avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Activitate K.Elvira

Activitate K.Elvira

Ma numesc Elvira! Intrebarea mea la Dom: avocat Vreau sa inaintez un proces pentru furt din locuinta si desfintarea locuintei mele, La care am avut un Contract de Intretinere cu Uzufruct Viager. Intrebarea mea daca am dreptul la un avocat din oficiu, unde sa apelez si ce fel de cerere sa scriu de mana sau tiparit si complectat de mine. Eu am o pensie de 3180 de lei nu am alte venituri din asta ma intretin. Multumesc!
Buna ziua! As avea nevoe de cateva sfaturi de la dom. avocat!
Eu K. E! Am facut un contract de intretinere si dreptul de uzufruct viager in 2008 cu fica si ginerele.
Eu mai stau si in alta tara, din 2012 cand pot vin acasa la locuinta mea cu Uzufructul!
Cu copii mereu am avut conflicte, de cate ori veneam acasa todeauna am avut cate un soc, demolau modificau dintre imobile.
Acum nu de mult am fost acasa si din locusorul mei a fost pot spune furat tot din camerele mele, de la mobila hainele mele chiar si dosarul meu personal pana la ultimul ac, locuinta am gasit golita" furata.
El sustinand ca e gazda si face ce vrea.
Urmatorul gest mi-a sricat peretii camerelor din doua a facut una si a mobilat cu lucrurile lor.
Mentionez ca am inaintat furtul din bunuri si sticaciunile din casa la Politie. Cazul e in curs de certetare!
El sa folosit de varsta mea de 70 de ani ca nu mai pot face nimic!
Intrebarea mea ce sa fac mai departe, care e solutia cea mai buna in asemenea situatie.
Multumesc anticipat.
Al meu care detine Uzufructul.
Buna ziua! Ma numesc Elvira. Intrebarea mea! Am un contract de intretinere si dreptul de uzufruct viager cu fica si ginerele. Intrebarea mea catre dumneavoastra. Ce se intampla daca ar interveni o alta casatorie? O noua casatorie ar afecta contractul prezentat mai sus. Va multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc frumos am inteles mesajul.
Multumesc de raspuns!
Buna ziua! Ma numesc Elvira. Intrebarea mea este. Am un contract de intretinere cu uzufruct viager cu fica si ginerele. Intrebarea mea ar fi ca in caz ca copii vor sa vanda casa si eu as fi de acord sa renunta la uzufruct viager cu semnatura. Ce urmari ar avea? Presupun ca copii ar vinde casa de 170de metripatrat cu 100 000 de euro eu cat la suta as avea dreptul dupa renuntarea contractului ce mi se cuvine dupa lege la asfel de intelegere. (Vanzarea casei, renuntare contract si despagubire prin bani) Multumesc la cei care imi raspundeti la intrebarea mea!
Multumesc de raspunsul dat de dumneavoastra atat de rapid.
Ma numesc Maria!
Am o intrebare catre dumneavoastra?
Am o casa in Romania pe care am facut un act de Clauza de Intretinere cu Uzufruct Viager cu fica si ginerele.
(Mentionez ca nu avem nici un fel de comunicare, tangenta intre noi)
Eu momentan nu stau cu ei sant in alta tara
. Inainte de pandemie mergeam de trei ori pe an sa-mi mentin partea mea din casa.
De doi ani de zile din cauza pandemiei nu ma-m prezentat la domiciliul meu din Romania.
Sant in varsta si trebuia sa fiu precaut.
Intrebarea mea daca cumva este o lege ca in lipsa mea cineva de la organele statului cu acordul meu sa-mi verifice casa si parte mea din casa, daca mai exista!
Deoarece ginerele a vrut sa-l vanda casa fara acordul si instintarea mea.
Daca este cumva o lege protectia sociala.
Sa-l numeasca un tutelar sa mearga la fata locului sa constata ca exista locuinta si dreptul meu de Intretinere cu Uzufruct Viager ce mi se cuvin pana la moarte.
. Va rog sa-mi scrieti cum sa procedez la cine sa apelez la rezolvarea problemei in lipsa mea.

Multumesc anticipat. Maria
Multumesc frumos de raspuns!