avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Activitate Constantinstan777

Activitate Constantinstan777

In urma cu o luna și 1 săptămâna mergeam cu mașina pe un drum public văd in fata mea 2 indivizii care l-au bătut pe varul in vârsta de 14 anii.opresc mașina deschid geamul de teama ca umblau de fel cu,cutite la ei ii rog frumos să-l lase in pace pe varul meu la care ei in loc sa vb frumos încep și ma amenință ca îmi omoară copiii ca ma taie eu casa ii fac sa fuga ii alerg cu mașina speriindui ca intru in ei atenție nu am lovit pe nimeni cu mașina doar m-am faci de 2 orii înspre ei fără săi lovesc cei drept ei fugeau asta am și intenționat defapt.dupa care vine politia vizionează camerele de supraveghere și încheie un proces verbal ca nu a fost lovit nimeni.la 2 zile ei depun plângere și am înțeles ca ar fi pt tent la omor.la câteva zile ei îl prind din nou pe varul meu și îl înjunghie in picior punându-i viața in pericol asta a afirmat-o chiar doctorul totuși ia încadrat la vătămare corporală.Nu am fost chemat nicăieri la poliție pana acum este posibil sa fiu încadrat la tent la omor?

Deci Domnule avocat Patrascu Răzvan eu i-am văzut dela o distanță de circa 25-30 metri pentruca veneam cu mașina in spatele lor și am oprit am deschis geamul am discutat cu ei la care au început sa ma amenințe ca îmi omoară copii.dupa care eu casa ii sperii ma fac cu mașina către ei dw 2 orii dar eu am și claxsonat casa ii fac atenți.chiar politia rutiera care a văzut filmările a făcut proces verbal ca nu exista victime și ca nu am lovit pe nimeni.numai ca nu înțeleg dacă se poate face încadrare la tent la omor
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Este discutabil, dar daca din filmari reiese ca vroiati sa dati cu masina peste acele persoane, se poate incadra la tentativa de omor.

Da și dacă nu-l atinge deloc cuțitul?

Alexandru Matache a scris:

Accepțiunea medico legală de punere în primejdie a vieții nu influențează forma de vinovăție cu care se comite fapta. Aceasta din urmă privește doar poziția subiectivă cu care acționează autorul. Pentru a da un exemplu elocvent în acest sens, să luăm ipoteza în care X aruncă cu un cuțit după capul lui Y, dar Y reușește să se ferească, iar cuțitul doar îi zgârie puțin urechea. În această ipoteză este evident că raportul medico legal nu va putea constata că lui Y i a fost pusă în primejdie viața, dar fapta lui X va fi încadrată în mod evident ca tentativă de omor, fiind aptă să producă decesul și comisă cu intenție directă/eventuală în acest sens.

Avocat Matache Alexandru
Baroul Cluj

Din moment ce nu am atins pe nimeni da o Amenințare o văd și eu dar tent la omor in niciun caz ! Nu știu ca nici eu nu ma pricep dar este foarte subiectiva situația

Lonapak a scris:

Ar putea sa te incadreze, poate, la art 206 amenintarea, doar zic nu spun :-?

Domnule viorel este o diferența între situația care mi-o expuneți și ce am descris eu eu nu am acționat din prima eu nu am lovit pe absolut nimeni nici măcar nu aveam viteza necesară pentru a ii pune viața in primejdie plus ca i-am făcut atenții când am claxonat.Pe când ei. L-au înjunghiat pe varul meu punându-i viața in pericol și au fost încadrați la vătămare corporala

viorel55 a scris:

Iti argumentez eu, nu te joci cu o masina dirijand-o amenintator spre pietoni ! Da ? Este acelasi lucru, cu a avea un pistol cu glont pe teava, pe care-l pui la tampla cuiva, dupa care pretinzi ca oricum nu aveai de gand sa-l folosesti.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Cei care au vizionat inregistrarile video ce spun?
Acela care le vede va poate raspunde.

Am înțeles ca as fi încadrat la tent la omor.Dar ce nu înțeleg este ca eu nu am atins pe nimeni pe când ei l-au înjunghiat pe varul meu iau pus viața in pericol dar totuși ia încadrat la vătămare corporala

Alex420 a scris:

da

Nu va supărați aveți cunoștințe in domeniu pentruca un simplu da nu argumentează
Am o întrebare dacă eu mergeam pe un drum public iar in fata mea pe marginea asfaltului văd 2 băieții care l-au bătut pe varul meu de 14 anii iar eu opresc mașina langa ei deschid geamul și ii rog sa nu-l mai bata la care ei încep sa ma amenințe ca îmi omoară și mie copii ca ma taie înjură.iar eu casa ii sperii ambalez motorul claxsonez și ma îndrept cu mașina de 2 orii spre ei fără sa lovesc pe nimeni după care plec.ei au sunat la poliție și au reclamat ca i-am lovit cu mașina vine politia rutiera ma cheamă verifica camerele din zona și constata ca nu am lovit pe nimeni chiar face un proces verbal ca nu exista victime.dupa aceea ei fac plângere pe tent la omor este posibil din moment ce nu am lovit pe nimeni sa ma încadreze astfel?mentionez ca ei se aflau sub control judiciar și l-au prins din nou pe varul meu de 14 anii l-au bătut și înjunghiat punându-i viața in pericol asta o afirma doctorul și au fost încadrați la vătămare corporală dându-le din nou control judiciar cum este posibil pe mine sa ma încadreze la tent la omor fără sa lovesc pe nimeni iar pe ei ca au înjunghiat cu viața pusă in pericol vătămare corporală și se aflau deja sub control judiciar și primesc control judiciar din nou?
Dacă m-am întâlnit cu 2 băieții care l-au batut pe varul meu in vârsta de 14 anii și am oprit langa ei am deschis geamul și chiar i-am rugat frumos să-l lase in pace sa nu-l mai bata.iar ei au început sa ma înjure de copii ca ma bat și pe mine.iar eu casa ii sperii i-am alergat cu mașina și m-am făcut de 2 orii înspre ei cu mașina fără sa lovesc pe nimeni.a venit politia rutieră a vizionat camerele de supraveghere și au făcut proces verbal ca nu exista victime și nu a fost nimeni lovit.ma poate încadra la tentativa la omor dacă ei nu au nici măcar o ora de spitalizare sau îngrijirii medicale?
Va mulțumesc dar eu casa ii sperii m-am făcut cu mașina spre ei poate fi tentativa de omor dacă nici măcar nu i-am atins?

ynocentta a scris:

Atat timp cat politia nu a consemnat eventuala dv implicare si lovire a batausilor iar acestia n pot dovedi cu document medical eventualele prejudicii,nu puteti fi accuzat de fapta sub incidenta penala