura, sa vedem ce iti face banca:
-proprietarul e comisionat de banca lui cand plateste intretinerea.
-banca asociatiei mai comisioneaza inca o data pe proprietarul ce face plata;
-banca asociatiei comisioneaza/nu plata catre furnizorul de utilitati. CEC nu are printre furnizorii de utilitati RADET-ul; deci ai 3 comisioane ca sa platesti o factura.

Si de BCR sunt scarbit; mai acum 1 an au schimbat pachetele de cont si m-au reincadrat cu de la sine putere la niste pachete mai scumpe. Cand i-am sunat, mi-au spus ca mi-au pus notita cand m-am logat la banking si ca am citit..si daca am citit inseamna ca am fost de acord. O rusine, pentru ca ei baga din cand in cand niste mesaje in interfata online insa de multe ori nu pierd timpul cu ele. Ce e nesimtit e ca platesc pentru un pachet in care mi se spune ca am card de nu stiu care (contact-less), si asigurare medicala si alte bazaconii pe care nu le am. Cand i-am intrebat..au zis ca da..da..ca trebuie sa ma duc la ei sa imi schimbe cardul. Deci imi trag banii din cont pentru ceva de care nu beneficiez. Asta se cheama HOTIE.

Unicredit am inteles ca are zero peste tot..un fel de promotie..si scrie mic in josul pagnii ca isi rezerva dreptul de a modifica oricand comisioanele, cea ce inseamna ca oricand e posibil sa te trezesti cu comisioanele oricat de mari.

Pe mine m-ar interesa sa am 0 comisioane la incasari interbancare, si un 15-25lei/luna abonament in care sa am si online banking si card.
latka a scris:

Nu poti avea aceeasi presiune si jos la baza coloanei si sus la etajul 10.


evident. qgh e de clasa a 8-a sau cat? :)

latka a scris:

Echilibrarea hidraulica ar fi atunci cind la intrarea in orice schimbator de caldura, fie el la parter, sau la etajul 10 ar fi aceeasi presiune, si s-ar asigura conditii de curgere la fel, asta e idealul


Vedeti ca nu are treaba echilibrarea hidraulica cu presiunea de la intrare? :)

Mai degraba delta P tur-retur la intrare/iesire in calorifer trebuie sa fie constanta pe orice calorifer deschis la maxim din bloc. Asa ai debite egale si poti spune ca acelasi calorifer montat oriunde in bloc, degaja aceeasi caldura in aceleasi pozitii ale termostatului.


Carturarul a scris:

Practic, sistemul repartitoarelor asa cum e aplicat in Romania e hotie pe fata sprijinita de "lege".


De acord. Pe de alta parte, cei ce stau in frig sau sunt plecati, invoca faptul ca nu au consumat deci de ce sa plateasca? Ar putea cere sa-si izoleze ceilalti apartamentele ca sa-si tina caldura in casa...daca se vaita ca ii incalzesc pe ei. Eu sunt de alta parere. Daca tot stam ca pinguinii lipiti in frig..ca sa ne aparam unii altora spatele de frig..nu e ok ca in gramada de pinguini numita bloc sa stea si niste carcase reci, facand rece celorlalti. Viata la bloc nu e ca la casa. La bloc ai o serie de obligatii. Nu unii doar platesc caldura..si altii doar primesc caldura.