avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Activitate Cotet Iulia

Activitate Cotet Iulia

Buna ziua!Tatal meu a decedat acum 2 ani
La data decesului,parintii mei erau divortati de vreo 4 ani.Divortul a fost intentat de mama,dupa intentare ea parasind domiciliul.La o luna dupa aceasta,tata si-a deschis cont bancar si a inaintat dosarul de pensie.Divortul s-a finalizat cam la 10 luni distanta de intentare.Dosarul tatalui de pensie a fost aprobat la o luna dupa finalizarea divortului,atunci avand si prima luna de pensie.Am si un extras de cont de la banca de dupa divort in care este o suma mai mica fata de suma care era pe card la momentul decesului,cea care s-a acumulat din pensia tatalui pe 2 ani si.Mama vrea sa ma dea in judecata sa facem partaj.Se poate face partaj pentru niste bani care au intrat intr-un cont deschis doar de tata dupa intentarea divortului,bani intrati in cont dupa finalizarea divortului?Mentionez ca am toti fluturasii de pensie ai tatalui pe perioada in care a acumulat acea suma pe care mi-a lasat-o mostenire.
Tatal meu a decedat acum 1 an jumate.Am facut succesiunea pe ambele imobile deținute de el si sunt unicul mostenitor.El a fost căsătorit cu mama mea si au divorțat in urma cu 5-6 ani inainte de decesul acestuia,timp in care nu au facut partajul.Ambele imobile au fost dobandite de tatal meu inainte de casatorie,unul prin mostenire de la mama lui,celalalt a fost cumpărat cu 1 an inainte de casatorie.Mama vrea sa ma dea in judecata,zicand ca ,chiar daca a divortat si bunul e cumparat de tata inainte de casatorie,ca ar avea si ea dreptul la acel imobil,doar ca,in contractul de vanzare-cumparare,este precizat ca valoarea imobilului va fi achitata in totalitate din salariul tatalui meu.In timpul mariajului,mama a inceput sa lucreze de abia dupa 6 ani dupa casatorie,iar acel imobil era deja 90% achitat de tatal meu.Intrebarea mea este,are vreun drept la imobilul cumparat inainte de casatorie de catre tatal meu?
Banca imi spune doar ca suma este de la taxe si impozite, dar nu si de unde provin acele taxe si impozite. Cand incearca sa sune la Ramnicul Sarat pentru a afla de la ce provin, i se spune ca trebuie sa vina personal in Ramnic sa afle despre ce e vorba si ca nu ii pot da detaliile prin telefon sau e-mail. Nu poate merge acolo pentru ca nu are bani din moment ce i se opreste din salariu o suma foarte mare, eu si cu el stam cu chirie, avem de platit intretinerea, telefonul, chiria. De abia ce ne ramaneau bani de mancare. De cand cu pandemia am ramas si fara loc de munca, avem atatea datorii, chiar nu se poate afla de unde ii provin acele taxe si impozite? Pentru ca el nici la ora actuala nu stie pentru ce plateste sumele acelea colosale, el neavand casa, masina, nimic.
Buna ziua! Am o nelamurire de cateva zile si nu stiu ce se petrece. Am plecat pentru 21 zile sa lucrez in strainatate si cand m-am reintors, era diferenta de 10 m apa rece si 5 m de apa calda la consum citit de pe apometru. Cum se poate intampla asa ceva intr-o garsoniera de 26 de metri in 21 de zile, in conditiile in care a stat decat prietenul meu in perioada aceea in garsoniera, iar majoritatea timpului a fost la munca si nu a folosit apa non stop? A fost o perioada in care am stat si cate 3 persoane in garsoniera si doar una lucra (deci jumatate de luna era la munca) , iar celelalte doua erau mai mult acasa si faceau consum, plus ca atunci cand eram 3 in garsoniera s-a si renovat, deci a fost un consum mai mare decat de obicei, dar nici atunci nu s-a consumat atatia metri cubi de apa, doar 6 de rece si 5 de calda. Nu inteleg de ce s-a inregistrat atat de mult la apometru,eu contoarul si tot ce tine de intretinere le citesc odata la 10 zile si le notez pe tabel, si nu am mai intalnit asemenea situatie.Mentionez ca este doar un singur apometru, la bucatarie, nu este garsoniera care sa aibe unul la bucatarie si inca unul la baie.
Buna ziua! De curand eu si prietenul ne confruntam cu o situatie neplacuta. Avem cont comun bancar de economii iar azi cand a incercat sa retraga din depozit s-a trezit ca nu mai avem nici un ban in cont, din contra, ca suntem pe minus cu 1000 lei de la,, amenzi" pe numele lui. Problema e ca amenda a venit pe adresa lui de Buzau, adresa la care nu a locuit niciodata pt ca e luat doar in spatiu acolo, de 2 ani locuieste in Constanta cu mine. Nu a fost anuntat de amenda in vreun fel, sau daca e de la taxe si impozite, pur si simplu ne-am trezit cu banii din cont luati, si pe minus. Precizez ca amenda a fost luata in Ramnicul Sarat, adresa de pe buletin, dar el nu a mai fost in Ramnic de 4-5 ani. Si nu a primit proces verbal, nici nu a fost instiintat de cei de la adresa respectiva daca a primit ceva la mana sau nu, iar cei de la taxe si impozite nu vor sa ii dea detalii cu privire la amenda. Cum poate afla de unde i-a putut veni o asa amenda daca nu a comis vreo frauda sau ilegalitate, mai ales intr-un oras in care nu a mai pus piciorul de mult?Nu poate pleca nici in Ramnicul Sarat deoarece toate economiile noastre au fost salvate pe contul respectiv care acuma este gol.. Practic nu mai avem nici bani..