Angajatorul refuza sa deconteze diurna pentru o deplasare externa (7 zile curs specializare), motivand ca "am avut toate mesele asigurate".
Conform HG 5178/1995, i-am explicat contabilei ca diurna se gaseste definita la art 5, insa ea sustine ca nu imi poate diurna, sau ca poate sa-mi acorde diurna insa numai 50% , insa fara prea multe explicatii. Nu inteleg refuzul ei, cu atat mai mult cu cat pe factura primita este precizat costul acestui curs, fara a fi defalcat(curs/cazare/transport) Consider ca este un abuz refuzul contabilei de a-mi deconta diurna si va rog sa-mi precizati in ce masura imi pot cere drepturile si cui sa ma adresez.
E un mostenitor cam ciudat, poate si de-asta sunt putin confuza... In familia respectiva , ele este fiul mamei venita in casatorie cu el deja nascut dintr-o alta relatie, poarta numele tatalui sau natural iar mostenirea o cere de la tatal vitreg .Nu-i asa ca e complicat?
Am cumparat un teren in urma cu 5 ani de la 3 persoane, singurele trecute pe titlul de proprietate, in calitate de mostenitori.
Dupa ce au trecut 5 ani de la tranzactie, acum aproximativ o luna , a venit la mine un nepot de-al nu stiu carei ruda, amenintandu-ma ca ma da in judecata ca i-am pacalit rudele si nu l-am chemat si pe el la vanzare.
Precizez ca in titlul de proprietate nu figurau decat cele 3 persoane, toate fiind in viata la acea data, toate fiind de acord cu vanzarea.
Terenul l-am cumparat acum 5 ani si ceva , iar cadastrul si intabularea am facut-o acum 3 ani.
Stiu ca el a adresat o cere primariei , sustinand ca n-a primit terenul mostenire de la parinti... iar primaria cunoscand ca iomul nu a depus cerere pentru restituirea terenului in termenul legal , i-a raspuns ca se poate adresa instantei pt problema lui .
Mai nou, acum cateva zile a solicitat o copie dupa fila din registrul agricol din anul 1959 in care figurau parintii lui si i s-a dat desi nu a facut dovada ca este mostenitor al acestora.
Nu inteleg ce se intampla si poate imi fac griji inutil.
Multumesc pt raspunsuri.
Da, am intabulat actul in anul 2003 si tot atunci m-am inscris in evidentele primariei.
M-a mirat faptul ca nu si-a cerut drepturile de la rudele lui si a venit la mine.
De asemenea, nu inteleg de ce rudele lui nu au mentionat existenta a inca unui mostentor si n-au facut cereree la primarie, mentionandu-l si pe el.
Am cumparat un teren in urma cu 5 ani de la 3 persoane, singurele trecute pe titlul de proprietate, in calitate de mostenitori.
Acum cateva zile, dupa ce au trecut 5 ani de la tranzactie, asa cum am mai spus, a venit la mine un nepot de-al nu stiu carei ruda, amenintandu-ma ca ma da in judecata ca i-am pacalit rudele si nu l-am chemat si ep el la vanzare.
Precizez ca in titlul de proprietate nu figurau decat ceel 3 persoane, toate fiind in viata la acea data, toate fiind de acord cu vanzarea.
Stiu ca el a adresat o cere primariei , sustinand ca n-a primit terenul mostenire de la bunici si alte rude... iar primaria cunoscand ca i omul nu a depus cerere pentru restituirea terenului in termenul legal , i-a raspuns ca se poate adresa instantei pt problema lui
Este posibil sa fiu actionata in instanta ?