avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Actiune in revendicare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Actiune in revendicare

In cazul in care nu am inaintat cerere de retrocedare a unui imobil pe legea 10/2001 in timp util, se poate intruduce actiune in revendicare? si daca da, ce presupune aceasta? Mii de multumiri!
Cel mai recent răspuns: virgil72 , utilizator 13:26, 19 Septembrie 2008
Se poate introduce actiune in revendicare,mergindu-se pe compararea titlurilor de proprietate.Va trebuie neaparat un avocat.Succes!
Care este aproximat costul si durata actiunii, se poate? Multumesc pentru raspunsul imbucurator!
Ultima modificare: Vineri, 11 Aprilie 2008
Daniela.Doru, utilizator
Din pacate, pt. dvs, nu cred ca se poate rasunde la o asemenea intrebare, pentru ca nu ati dat absolut nici un fel de amanunte asupra problemei dvs.
Onorariul difera de la avocat la avocat, iar durata procesului...#-o
Va multumesc frumos pentru raspuns:)
In ceea ce priveste intrebarea dumneavoastra exista o practica neunitara (si un recurs in interesul legii pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie); Unele instante au admis actiuni in revendicare chiar dupa aparitia Legii nr. 10/2001, altele dimpotriva, au considerat ca dupa aparitia Legii nr. 10 actiunea in revendicare este inadmisibila. Ramane ca Inalta Curte sa ne spuna care dintre instante procedeaza corect.
Opinia personala este ca Legea nr. 10/2001 este "nedreptate mascata in haine legale" insa sunt foarte mari sansele ca ICCJ sa hotarasca ca actiunile in revendicare promovate cu privire la imobilele care fac obiectul Legii nr. 10/2001 sunt inadmisibile.
Intrucat actiunea in revendicare se timbreaza la valoarea imobilului va recomand multa prudenta in promovarea ei.

Alte discuții în legătură

Recurs in interesul legii - revendicare vs. legea 10 Stefanescu-Goanga & Asociatii Stefanescu-Goanga & Asociatii Astazi ICCJ ar fi trebuit sa solutioneze recursul in interesul legii privind admisibilitatea actiunii in revendicare pe drept comun dupa intrarea in vigoare a ... (vezi toată discuția)
Modificarea legii caselor nationalizate lumz lumz fac referire la recenta hotarare a curtii constitutionale de a valida modificarea Legii nr. 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate in mod ... (vezi toată discuția)
Decizie iccj pe legea 1/2009? adrianadamian2009 adrianadamian2009 Stie cineva daca a aparut prima decizie a ICCJ invocand Legea 1/2009, privind inadmisibilitatea actiunilor in revendicare pe dreptul comun (art. 480 C.p.c.)? ... (vezi toată discuția)