avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Activitate virgil72

Activitate virgil72

Răspuns la discuția Actiune in revendicare
Am urmarit abia acum "dezbaterea" stimatilor avocati.
Ma intereseaza sa aflu :ori daca ICCJ a transat chestiunea prin recursul in interesul legii, ori sa-mi
furnizati nr de dosar de la ICCJ.
Multumiri anticipate
Situatiile descrise sunt clare, stiu ca pt validitate contractul de vanzare-cumparare de terenuri trebuie autentificat la notariat si stiu ca il putem redacta.
Intrebarea mea se referea strict la Antecontract.
Eu consider ca fiind doar o promisiune-bilaterala de vanzare-cumparare( in cazul meu, deci nu doar promisiune de vanzare la care face referire Veronica ), in mod evident nu se impune forma autentica, deci, pe langa faptul ca il putem redacta, il putem si atesta, nu?
Insa, asa cum preciza cora2006, trebuie sa il inscriem in cartea funciara. Probabil ca este vorba de notare, nu?
Multumesc.
Răspuns la discuția SCA sau CI
luckystar a scris:

SOLUTIA ESTE SA ITI FACI O sca, IMPREUNA CU ALTI AVOCATI, CU CARE ESTI PRIETEN SI CARE NU ITI VOR FI SEFI (EVIDENT, NICI TU, LOR). EU ASA AM FACUT SI ACUM ... MA FELICIT PT ASTA.

:oops: Solutia ca sa poti scrie pe forum e sa nu urli cu litere mari la noi... ca nu ti-am facut nimic. Vezi Regulamentul.

Da si te felicitam si noi
Pana acum nu am atestat antecontracte ce privesc transmiterea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole, insa, avand in vedere ca este vorba doar de o promisiune bilaterala de vanzare-cumparare, chiar daca se refera la terenuri din extravilan, agricole, ma intreb daca putem ca avocati sa atestam acest act urmand ca vanzarea sa se finalizeze la notariat in mod evident?