avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Activitate Sandel112

Activitate Sandel112

Cum se trateaza dpdv contabil un pachet de produse (ex. kit pentru reparatie biciclete) format din mai multe produse cumparate de la furnizori diferiti sau de la acelasi furnizor? Este activitate de productie? Cum se face grupajul? Ce cod caen ar trebui?
Răspuns la discuția exploatare faneata
Buna ziua!
Si eu caut o rezolvare la aceasta problema! Cum ati rezolvat la acea vreme?
Buna ziua,
Am cumparat deja 4 ATV-uri si intentionez sa mai achizitionez inca 6 pentru a incepe o afacere de inchiriere ATV-uri intr-o zona montana.
2 din cele achizitionate deja sunt cu omologare "pentru strada" astfel le voi putea inmatricula ca autovehicul clasic in timp ce celalalte 2 sunt cu "omologare pentru tractor" urmand sa le inregistrez la primaria de pe raza comunei unde se va desfasura activitatea. Intentionez sa mai achizitionez inca 6 ATV-uri tot cu omologare "de tractor". Intrebarea mea este legata despre ITP si RAR, mai concret nu inteleg procedura de inmatriculare si ulterior obligativitatea realizarii inspectiilor tehnice periodice, astfel intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. La prima inmatriculare, trebuie sa le transport pe toate 10 la RAR?
2. La cat timp sunt obligat sa refac inspectia ITP?
3. Inspectia tehnica se poate realiza la statii ITP cu omologare pt tractoare sau trebuie duse la RAR?
3. Trebuie sa le transport pe toate la inspectia tehnica sau la RAR periodic sau exista un serviciu mobil cand e vorba de vehicule multiple?
4. Care este legislatia careia se supun astfel de vehicule din punct de vedere al inmatricularii?
Va multumesc din suflet!
Buna ziua!
Se apropie toamna si ma uitam la tata in beci si ma intrebam… cum reusesc micii producatori sa produca si sa vanda bauturile artizanale (vin, tuica, visinata) in diferite targuri si festivaluri? Pe ce lege se bazeaza? Nu-mi spuneti ca merg pe legea 521 din 17.07.2002 ca nu va cred… :))
Exista vreo lege care permite vanzarea de produse alcoolice “artizanale”, “traditionale”, “handmade”, etc. ?
Buna ziua.
Anul trecut am deschis o firma neplatitoare de TVA si intentionez ca in anul 2021 sa cumpar DE LA O PERSOANA FIZICA 4 parcele de teren, a cate 500mp fiecare. PARCELELE SUNT CONSTRUIBILE IN BAZA CERTIFICATULUI DE URBANISM, EXISTAND SI UN PUZ.
Pretul dorit de vanzator este de aproximativ 33.000 de euro pentru fiecare parcela ( in total deci 132.000 de euro, bani pe care intentionez sa-i imprumut de la un investitor, care imi este si asociat)
1. In aceasta situatie, trebuie sa platesc TVA catre stat la achizitia terenului de la persoana fizica in conditiile in care eu sunt neplatitor de tva?
2. Dupa achizitionarea terenului, intentionez sa construiesc cate o casa pe fiecare parcela. In cazul in care voi colabora cu o firma neplatitoare de TVA, voi fi obligat sa platesc TVA catre stat? (valoarea manoperei pentru fiecare casa va fi de aproximativ 30.000 euro, deci in total 120.000 de euro)
3. Dupa finalizarea caselor, intentionez sa vand fiecare casa cu aproximativ 120.000 de euro, in total deci 480.000 de euro. Care va fi valoarea de TVA pe care o am de platit? 5%? 19%?
Ma scuzati, sunt tanar si incepator, nu am experienta in acest tip de afaceri lucrand pana acum in IT unde lucrurile sunt mult mai simple si mai clare dupa parerea mea.
De asemenea daca cunoasteti vreun curs sau vreo carte care sa ma ajute sa inteleg mai bine sistemul, va rog sa mi-o recomandati. Cu recunostina, va multumesc!
Va multumesc pentru sfat, apreciez! Insa pentru mine nu este clar un aspect si anume: Am sau nu am dreptul de a ma adresa instantei pentru reabilitare judecatoreasca?
In mai 2018 am fost condamnat la 1 an si 6 luni cu suspendare si 2 ani de verificare ca pedeapsa accesorie pentru o infractiune la regimul rutier ( conducere sub infl alcoolului ) petrecuta in 2016.
Anul acesta in mai, am incheiat si termenul de incercare, si munca in folosul comunitatii si vizitele regulate la probatiune.
Pot solicita reabilitare judecatoreasca in contextul in care am o condamnare sub 2 ani? Sau voi mai ramane cu cazierul patat inca 3 ani, astfel ajungand sa am repercursiuni pana la 7 ani de la producerea faptei ( care apropos, a fost fara accident, fara victime, fara sa deranjez pe nimeni cu exceptia legii ).
Are sens sa-mi iau un avocat pentru asta sau sunt bani aruncati in vant?
De altfel, perioada de 3 ani curge de la data deciziei judecatoresti sau de la data finalizarii perioadei de incercare?
Multumesc!
Mentionez ca intentionez sa iau un avans consistent de la aceasta lucrare. Avansul face parte din CA? Este un pic ambiguu in legislatie..

Sandel112 a scris:

Buna ziua! Detin o firma nou infiintata pe Cod CAEN 4120 Lucrari de constructie a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale - As vrea sa fac primele angajari deoarece am prins o lucrare insa nu stiu daca angajatii vor beneficia de facilitatile fiscale avand in vedere faptul ca firma nu a inregistrat inca venituri si nu se poate determina daca acel 80% din CA provine din constructii si ar trebui sa se aplice principiul societatilor noi infiintate, despre care nu gasesc mare lucru.

Buna ziua! Detin o firma nou infiintata pe Cod CAEN 4120 Lucrari de constructie a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale - As vrea sa fac primele angajari deoarece am prins o lucrare insa nu stiu daca angajatii vor beneficia de facilitatile fiscale avand in vedere faptul ca firma nu a inregistrat inca venituri si nu se poate determina daca acel 80% din CA provine din constructii si ar trebui sa se aplice principiul societatilor noi infiintate, despre care nu gasesc mare lucru.