Am cumparat un teren in urma cu 5 ani de la 3 persoane, singurele trecute pe titlul de proprietate, in calitate de mostenitori.
Dupa ce au trecut 5 ani de la tranzactie, acum aproximativ o luna , a venit la mine un nepot de-al nu stiu carei ruda, amenintandu-ma ca ma da in judecata ca i-am pacalit rudele si nu l-am chemat si pe el la vanzare.
Precizez ca in titlul de proprietate nu figurau decat cele 3 persoane, toate fiind in viata la acea data, toate fiind de acord cu vanzarea.
Terenul l-am cumparat acum 5 ani si ceva , iar cadastrul si intabularea am facut-o acum 3 ani.
Stiu ca el a adresat o cere primariei , sustinand ca n-a primit terenul mostenire de la parinti... iar primaria cunoscand ca iomul nu a depus cerere pentru restituirea terenului in termenul legal , i-a raspuns ca se poate adresa instantei pt problema lui .
Mai nou, acum cateva zile a solicitat o copie dupa fila din registrul agricol din anul 1959 in care figurau parintii lui si i s-a dat desi nu a facut dovada ca este mostenitor al acestora.
Nu inteleg ce se intampla si poate imi fac griji inutil.
Nu trebuie sa va faceti probleme .Dumneavoastra sunteti cumparator de buna -credinta .Iar reaua credinta este foarte greu de dovedit de catre mostenitorul aparut dupa atat timp.
Sunteti cumparator de buna credinta, ati transcris titlul, ati platit pretul, ati verificat regimul juridic. Verificati totusi ce fel de nepot este si daca are acelasi grad de rudenie fata de defunctii, cum au cei care vi l-au vandut. Totusi nu va faceti griji. El se poate indrepta impotriva celor care nu l-au chemat alaturi de ei la mostenire si abia apoi impotriva dvs. Dar si asa a cam trecut timpul...
E un mostenitor cam ciudat, poate si de-asta sunt putin confuza... In familia respectiva , ele este fiul mamei venita in casatorie cu el deja nascut dintr-o alta relatie, poarta numele tatalui sau natural iar mostenirea o cere de la tatal vitreg .Nu-i asa ca e complicat?